2015.08.23. 23:29 – _fá_

Hét ok, amiért a B.My.Lake a legjobb magyar fesztivál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bmylake.jpg

  1. Kicsi. Persze megvan a hangulata a Szigetes eltévedéseknek (advanced level: eltévedni a Balaton Soundon), de néha nagyon megnyugtató, hogy nem kell túl sokat sétálni két színpad között, a bejutástól nem kell tíz percet rászámolni a fesztivál lényegi részére jutásra, és úgy általában jó az, ha belátni a két végét egy bulinak.


fesztivál electro b my lake



2015.08.23. 12:37 – Magyar Ádám

Elegem van a csendes zenékből – The Horrors-villáminterjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Sok minden történt a Horrors körül, mióta 2012-ben utoljára jártak a Szigeten. Tavaly például lemezük jelent meg, de máris dolgoznak egy újon, ami idén már el is készülhet. Sajnos annyi időnk nem volt, hogy mindenről megkérdezzük őket, de a zenekar gitárosa, Joshua Third így is sok érdekes dolgot mondott a délutáni fellépésük előtti hőségben.


interjú sziget horrors sziget2015



2015.08.23. 10:04 – dankógábor

Slash kibékült Axl Rose-zal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

slash-axl-rose-1991-billboard-650.jpg

Szóval mostantól kezdve minden Guns N' Roses-rajongó áhítattal várhatja a nagy újjáalakulást. A klasszikus felállásból lényegében csak ők ketten nem voltak jóban, 1996 óta nem beszéltek állítólag egymással. Most viszont Slash elmondta, hogy a közelmúltban sikerült elsimítaniuk a nézeteltéréseiket, de már amúgy is régóta nincs meg bennük az a harag, ami az elváláskor volt. A Guns-újjáalakulást érintő kérdésre Slash már nem válaszolt, elterelte a beszélgetést, de mostantól kezdve lényegében konstans lehet spekulálni a dologról.


rock hír guns n roses slash axl rose



2015.08.22. 12:04 – Lángoló

Édesség, selfie, lagzi, metál! - Interjú Seth Kangrával, a dél-koreiai Messgram főnökével

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

messgram2015a.png

Három dél-koreai rock/metal/metalcore csapat, a 2011-ben alakult és már számos díjat nyert Messgram, Dél-Korea legismertebb trash metal-zenekara, a NATY, a Messgramhoz hasonlóan feltörekvő GBSG - és a magyar Incorrect - lép fel augusztus 22-én Budapesten, a Dürer Kertben. Ami azért is nagy szám, mert csak emiatt a koncert és egy lagzi magyarországi folytatása miatt érkeztek Európába. Seth Kangra, a Messgram basszusgitárosa válaszolt kérdéseinkre a Korean Rockwave Night kapcsán.


interjú rock metál korea messgram



2015.08.21. 19:06 – lánggitár

Elindult a Ki Mit Tube

Jelentkezési infók bónusz szubjektív ajánlóval

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kovacs_krisztian_1.jpg

Három nap alatt már vagy félszáz nevezővel büszkélkedhet az idén másodszor megrendezett internetes tehetségkutató, a Ki Mit Tube, és még bőven nem vagyunk a végén. Szeptember 5.-ig indulhat bárki, aki tehetséget érez magában, és ezt meg is meri mutatni a világnak, zene, tánc, slam poetry, humor, videóblog és egyéb kategóriában. Ha Helsinkibe nem is utaznak, a legjobb produkciók egy rakás díjat nyernek a sorozat végén, de egyébként is kitűnő kiugrási lehetőség ez bárkinek, hiszen a verseny első szakasza már most több mint kétmillió megtekintést hozott. Hajrá fiatalok!


youtube vodafone infó tehetségkutató értékelés ki mit tube



2015.08.21. 11:27 – Gnosis

Egyszemélyes blackmetalkodás - Nuit Noire koncert ma este a Kis Á-ban

Koncertajánló

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tumblr_ncof8f8z3o1sfsa18o1_1280.jpg
A black metal szellemiségétől olyan borzasztóan távol már a kezdetekben sem állt a punk attitűdje, elég ha a Venomra gondolunk, de olyan messzire azonban soha senki nem merte elvinni a dolgokat, mint Tenebras, az 1997-ben alapított Nuit Noire egyetlen tagja, aki tényleg nem riad vissza semmitől. 


blackmetal nuit noire kis á LLN



2015.08.20. 16:00 – Gnosis

Sludge és blackmetal - This Gift Is A Curse-dalpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tgiac-promo-rgb-small-hannah_savvas.jpg

A 2008-ban alakult, kicsit sem hipszteres nevű This Gift is a Curse nevű svéd metalbrigád gondolt egy merészet és a nyomokban hardcore ízt is tartalmazó, de alapvetően blackmetal zenéjüket a sludge és drone elemekkel még tovább vegyítették. Ebből aztán egy elég erős és nehezen táncolható zene született a 2012-es I, Gvilt Bearer albumuk képében. Október 16-án jelentkezik a zenekar egy új nagylemezzel (All Hail The Swinelord), amiről a lentebb meghallgatható Swinelord (disznófejű nagyúr?) című dal alapján kétségünk se lehet afelől, hogy még mindig nagyon dühösek és morcik a srácok, habár ez egy elég standard hc/bm zúzásnak tűnik egyelőre csak. A Swinelord-dal videó előzetese és a teljes tétel a (csak így) tovább gomb után:


hír svéd blackmetal sludge dalpremier this gift is a curse



2015.08.20. 10:00 – Lángoló

Az idén 25 éves Persona Non Gratát egy feldolgozással köszönti a 30Y

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Van egy vidéki zenekar, aki születésével a hazai underground hőskorának a végét kapta el, de csak épphogy. Fénykorukban közel 50 koncertet játszottak egy évben, de ebből csak egy tucatot itthon, a többit többnyire Belgiumban, Hollandiában, Németországban, Franciaországban vagy éppen a szomszédos Horvátországban és Szlovéniában. A rendszerváltással egy időben született Persona Non Grata zenekar idén 25 éves. A 30Y pedig egy PNG-feldolgozással köszöntötte a szigetvári veteránokat. Na, de a 30Y dalpremierje előtt nézzük a personal sztorit, mert az sem semmi. 

png.jpg

Nos, aki jó matekból, az már biztosan kiszámolta, hogy a PNG 1990-ben alakult némiképp szokatlanul, ugyanis a bandát három, egyazon lakótelepi társasházban lakó srác hozta össze: Balog Tamás (dobok), Bodor "Gizi" Ákos (basszusgitár) és Kaszper "René" Gyula (gitár). Utólag elég viccesnek hat, de anno ezek a gyerekek Dolly Rollt és R'Go-t hallgattak, csak a zenélés közben nyílt ki nekik a tér, de akkor hamar elérte őket az akkori hazai undergound szele (AMDLeukémiaTrottelVágtázó Halottkémek, II. Emelet Front, Balaton, stb.), plusz némi Archbishop KebabRollins Band és The EX szintén lökött a fiúk ízlésén és rövidesen Szabó "Speedy" Csaba énekessel kiegészülve 1992-ben összehozták az első felvételüket Mi van a Föld alatt? címmel. Az inkább indusztriális jegyeket mutató progresszív punk dalokat tartalmazó kazettából néhány száz készült, de egytől-egyig elfogyott. 1993-ban már Berek "Bezó" Zoltán gitárossal együtt vették fel a Súlyos nevek című anyagot, amivel már több fesztiválra is eljutottak és kezdtek egyre népszerűbbek lenni az akkori internetes letöltés előtti kazettacsreberélős-másolós magyar undergound fanok körében. Bezó kilépett majd Rosta Béla érkezett a zenekarba, aki sajátos tenor-, harsona- és trombitajátékával új, egyedi hangzást hozott a zenekarba. Időközben készült két címnélküli demó és szerepeltek a Pajtás daloljunk! válogatáslemezen.


gróf balázs trottel 30Y Persona Non Grata



2015.08.19. 19:50 – KirschAndrás

„Rain fell like judgment” - Bad Religion @ Budapest Park

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

DSC 4143

Egyetlen neccesebb dolog van annál, mint amikor valaki Isten jóságát méltatja egy punkkoncert beszámolójának első mondatában: ha ezt pont a Bad Religion esetében teszi. De azért sokak materializmusát (vagy realizmus hitét) megingathatta az a tény, hogy az utóbbi idők könnyed nyári zuhéi nem mosták el Greg Graffinék performanszát. Pedig még a Mad Caddies alatt sem lehetett 100 százalékig biztosra venni, hogy nem lesz jégeső, dögvész és tífuszjárvány. Ettől függetlenül a kaliforniai arcok hót’ önfeledten nyomták laza reggae/ska szerzeményeiket, melyek kiválónak bizonyulnának népszerűtlen hozzátartozó temetésére. Tény, hogy nem övék a világ legegyedibb zenéje, a Szigeten száz hasonlót elhallgattam volna egyetlen törökbugyogós, kígyóbűvölő-alakulat helyett a világzenei színpadon. (Fotók: Bődey János/Index.hu)


punk koncert bad religion



süti beállítások módosítása