2013.06.02. 15:06 – Sajó Dávid

Ne haragudj, muter - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

klipmeg6.jpgMiközben alig hallani a tévét a szakadó jégesőtől, vasárnapra összegyűlt ismét annyi magyar videó, hogy érdemes legyen külön is foglalkozni velük. Új klippel tért vissza Sub Bass Monster, miközben az Amszterdamba költöző Bobafett pár percben összefoglalja mindazt, amit egy átlagember gondol a holland fővárosról, Dér Heni pedig Rihannának képzeli magát. Egyik kedvenc kisfilmünk a mostani klipmegosztásban az Our Youth nevéhez köthető, de Gróf Balázs ámokfutása sem semmi az Anderson Pose metálzenekar számára. Múltat idéz a Frozen Steak illetve a Jerry Lee's Rock and Roll Service, az Aurora pedig Lópici Gáspárral támad. Végére maradt még egy bájosan low budget alkotás a Magidomtól, egy horror elemekre épülő kisfilm a Hellfreaksnek hála illetve egy kemény házibuli a Cloud 9-tól.


klip sub bass monster aurora dér heni klipmegosztás bobafett cloud 9 magidom frozen steak hellfreaks anderson pose our youth



2013.05.31. 14:28 – Lángoló Gitárok

Szeptembertől új albumon dolgozik a Red Hot Chili Peppers

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

rhcp_1.jpgA Billboardnak nemrég azt nyilatkozta Chad Smith dobos, hogy ősszel stúdióba vonul a Red Hot Chili Peppers és új nagylemezen kezdenek dolgozni. A zenekar legutoljára két éve adott ki albumot a John Frusciante helyét átvevő Josh Klinghofferrel, de az már nem volt az igazi. Azóta a Red Hot Chili Peppers több mint egy tucat kislemezt jelentetett meg külön, de szeptemberben már egy új hanganyag munkálataihoz kezdenek. Egyelőre arról nincs hír, hogy az ismét szólóban nyomuló Frusciantéval mi lesz, de valószínűsíthető, hogy ismét nélküle készül el a következő Red Hot Chili Peppers-stúdióalbum.


rock red hot chili peppers hír



2013.05.31. 14:00 – Lángoló Gitárok

Rohadt unalmas Snoop Lion és Miley Cyrus közös klipje

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

snoop4.jpgOlyan rég írtunk már valamit az öreg Snoopról, ezért meglehetősen heves szívdobogással fogadtuk a hírt, miszerint elkészült a veterán rapper közös klipje Miley Cyrus volt gyerekszínésszel. Azonban a végeredmény egy olyan bántóan dögunalmas semmi lett, hogy még Cryus kisasszony fiús frizuráján sincs kedvünk komolyabban élcelődni. A két szereplő kirakatok mögül és azoknak tükröződésében énekel, miközben olyan lélegzetelállító események történnek, mint egy palack víz földre hullása vagy egymással kötözködő emberek látványa. Legalább Snoop szájából ömlik a füst, szóval a lényeg megmaradt. Az Ashtrays and Heartbreaks videója a hajtás után.


reggae hír klip snoop miley cyrus



2013.05.31. 12:35 – Lángoló Gitárok

Lenyűgöző gifparádé Kostil Danila új klipjében

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Különböző barcelonai művészek összefogásával, Kostil Danila rendezésében készült el a svájci Adrian Sieber Round Round Song című dalának klipje, amelyet a Vimeo videómegosztó portál szerkesztősége a legjobb alkotásoknak járó Staff Pick kiemeléssel  is jutalmazott. A kisfilm egy szerelmespár értelmetlen küzdelmeiről mesél, méghozzá a mostanság annyira kedvelt gifes megoldást alkalmazva, számos nagyon ötletes és szórakoztató snittel. A néhol kifejezetten infantilis képi világ nagyszerűen illusztrálja a svájci előadó könnyed gitárpopját és rengeteg munkát adhat a fáradhatatlan internetes gifgyártóknak. Kostil Danila többek között olyan hazai zenekaroknak rendezett már eddig, mint a Kolin, a 30Y, az Irie Maffia és a sikeres közösségi finanszírozásnak köszönhetően Zagar következő videóját is. A remek, magyar-spanyol-katalán közreműködéssel készült videoklipet megmutatjuk a hajtás után.


hír klip gif vimeo kostil danila adrian sieber



2013.05.31. 12:08 – Lángoló Gitárok

A Fuck Buttons sem tétlenkedik

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

fuckbuttons.jpgAz új Fuck Buttons lemezről még nem esett szó nálunk, most pótoljuk a lemaradást. A bristoli elektronikus duó harmadik stúdióalbuma a Slow Focus nevet kapta, és egész pontosan július 23-án landol majd. A nyolctrekkes korongról a srácok most egy rádióverziót tálaltak a hallgatóság elé, a The Red Wing nevű számról van szó, melynek teljes verziója nyolc perc körül lesz majd. A frenetikus lecsengésű agycsavargató dalt a Slow Focus megjelenése előtt egy hónappal limitált kiadású, aranyozott kislemezen is kidobják, a trekk rövidített változatát pedig a hajtás után megmutatjuk.


hír electro fuck buttons



2013.05.31. 10:44 – [MTI]

Az Omega először adott koncertet Moszkvában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Negyven évet vártunk az Omegára, de megérte - mondták a legendás magyar rockegyüttes rajongói a nagysikerű csütörtök esti moszkvai koncert után. A zenekar 51 éves fennállása óta először lépett fel a volt Szovjetunió területén. "Annak idején, a hetvenes években nem jöhettünk, de már négy éve szervezzük a fellépést, és nagyon reméljük, hogy nem utoljára voltunk itt" - mondta Molnár György, az együttes gitárosa a Croscus City Hall nevű elegáns és drága koncertteremben tartott fellépés után a moszkvai magyarok körében, és köszönte meg egyúttal a Moszkvai Magyar Kulturális Központ közreműködését abban, hogy a rég várt koncert létrejöhetett. "Azért nem engedtek bennünket a Szovjetunióba a hetvenes években, mert féltek a tömegtől és attól a hatástól, amelyet az Omega dalai kiváltottak volna" - magyarázta Benkő László. Az Omega billentyűse meghatottan számolt be róla, hogy a koncert után az öltözőjükbe látogatott egy kerekesszékes férfi, aki elmondta, hogy bátyját és őt az Omega zenéje inspirálta és indította el a zenei életben. "Jobb lett volna egy nagy szabadtéri eseményen fellépni, ahova tömeg jöhetett volna, ahol az emberek felszabadultabban viselkedhettek volna. Ez volt a legnagyobb gondunk, ez fogta vissza a hangulatot a koncert első részében, de aztán a ráadásban már nem tudták visszatartani a közönséget" - válaszolta az MTI kérdésére Kóbor János az együttes frontembere. (A kép a Kossuth-díj átadásán készült. Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index.hu)


rock hír omega



2013.05.31. 10:26 – Lángoló Gitárok

Furcsa fekete-fehér promóvideó Zomby új lemezéhez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

zomby.JPGAz már korábban kiderült, hogy Zomby harmadik stúdióalbuma egy duplalemez lesz majd, az első korongot jungle témákkal szövi tele a fiatal producer, míg a másodikon a különféle hiphop- és zongoramegoldásokkal találkozhatunk, egy friss videoanyag most viszont kerekebb képet ad ennek mikéntjéről. Zomby, akinek a világhírnevet egy elég csúnya nyúláson alapuló szám hozta meg, a darabot a divatvilág felől érkező Ollie Evansszel közösen hozta össze. Az elmúlás tényét körbejáró, piszok látványos vizuális megoldásokkal és fényjátékokkal tarkított fekete-fehér klip alá négy új felvétel szolgáltatja a talpalávalót. Vallásos piszkálódás, tragikus lovestory, megelevenedő állóképekkel előadott halál és újjászületés a hajtás után.


hír electro zomby



2013.05.31. 09:18 – Lángoló Gitárok

Paul Bostaph ismét a Slayerben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Slayer - God Hates Us All - 2001.jpgBár sokan nem szerették volna, nyilvánvaló volt, hogy a Slayer annak ellenére tovább folytatja, hogy Jeff Hanneman alapító-gitáros és a legtöbb klasszikus dal szerzője nemrég májbetegség következtében meghalt. A kérdés csak az volt, hogy a dobok mögé visszatér-e az a Dave Lombardo, aki szintén alapítótag, de az év eleji ausztrál turnén pénzügyi nézeteltérések miatt mellőzték. Nos, a válasz megérkezett, bár igazából talán erre számítottak a legkevésbé a rajongók. A Slayer hivatalos dobosa mostantól ismét Paul Bostaph (a képen jobbra). 1992-ben Bostaph váltotta Lombardót, mikor szintén pénzügyi nézeteltérések adódtak, és egy rövid szünetet is beleszámítva tíz évig a csapat tagja maradt, hogy aztán 2002-ben Lombardo visszatérjen. A hivatalos nyilatkozatokban a Slayer és Bostaph most kölcsönösen örülnek egymásnak, és szerintük így, Hanneman halála után könnyebb lesz ebben a formában a rajongók elé állni. A dobos egyébként magyarázatot ad a kilépéseire is azzal, hogy elmondja, az új kihívásokat keresi állandóan, hogy jobb legyen a játéka, és nem szeret túlságosan leragadni egy helyen és szeret kockáztatni. Ezek után kíváncsian várjuk mikor unja meg ismét a Slayert, akikkel a 1994-es Divine Intervention, az 1996-os Undusputed Attitude, az 1998-as Diabolus In Musica és a 2001-es God Hates Us All lemezeket rögzített a karrierje során. Hanneman helyén amúgy nincs változás, továbbra is az Exodus-gitáros Gary Holt játszik a koncerteken, de arról nincs hír, hogy hivatalosan is beveszik-e később. (A kép 2001 körül készült.)


metál hír slayer



2013.05.30. 16:03 – Lángoló Gitárok

Idén is jó lesz Trencsénben - POHODA 2013

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Szlovákia első számú zenei eseménye (az idén végre újraélesztett elektronikus zenei Wilsonic mellett) évről évre elismerést vált ki a régióban a kiemelkedő ízléssel összeválogatott felhozatalával. Amint azt lenni szokott, a Pohoda a popzenei fesztivál műfajához passzoló népszerű zenekarok mellett kapunk igazi kultikus nagykutyákat és delikát apróságokat is, amelyeket hazai fesztiválok line-upjában esetleg hiába keresünk. A festői völgyben elnyúló reptér az idén többek közt a Thom Yorke-szupergrup Atoms For Peace koncertjének ad otthont, de a húzónevek közt szerepel még Nick Cave, a Smashing Pumpkins, egy Justice hakni, a Major Lazer (aki épp most seggelt be elegánsan a zenei sajtó kellős közepére), a Kaiser Chiefs, és így tovább. Ami pedig a már említett delikát vonalat illeti, a hajtás után ezt is sorbavesszük röviden.


fesztivál hír phoda



süti beállítások módosítása