2012.01.17. 14:30 – maUgly

A jó levegő okozta nyugalom – Real Estate-lemezkritika

Ez történt még 2011-ben #8

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Real Estate – Days
(Domino/Neon Music)

Hiába készítette el az Arcade Fire a 2010-es év egyik legjobb lemezét, a Suburbst, van, aki még a kanadaiaknál is otthonosabban mozog a kertvárosok világában. A jelenleg Brooklynban működő Real Estate tagjai hamisítatlan elővárosi környezetben, Ridgewoodban töltötték kamaszéveiket, tehát a jó levegővel együtt szippantották magukba azt a kiegyensúlyozott nyugalmat, amely a dalaikból köszön vissza. Matthew Mondanil, a zenekar gitárosa, a Ducktails nevű projektjével is szép sikereket ér el, Alex Bleeker basszusgitáros pedig a Freaksszel együttműködve gyűjt rajongókat többnyire hipszter körökben.

A zenekar második nagylemeze, a Days a debütálás méltó folytatása. Az album dalai dúdolhatóak, végre a popból táplálkoznak, és az első koronghoz képest kevésbé közvetlenül élik meg a gondtalan nyári nappalokat, sokkal inkább az őszből tekintenek vissza rájuk, méghozzá valami végtelenül jóleső nosztalgiával. Ez persze nem lehet véletlen, hisz a külsőségeiben abszolút uncool csapat együtt turnézott többek között a Deerhunterrel is. Csupán a címadó Days monotonitása adhat okot némi fanyalgásra.

 

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (1,8/5)

lemezkritika indie real estate ezt hallgasd



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása