2012.12.09. 16:04 – Sajó Dávid

Batmant várják Tolna megyében - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2_1.jpgA hétvégi klipmegosztásban most fele-fele arányban találhatunk magyar illetve külföldi előadókat, előbbiek közül itt a The Killers karácsonyi klipje, a Sigur Rós maratoni filmsorozatának befejező epizódja illetve az M83 kliptrilógiának utolsó része is. A Pure Love jobb videót forgatott, mint amilyen a dal alatta, A$AP Rocky és Earl Sweatshirt klipjeiből pedig kiderülhet, melyik feltörekvő rapper áll közelebb a mainstreamhez. A hazaiaktól első klipjével jelentkezik a mius és a Plush is, a Hó Márton és a Jégkorszak pedig továbbra is low budgetben nyomul. A magyar rapet most a Hősök képviseli illetve Hekiii és Csut megmutatja, hogyan szólj be a netes köcsögöknek farsangi jelmezben.


hősök m83 the killers battery sigur ros klipmegosztás plush mius asap rocky pure love earl sweatshirt



2012.12.08. 08:37 – Lángoló Gitárok

Psy az amerikaiak kiirtására buzdított

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Lehetett eddig is tudni, hogy a Gangnam Style-lal mindent elsöprő Psy nem az a takaros k-pop-sztár, amit a nyugati kultúra megszokott, ha koreai popzenéről van szó. Ő nem szép, nem fess, és leginkább csak bohóckodik, mindenkin gúnyolódva. A Gangnam Style is ilyen gúnyolódó dal/videó volt eredetileg, és Psy múltjában sok ilyen van még. Volt olyan lemeze, amit egyenesen betiltottak, őt magát pedig volt, hogy le is csukták drogozásért. Szóval mondhatni nem makulátlan Psy múltja, nem az az állandóan vigyorgó, udvarias koreai volt mindig, aminek most mutatja magát. Annyira nem volt udvarias, hogy 2002-ben és 2004-ben egyenesen Amerika-ellenes tüntetéseken vett részt, sőt, az egyiken olyan dalt énekelt, aminek a szövege az amerikaiak megölésére buzdít.


pop hír psy k-pop gangnam style



2012.12.07. 16:01 – sajó d.

Paródiavideók érdekelték legjobban a magyart ősszel a Youtube-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Szeptemberben egyszer már szörnyülködtünk egy sort az Artisjus nyári Youtbue-toplistáján, ami elszomorítóbb, mint Bárány Attila húsvéti DJ-szettje egy miskolctapolcai disznóvágást követő afterpartyn. A legutóbbi listához hasonlóan továbbra is Majkáék Belehalokja a legnépszerűbb a Youtube-on, amit az Irigy Hónaljmirigy önvallomásként is értelmezhető Gumimaci Übergagyi című förtelme követ a második helyen, ahogyan a harmadikon - ugyan a mellékelt listán két második helyezett is fel van tüntetve - is az ő Majka-paródiájuk található sőt, még a negyedik-ötödik helyhez is elég volt mikrofonnal a kézben fogyatékost játszani óvodás rímekkel, hiszen a Pamkutya Gangnam Style-átiratát és az Irigy Hónaljmirigy Szívós szemű Mártáját is több, mint egymillióan látták ősszel. Az Irigy Hónaljmirigynél érdemes is leállni egy kicsit, hiszen összesen négy videóval is jelen vannak a listán, amihez elég volt mindössze annyit csinálniuk, hogy utána néztek a legfelkapottabb hazai Youtube-videóknak, majd fogták, az amúgy sem túl bonyolult zenét, visszaküldték a kőkorszakba és a hazai humor legsötétebb bugyrait megidéző szöveggel dobták fel. A Szívós szemű Márta esetében ez különösen kínos, hiszen egy viszonylag vicces, Michel Telo nyári slágerének félrefordításos dalszövegvideójának lopták el az ötletét, majd csináltak belőle egy konkrét dalt, majd klipet.


youtube artisjus hír majka irigy hónaljmirigy



2012.12.07. 11:27 – Lángoló Gitárok

Mein Herz brennt (piano version) - Új Rammstein-klip

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

December 17-én jelenik meg a Rammstein videóantológiája, amihez természetesen különlegességet is pakol a német zenekar. Többek között a Mein Herz brennt című daluk zongorás verzióját, és annak videóját, amit most itt is meg lehet nézni lejjebb görgetve. Aki esetleg hiányolná a teljes elmebetegséget a klipből (bár Till Lindemann énekes itt sem normális), az várjon december 14-ig, akkor jelenik meg ugyanis a korhatáros verzió az eredeti dalhoz, és ehhez még külön weblapot is gyártottak.


metál hír rammstein



2012.12.07. 10:10 – Lángoló Gitárok

Iggy Pop, Tom Waits és Keith Richards is kalózdalokat játszik Johnny Depp új lemezén

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

depp.jpgHa kőgazdag hollywoodi filmsztárok lennénk, akik hobbiból olyanokkal zenélgetnek néha, mint az Oasis, Keith Richards vagy Flea, akkor biztosan mi is simán összeraknánk egy tivornyázás-tenger-kalózok tematikájú válogatáslemezt, tele ismert zenekarokkal és előadókkal, akik feldolgozásokat és tradicionális kalózdalokat játszanak az albumon. Márpedig ezt Johnny Depp megteheti, mivel hat éve - többek között Gore Verbinski, a Karib-tenger kalózai rengedezője és a Bad Religion-gitáros Brett Gurewitz, na meg Depp felügyeletével - jelent meg a Rogue's Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs and Chanteys című dupla CD-s válogatás, jövőre pedig jön a következő rész, amire ismét sikerült egy meglehetősen veretes névsort összeszedni. Tom Waits például Keith Richardsszal készít közös számot, Depp Patti Smith-szel zenél majd, az R.E.M.-es Michael Stipe pedig Courtney Love-val duettezik, és Persze Iggy Pop sem hiányozhat a projektből, hiszen nélküle épeszű ember nem tervez feldolgozáslemezt manapság. A teljes dallistát megmutatjuk a hajtás után illetve a Leaving of Liverpool című dalt is a lemezről, amelyben Shane MacGowan énekel a Poguesból.


hír iggy pop tom waits keith richards patti smith johhny depp



2012.12.07. 08:40 – Lángoló Gitárok

Justin Bieber menedzsere kiakadt, amiért az énekes egy Grammy-jelölést sem kapott

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bieber.jpgMeg van az idei első károgó a 2013-as Grammy-díjak jelöltjei miatt, aki Justin Biebert hiányolja a nevezettek közül. Scooter Braun - aki Bieber mellett PSY menedzsere is - a Twitterén fakadt ki, először őszintén gratulálva a két jelölést is kapó Carly Rae Jepsennek, majd az egyet nem értését hangoztatta, amiért drága ügyfeléről idén megfeledkezek a Grammy ítészei. Braun olyan elgondolkodtató, rengeteg kérdést felvető adatokkal támasztja alá Bieber hiányának helytelenségét, mint: "ez a srác egész évben a topon volt, és mindenki szívét elnyerte." vagy "sokkal több elismerést érdemelne az utóbbi 12 hónapban végzett munkájáért", esetleg az "az összes listán szereplő zenész megérdemelte a jelölést, keményen megdolgoztak érte, ahogyan JB is". Természetesen a popsztár három afrikányi gyereksereggel felérő rajongótábora tombol a Twitteren, de ő egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, talán neki valamivel jobban működik az önértékelési mechanizmusa.


pop hír grammy justin bieber scooter braun



2012.12.06. 15:23 – [MTI] Lángoló Gitárok

A Deep Purple is fellép a Fezenen

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

deeppurple_amsterdam.jpgA Deep Purple lesz a jövő augusztusi Fehérvári Zenei Napok (Fezen) egyik sztárfellépője - jelentette be Székesfehérvár polgármestere és a főszervező csütörtökön. Kovács Antal főszervező elmondta, hogy a Deep Purple augusztus 3-án, szombaton este lép fel a nagyszínpadon. A legendás rockzenekarral kötött szerződés értelmében legalább másfél órás koncertre lehet számítani. Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, hogy a Deep Purple sok generáció számára vonzó. Úgy vélte, az, hogy a zenekar honlapján is szerepel Székesfehérvár neve, komoly marketingértékkel bír. Az MTI érdeklődésére a főszervező elmondta, hogy több nagynevű külföldi együttessel tárgyalnak, illetve olyan magyar zenekarok is képben vannak, amelyek korábban már jártak Székesfehérváron. A fesztivált jövőre is a MÁV Előre pályán tartják meg. (Fotó: MTI/EPA/Paul Bergen)


rock fesztivál hír deep purple fezen



2012.12.06. 14:48 – Lángoló Gitárok

Kész az új Alice In Chains-lemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Jerry Cantrell gitáros hivatalosan is megerősítette, hogy az Alice In Chains elkészült az új nagylemezével, aminek ugyan még pontos megjelenési dátuma nincs, de 2013 elejére várható. Természetesen a zenész szerint az új album méltó követője lesz a 2009-es Black Gives Way To Blue című visszatérő lemeznek, ami az első volt a 2002-ben elhunyt Layne Staley énekes nélkül, akinek a posztját William DuVall tölti be 2006 óta. A legutóbbi lemezt amúgy mi is nagyon szerettük, ráadásul még a főnökkel is sikerült interjút készítenünk a budapesti koncertjük előtt.


rock hír grunge alice in chains



2012.12.06. 12:13 – KirschAndrás

Progresszív gerontopunk – Nomeansno-koncertbeszámoló

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nomeansno @ A38 Hajó, 2012.12.05.

nomeansno_4027647940_5989a4c723_z.jpgUgye senkinek sem kell bemutatni a fater azon haverjait, akik - miután értesültek róla, hogy mi magunk is a „rockzenéért" rajongunk – 60-as évekbeli Omega-koncertekről kezdenek értekezni nekünk? „Én Napalm Death-t hallgatok, basszalak!!!" – szakad ki belőlünk a néma sikoly, ám ekkor már emberünk ekkor már rég egy Slamó által dedikált babos kendőt lebegtet arcunk előtt. Nos, ránézésre a Nomeansno tagjai is hasonló arcok, a különbség legfeljebb annyi, hogy a Wright fivérek és Tom Holliston nem híztak Homer Simpsonra az évek folyamán. Vélhetőleg nem él a Földön olyan entitás, aki feltételezné róluk, hogy ez a három galambősz tata külön műfajt teremtett a punkon belül, ugyanakkor többször is összeállt Jello Biafrával némi dühös örömzene erejéig. A Nomeansno nyilvánvalóan nem a Boráros téri tarajosok zenéje, így az A38-on ma este a nullához konvergált a Patkány vagy Takarék fedőnéven emlegetett emberek száma. Annál inkább képviseltette magát a negyvenes Fekete Lyuk-nemzedék, akik ma estére kimenőt kaptak anyutól és a két gyerektől. (A kép nem a helyszínen készült.)

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (5/5)

punk rock nomeansno koncertbeszámoló



süti beállítások módosítása