2012.02.06. 09:45 – mista

Madonna állja a szavát – Itt a teljes Super Bowl-show

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Miután Madonna pénteken kiadta új, Nicki Minaj és M.I.A. közreműködésével készült dalát, a Give Me All Your Luvin'-t, és annak a MEGAFORCE által rendezett videoklipjét, ma hajnalban a Super Bowlra hónapok óta nagy erőkkel beharangozott, szuperlátványosnak ígért félidei műsorát is előadta csapatával, akik között végül a korábban beígért Minaj és M.I.A. mellett ott volt a tavalyi év legnagyobb dance-slágerét jegyző LMFAO, valamint Cee Lo Green is. És bár ugyan az énekesnő pár nappal korábban megígérte, nem lesznek mellbimbók a produkcióban, furcsa lett volna, ha egy ilyen válogatott, díszes társaság képes különösebb balhé nélkül lenyomni a show-t. A kérdés csak az volt, ki lesz az, aki magánszámával beírja magát az emlékezetes Super Bowl-koncertek történetébe, és aki miatt majd magyarázkodhat a tévétársaság és a futballdöntő szervezői. Mostanra ez is kiderült: az ázsiai származású énekes-rappercsaj M.I.A. volt, aki a produkció egy pontján szép határozottan bemutatott a kamerának, és ezzel együtt több százmillió tévénézőnek. A lapozás után a teljes, közel negyedórás produkció megnézhető.

Madonna a valamivel több mint 12 perces fellépése alatt az új dal mellett pályafutásának több nagy slágerét is előadta. Így hallható volt a Vogue, az LMFAO-val közösen a Music, az Express Yourself Cee Lo Green közreműködésével, valamint a Like A Prayer is.

Az pedig a show-t nézve mindenképpen elmondható, hogy az 53 éves énekesnő állja a szavát: azzal semmiképpen sem lehet vádolni, hogy valami olcsó haknit dobott volna össze az idei Super Bowlra. Azt ugyan nem tudni egyelőre, hogy Gene Simmonsnak tetszett-e a végeredmény, de mi így utólag azt mondjuk, élőben is szívesen megnéztük volna ezt jól kitalált, összerakott és felépített, tényleg nagyon látványos produkciót.

A teljes fellépés itt látható:

Ez pedig itt M.I.A. és az ő középső ujja a Give Me All Your Luvin' előadása közben:

M.I.A. mentségére legyen mondva, középső ujját nem teljesen öncélúan, hanem a szám szövegének egy indokolt részén ("I don't give a shit") mutatta a kamerának, ami jócskán tompítja a dolog élét, hiszen így abszolút a show szerves részeként értelmezhető, de könnyedén sorolható a művészi önkifejezés körébe is, bár a felháborodni imádó amerikai közvélemény valószínű, hogy ezeket a lehetséges magyarázatokat le se szarja majd.

Az NBC tévétársaság mellesleg már bocsánatot is kért az "obszcén gesztusért", amit teljes mértékben elítélnek, és bevallották, hibáztak, mikor lekésték az énekesnő mutogatását, és nem sikerült azt időben kitakarni. (Egy kis magyarázat: az élő adást pár perc késleltetéssel sugározza a tévécsatorna, hogy az ehhez hasonló kínos szituációkat elkerüljék.)

A tamil származású rapper-énekesnőnek egyébként szintén mozgalmas hete volt az előző: hétfőn kiadta legújabb, Bad Girls című számát, pénteken Madonnával közös dalával azonos időben jelent meg legújabb videoklipje, most pedig mutogatása kapcsán beszélnek róla milliók.

Madonna MDNA című következő nagylemeze március végére várható, többek között a Give Me All Your Luvin'-t jegyző Martin Solveig, a kilencvenes években az énekesnővel a Ray Of Light-on dolgozó William Orbit, valamint például Benny Benassi produceri közreműködésével.

Fotó: Timothy A. Clary / AFP


pop hír dance show super bowl madonna mia nicki lmfao minaj cee lo green



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása