2017.06.07. 13:37 – Lángoló Gitárok

Ajánld a lakhelyed extra - Bill Kelliher (Mastodon)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kelliher.jpg

Ez a cikk eredetileg a nyomtatott Lángoló Gitárok magazinban jelent meg 2011-ben, Juhász Edina szerkesztésében. A mai Mastodon-nap alkalmából úgy gondoltuk, érdemes online is elérhetővé tenni, hiszen Bill Kelliher annak idején érdekes dolgokat árult el lakóhelyéről, és szerencsére ezek nem veszítik el olyan gyorsan az aktualitásukat. Ismerkedjetek meg Atlantával és környékével! Bill tanácsai jól jöhetnek, ha épp arra járnátok.

ajanld_a_lakhelyed_fejlec_2017.jpg 

atlanta.jpg

Látnivaló: Nagyon szeretem a hatalmas Allatoona-tavat, a nagyon kellemes meleg vize miatt. Vannak olyan részei, amik eldugottak és csendesek, de társasággal is jó buli. Aztán ott a kőhegy, a Stone Mountain, ami - mint azt a neve is mutatja - egy óriási szikla, de még a föld alatt is, vagy egy mérföld mélyen ugyanaz a kődarab van. Elég ritka természeti jelenség, nagyon klassz. Troy Sanders, az énekesünk gyakorlatilag ott nőtt fel, hegyi csávó. Nagyjából egyórányira van Atlantától Macon, ahol a Georgia Music Hall of Fame is van. Ebből a városból származik az Allman Brothets is amúgy.

Tennivaló: Az Allatoona-tónál lehet horgászni, és nekem például van egy kajakom is. Ki szoktunk menni a fiaimmal kajakozni, nagyon élvezik. Vagy ha már a Stone Mountain, akkor ott körbevezet egy turistaút, néhány óra alat felérsz a tetejére, de felvonó is van, úgy lényegesen egyszerűbb. Ha fent vagy, láthatod az egész várost.

Ennivaló: Rengeteg nagyon jó étterem van Atlantában. Az Elmyr kihagyhatatlan, ha éppen nem turnézunk, akkor van rá esély, hogy valamelyikünket ott találd. Jó hely még a Fox Brothers, ami a legjobb barbecue-étterem a környéken, és gyakorlatilag a szomszédomban van, nem mondom meg, melyik irányban. Aztán ott az Alfredo, olyan olasz étterem, amibe mintha időkapun mentél volna be, visszajutsz a hetvenes évekbe. A berendezés, a kiszolgálás, képek a falon, minden... De az a király benne, hogy nem megjátszott, hanem minden tényleg abból az időből van, mert a tulaj egy öreg olasz fazon. Mintha csak a Keresztapában lennél. A kaja zseniális, az öreg meg mindig kijön, és minden nőt fel akar szedni. Odamegy, udvarolgat, mint egy igazi olasz pasi.

Hallgatnivaló: Zoroaster, akik nagyon jó barátaink, de a legjobb az én másik zenekarom, a Primate, azt is hallgassátok! 


utazás archív turisztika mastodon bill kelliher ajánld a lakhelyed mastodon-nap



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása