2012.12.07. 16:01 – sajó d.

Paródiavideók érdekelték legjobban a magyart ősszel a Youtube-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Szeptemberben egyszer már szörnyülködtünk egy sort az Artisjus nyári Youtbue-toplistáján, ami elszomorítóbb, mint Bárány Attila húsvéti DJ-szettje egy miskolctapolcai disznóvágást követő afterpartyn. A legutóbbi listához hasonlóan továbbra is Majkáék Belehalokja a legnépszerűbb a Youtube-on, amit az Irigy Hónaljmirigy önvallomásként is értelmezhető Gumimaci Übergagyi című förtelme követ a második helyen, ahogyan a harmadikon - ugyan a mellékelt listán két második helyezett is fel van tüntetve - is az ő Majka-paródiájuk található sőt, még a negyedik-ötödik helyhez is elég volt mikrofonnal a kézben fogyatékost játszani óvodás rímekkel, hiszen a Pamkutya Gangnam Style-átiratát és az Irigy Hónaljmirigy Szívós szemű Mártáját is több, mint egymillióan látták ősszel. Az Irigy Hónaljmirigynél érdemes is leállni egy kicsit, hiszen összesen négy videóval is jelen vannak a listán, amihez elég volt mindössze annyit csinálniuk, hogy utána néztek a legfelkapottabb hazai Youtube-videóknak, majd fogták, az amúgy sem túl bonyolult zenét, visszaküldték a kőkorszakba és a hazai humor legsötétebb bugyrait megidéző szöveggel dobták fel. A Szívós szemű Márta esetében ez különösen kínos, hiszen egy viszonylag vicces, Michel Telo nyári slágerének félrefordításos dalszövegvideójának lopták el az ötletét, majd csináltak belőle egy konkrét dalt, majd klipet.

A Gumimacira visszatérve érdemes megemlíteni, hogy az Artisjus sem tudott számunkra pontos választ adni, hogy konkrétan melyik videó alapján került az IHM-verzió a második helyre. "A listára csak magyar előadók kerülhetnek fel, kifejezetten zenei tartalommal. Minden esetben egy adott zeneszám legnézettebb verzióját vettük alapul, így akár egy félperces videó is bekerülhet a legnézettebb 30 közé." - kaptuk a választ érdeklődésünkre Tóth Péter Benjámin, az Artisjus kommunikációs és stratégiai igazgatójától. Azért is kerestük fel jogvédő szervezetet, mivel a teljes IHM-dalt tartalmazó videók közül a legnézettebb sem éri el a 300 ezret, viszont létezik olyan, amit már 20 milliónál többen is láttak, viszont még egy percet sem tartalmaz a paródiadalból.

A 30-as lista legjobb 10 helyezettje is megérne egy külön misét, mivel befért még ide a Pamkutya Majka-paródiája is - ezzel az első 10-ben összesen 5 humorosnak szánt átírat szerepel - illetve a nemsokára induló Dankó Rádió toplistájára kívánkozó Jolly és Kis Grofó No Roxa Áj című eszméletlen partyslágere.

A lista további részére nyugodtan mondhatjuk, hogy a nyugalom megzavarására tökéletesen alkalmas, hiszen a magyar hiphop legmélyéről olyanok kerültek be ide, mint Mr. Busta vagy a Children of Distance, de a mulatós műfaj is felfutóban van, éppen csak lecsúszott az első 10-ről Nótár Mary, és Jolly Kis Grofó mellett a Suzy nevű énekesnővel készített Loca Locája is igen népszerű a netezők körében. Mindenki legnagyobb örömére bekerült még a legnézettebbek közé Csicsi is, minden óvónő rémálmával, a Pimpinkinnel - mi azért a hardstyle verziót szeretjük jobban -, de Pákó és az Alma Együttes is simán félmillió körüli nézettséget hozott szeptember és november között. Csicsi klipje után a hivatalos Artisjus-Youtube toplista.

Artisjus_YouTube_Toplista_2012Osz.jpg


youtube artisjus hír majka irigy hónaljmirigy



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása