2016.08.02. 15:33 – herma

Majdnem csak nők a nagyvilágból - Hét klip a nyár közepére

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

fergiemilf.jpg

Jó néhány szupersztár jelentkezett mostanában új klippel, olyanok mint Adele, vagy Beyoncé. Ám hogy ne csak a popzene fősodrát követők örvendezhessenek, illetve ők is tágíthassák zenei horizontjukat, muszáj volt egy-két rétegzenei előadó új videójáról is megemlékezni. Vagy ha fordítva ülünk a lovon, a Massive Attackre, PJ Harvey-ra kíváncsiaknak sem árt, ha rájönnek, Rihanna sem feltétlenül hallgathatatlan. Ami biztos, az egyes dalok a maguk műfaján belül mind elég jók. A fentiek jegyében a számok stílusilag kicsit kaotikusan lettek elrendezve, hátha így olyanra is rákattintotok, amire egyébként nem. Aztán persze bátran jöhet a panaszáradat.

Bevallom, nem vagyok egy Rihanna-rajongó, de ez a dal kifejezetten tetszik. Könnyen lehet, hogy az énekesnő csak egy filmzene kedvéért hajlandó kiereszteni a hangját, úgyhogy érdemes lenne minél több ilyenféle felkéréssel bombázni. Igaz, akik mindössze arra vágynak, hogy a barbadosi énekesnő minél többet megmutasson bájaiból a klipjeiben, azok most pórul jártak, mert a Stark Trekben továbbra sem a meztelenkedés a cél. Amúgy viszont tök jó ez a fantasys vizuális körítés, és illik is a Sledgehammer hangulatához.

Míg Kandace Springs két évvel ezelőtti bemutatkozó EP-jén még hip-hop elemektől sem mentes neo-soul volt a stílus, idén a Soul Eyes képében egy fülledt hangulatú, elegáns, sokszor gospeles dzsesszlemezzel állt elő. Egy fokkal talán még jobban is áll neki ez a műfaj, és itt a zongoratudását is kamatoztathatja. A klip nem több egy feelinges zenekaros cuccnál, de abszolút passzol a dalhoz.

Nem meglepő, hogy előbb-utóbb sor került a Send My Love klipesítésére, mert a Hello melankóliájával szemben talán ez a dal képviseli legjobban Adele vidámabb, fiatalosabb arcát a 25-ön. Azt azért nem állítanám, hogy felveszi a versenyt a Rolling in the Deeppel, meg egy bizonyos Royals is lépten-nyomon beugrik róla, de azért kellemes hallgatni, meg Adele is jól mutat ebben a virágos ruhában.

Az öt évvel ezelőtti, briliáns, melankolikus Let England Shake után PJ Harvey egy pörgősebb utazólemezzel jelentkezett. Seamus Murphy fotográfussal együtt jártak Afganisztánban és Koszovóban, és természetesen a lemezhez forgatott klipek is az úriember nevéhez fűződnek. A korábbi The Wheel és The Community of Hope után, melyek közül az első nálam eddig az év videója, elkészült a harmadik kisfilm is a The Orange Monkey dalhoz:

Ugyan Beyoncé teljes Lemonade albuma meg lett filmesítve, és aki nagyon szemfüles volt, már megnézhette az egészet, mindenfelé elérhető verzióban még csak a második videónál tartunk. A kapcsolatban magukra maradt, megcsalt nőket továbblépésre ösztönző Sorry dal klipjének legnagyobb dobása mindenképpen Serena Williams meglehetősen ledér vendégszereplése. Úgy tűnik, a két híresség barátsága cseppet sem alkalmi, hiszen Knowless azóta viszonozta a gesztust: a wimbledoni döntő közönségében, Jay Z-vel az oldalán, együtt ültek a Williams famíliával. Ha sportoldal is volnánk, azt is elárulnám, hogy sikerült-e Serenának a címvédés.

Ugyan nemrég volt szó a Massive Attack idei EP-jéről, máris itt egy újabb kislemez, amely alighanem már tényleg az új album beharangozója. Ha a single első dalára forgatnak, akkor a Mazzy Star-os Hope Sandoval jóvoltából a mostani klipválogatásban csak a hölgyeké volna a mikrofon. Azonban mivel a Come Near Me-re esett a választás, a brit énekes, Ghostpoet duruzsol a fülünkbe, a videó főszereplője pedig Arta Dobroshi, koszovói színésznő. Utóbbit leginkább a Lorna csendjéből lehet ismerni, amelynek főszerepéért Arany Pálma jelölést is kapott Cannes-ban.

Míg Nicki Minaj a méretes hátsójával szokott, Fergie most a korával kérkedik gátlástalanul. Meg kell hagyni, a tavaly már negyvenedik életévét betöltött énekesnőnek és a klipben szereplő társnőinek tényleg nincs okuk véka alá rejteni a testüket*. A dal apropója egyébként a The Black Eyed Peas vokalistájának Double Dutchess című második szólólemeze, amely, ha minden igaz, az ősszel jelenik meg. Nicki Minajt sem véletlenül említettem, a M.I.L.F. $ stílusa ugyanis nagyon emlékeztet az ő hip-hopos dolgaira**.

 

*egyébként nem tudom, hogy szokott-e bárki is ilyesmit csinálni, ha igen, akkor tegye már meg, hogy szól!

**és ráadásul még be is jönnek az ilyen számok valamiért, biztos valami betegség, én értem a legkevésbé


jazz pop videó r&b pj harvey rihanna fergie beyoncé massive attack trip hop adele indie rock kandace springs



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása