2015.09.11. 14:31 – Lángoló Gitárok

Robert Trujillo mint filmproducer

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

920x920.jpgMár korábban írtunk a Metallica-basszusgitáros Robert Trujillo igazán nagy lélegzetvételű tervéről – amelynek megvalósításáért jár a képzeletbeli vállveregetés: Trujillo ugyanis dokumentumfilmet készít – pontosabban részt vesz annak megvalósításában producerként – a legendás Jaco Pastorius életéről. Most részleteket is elárult a készülő moziról.

"Jaco Pastorius idősebbik fiával 1996 óta vagyunk barátok. Emlékszem, amikor először találkoztunk, mondtam neki: » Egy nap filmet kell csinálnod édesapádról«, hisz Pastorius zenei öröksége hatalmas. Úgy értem, ismerek funk- és rockzenészeket, gospelénekeseket, jazzmuzsikosokat, és Jaco munkássága mindannyiukra hatással volt. Szóval, ez az egész nem egy egydimenziós dolog, sokkal több annál. És úgy gondolom, igazán jó dolog bevonni a munkába olyan jazz- és rockzenészeket, mint pl. Herbie Hancock, Wayne Shooter, valamint Geddy Lee, Sting vagy Flea.

"Az film egy igazán alulról szerveződő projekt – sok kihívással a készítése közben. És ott, ahol most vagyunk – majdnem készen, sok munkával a hátunk mögött –, nagyon különleges érzés, ami egyben nagyon kielégítő is. Az egész egy nagy utazás volt számomra."

A Jaco című film november 27-én érkezik, aznap jelenik meg a hivatalos filmzenealbum is.

 

 

 


film hír metallica jaco pastorius robert trujillo



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása