2012.04.12. 12:00 – Lángoló Gitárok

Axl Rose nem akar bekerülni a Rock n' Roll Hírességek Csarnokába

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Kevés olyan, igazi gyökér van a rockvilágban, mint az ötvenedik életévét nemrég betöltő Axl Rose. Az egykori indianai parasztlegény hosszú, keserves szopásokkal teli, rögös utat tett meg azért, hogy feljusson a csúcsra, ahol aztán eltöltött pár, mániákus egoizmusával a környezetének elviselhetetlenné tett évet, majd szépen lassan lezuhant a befont hajú-felpuffadt arcú valóságba. Axl azonban az istennek nem hajlandó felfogni, hogy már nem az az ünnepelt sztár, akinek mindenki mindent megbocsát és engedelmesen térdre rogy előtte, hogy orálisan kényeztesse a királyi hímtagot, hanem egy lecsúszott rocker, aki egy haknizenekar élén próbál megélni abból amit 1987 és 1990 között elért.

Axl tegnap jelentette be, hogy leszarja, mit akarnak egykori zenésztársai, azt meg pláne, hogy a Rock n’ Roll hírességek csarnokának igazgatója mit gondol, és nem hajlandó még csak el sem menni a Guns N’ Roses ünnepélyes beiktatására, nemhogy fellépjen Slash, Duff, Steven Adler és Izzy társaságában. Axl szerint ugyanis a Guns N’ Roses nevű zenekar felállása a következő: Dizzy, Stinson, Frank Ferrer, Fortus, Pitman, Bumblefoot, DJ Ashba és ő maga, és ha ezt valaki megkérdőjelezi, az bekaphatja az összes faszát, kész, passz. Az énekes korábban többször kijelentette, hogy nem hajlandó még egyszer sem az Appetite for Destructiont, sem pedig a Use Your Illusiont annak idején rögzítő felállással egy levegőt szívni, és ha ezt nem respektálják a csarnok kurátorai, akkor az az ő bajuk, iktassák csak be a GNR-t, de nélküle.

Bármennyire is szánalmasnak tartjuk Axlt, az indoklásban (egy jó hosszú levelet tett közzé a zenekar Facebookján) van valami, legalábbis az a pont megfontolandó, miszerint ha a GNR zenekart iktatják be, akkor tessék szíves vagy minden egykori és jelenlegi tagot figyelembe venni, vagy csak a mostani felállást, de olyan nincs, hogy kiválasztjuk az 1987-es lineupot, oszt csókolom. A Metallica esetében például a 2009-es felállást iktatták be, kiegészítve Jason Newstead bőgőssel, de kihagyva Dave Mustaine egykori gitárost, szóval nem tudni mi az igazi gyakorlat arrafelé.

Azt persze nem nagyon lehet elvitatni, hogy a GNR igazán ütős felállása az 1987 körüli, bár a Use Your Illusion I-II felvételei idején Matt Sorummal és Dizzy Reeddel kiegészített (és egyben Steven Adler nélkül funkcionáló) lineup is nagyon pöpec volt, ráadásul senki nem gitározott a zenekarban egy papírvödörrel a fejin ugye. Axl arra is megkérte a szervezőket, hogy őt be ne válasszák a rakenroll hírességek közé, de ezt a kurátorok nem respektálják, és a neve pont úgy felkerül majd a falra, (vagy ahova ilyenkor a neveket vésni szokás) mint Izzy Stradliné, aki dettó jelezte, hogy pont nem ér rá április 14-én, és egykori haverjához hasonlóan ő sem fog elmenni a ceremóniára.

Axl és egykori zenésztársai, különösen Slash gyűlölik egymást, a cilinderes gitáristent Axl daganatnak nevezte, pár évvel ezelőtt be sem engedték egykori zenekara koncertjére. Slash az önéletrajzi könyvében küldte el a náthás picsába Axlt óvatosan, és a mai napig őt tartja felelősnek a GNR felbomlásáért. Úgy tűnik, a zenekar régi rajongói és a pénzéhes menedzsment által oly várt újjáalakulás a büdös életbe‘ nem fog megtörténni - elnézve Axl mostani teljesítményét, nem is olyan nagy baj ez.


hír szopás hiszti axl gnr beiktatás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása