2014.07.14. 20:00 – Lángoló

Jó gyorsan jött az új ZUP-lemez - premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ZUP_1.jpg

Nálunk hallhatjátok először a ZUP új albumát, amely a Huszonvalahányban címet kapta. A zenekar sokat nem várt az új anyaggal, hiszen bemutatkozó nagylemezük, a Füstjelek szélcsendben tavaly jelent meg. Sőt, a dalszerzés továbbra sem áll le, a zenekarnak már vannak dalkezdeményei a következő albumra is. A Huszonyvalahányban teljes egészében végighallgatható a Tovább-gombra kattintva.

Ami az új lemezt illeti, a zenekar billentyűs frontembere, Farkas Krisztina a következőket mondja róla:

A lemez címe elsősorban a huszonéves életérzést ragadja meg, magába foglalva mindazt a lelkesedést vagy épp kiábrándultságot, amit az elmúlt év eseményei kiváltottak belőlünk. A sokféle impulzus következtében a lemez is sokrétű lett: az egy szál gitáros bluesos-számvető és a karcosabb társadalomkritikus rockdalok mellett helyet kapnak a nyugisabb, fesztelenebb 'életérzés-dalok' is. A számok többsége a bátyámmal közös munka eredménye.

A dalok születéséről pedig ezt tudtuk meg tőle:

Az első lemezhez képest sokkal gördülékenyebben ment a közös munka. A bátyám és én is írtunk szövegeket, egymást javítgattuk, kritizáltuk éjszakába nyúlóan. És persze sok volt a vita, ahogy ez egy rendes testvérpárnál elvárható. A lemez már említett sokfélesége annak is köszönhető, hogy igazából egy kompromisszumok nélküli, kísérletező lemezt akartunk csinálni.

A ZUP már 2007-ben megalakult, de a kezdeti években csak átdolgozásokat játszott. Farkas Krisztina mellett a banda tagja még bátyja, a gitáros-énekes Farkas János, és a basszusgitáros Gaál Kristóf. Mögöttük élőben Vincze-Fekete Máté, a stúdiófelvételeken pedig Pommer Patrik és Tardos Balázs játszik vendégdobosként. A zenekar idén fellép a legfontosabb hazai fesztiválokon, nemrég pedig a Quimby előzenekaraként láthattuk a Budapest Parkban.

A fent látható fotót Valkai Réka készítette, a lemezborító pedig Lossonczy Bazsó munkája. Itt pedig a lemez:


premier pop rock zup



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása