2012.11.22. 14:10 – Lángoló Gitárok

NoMeansNo-koncert az A38-on + Játék

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nomeansno_06296.jpgKanadában reneszánszát éli a punkzene, azonban az újgenerációs előadók lehet sehol sem lennének a NoMeansNo nélkül, akik december 5-én negyedjére lépnek fel Magyarországon, most éppen a budapesti A38 Hajón. Az 1979-ben, a Wright-testvérpár által alapított zenekar évtizedek óta az underground punkzene egyik kultikus együttese, amely sokak szerint a matek rock műfaj egyik elődjének is tekinthető. Nem véletlenül, mivel Rob és John Wright - illetve az 1993-ban beszállt Tom Holliston - formációja a kezdetektől fogva emelt bele olyan elemeket a zenéjébe, mint a jazz, a hardcore, a funk vagy a blues úgy, hogy eleinte csak ketten léptek fel egy dobbal és egy basszusgitárral. Szövegileg viszont abszolút punk attitűddel rendelkeznek, sokszor kifejezetten provokatív, egyszerre humoros és társadalomkritikus dalokat írva, ahogyan az együttes neve is egy nemi erőszak-ellenes kampány szlogenjéből kölcsönözték. Több mint három évtizedes pályafutásuk alatt 12 nagylemezt hoztak össze - egyet a Dead Kennedys-frontemberrel, Jello Biafrával közösen - és számtalan EP, kislemez, koncertalbum és válogatás fűződik a nevükhöz. Előzenekarként a márciusban nálunk klippremierező Dereng lép fel előttük.

Ráadásul az eseményre kétszer két belépőt is kisorsolunk a helyes választ beküldők között. Mikor lépett fel először Magyarországon a NoMeansNo? A megfejtéseket a jatek@langologitarok.hu címre lehet küldeni Lángoló-NoMeansNo-Játék tárggyal, és előtte lájkolni kell a Lángoló Gitárok Facebook-oldalát. A hajtás után pedig mutatunk egy kis kedvcsinálót.


ajánló punk rock koncert hír a38 nomeansno dereng progesszív



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása