2017.09.01. 13:14 – Lángoló Gitárok

Már kaphatók a jegyek a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválra

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

20729376_1975714299374502_337933363280055243_n.jpg

Idén huszonhatodik alkalommal rendezik meg a régió legfontosabb összművészeti fesztiválját, a CAFe Budapestet. A rendezvénysorozat október 6-án indul, és tizenhét napon át egészen október 22-ig tart. Több mint harminc megszokott és új helyszínen, szerte Budapesten számtalan program várja a közönséget, a jazz- és komolyzenei koncertektől a képzőművészeti kiállításokig. A fesztiválra már kaphatók a jegyek.

Vendég lesz az Oscar-díjas kínai–amerikai zeneszerző, Tan Dun. Multiversum című művének magyarországi bemutatójával lép fel Eötvös Péter és az amszterdami Royal Concertgebouw Orchestra. Fantasztikus jazzműsorral jelentkezik a legendás bariton, Thomas Quasthoff.

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál minden évben kiemelt figyelmet szentel egy-egy ország kultúrájának: 2017-ben az izraeli művészet és kultúra áll fókuszban. Avishai Cohen, a fenomenális nagybőgős triójával érkezik Budapestre, Avi Avital és Omer Avital koncertjén a klasszikus zene és jazz műfaja fonódik össze, valamint lenyűgöző koreográfiával lép színpadra az Izrael Balett társulata.

A tematikához illeszkedve Jerusalem My Love címmel készül különleges koncertre az Anima Sound System és a brit énekesnő, Heidi Vogel. Az egyik legnevesebb izraeli zeneszerző, Yinam Leef műveiből válogat majd az újzenei eseménysorozat, a jubileumát ünneplő Mini Fesztivál  is.

A táncrajongók különösen izgalmas fesztiválra számíthatnak: Alain Resnais kultikus filmjéből ihletet merítve, HIR-O címmel készül ugyanis bemutatóra a Compagnie Pál Frenák, Kodály és Ligeti műveiből építkezve mutatja be vadonatúj koreográfiáját a Bozsik Yvette Társulat, és LOL című premierjével csatlakozik a fesztiválhoz a Magyar Nemzeti Balett.

Kortárs magyar szőnyegtervezők is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, a Szőnyegtervezők Társaságának pályázati felhívása alapján. A fesztivál ideje alatt nyitva tartó esemény workshopoknak, társművészeti produkcióknak, beszélgetéseknek is helyet ad.

A Felabration egy 1998-ban alapított zenei fesztivál, ami a legendás nigériai zenész és emberjogi aktivista Fela Kuti életét és munkásságát hivatott ünnepelni, a CAFe keretében a Trafóban. Az eredeti lagosi rendezvény egy hetes, rengeteg vendégelőadóval, programmal és koncerttel várja a látogatókat a világ minden tájáról.

A Budapest Jazz Clubbal évek óta tartó együttműködés keretében 2017-ben is világhírű jazz zenészek érkeznek a fesztiválra: Danilo Perez (zongora), John Patitucci (bőgő), és Brian Blade (dobok); a Wayne Shorter Quartet-tel Grammy díjat is elnyerő zenészek a Children of the Light elnevezésű triójukkal érkeznek a BJC-be.

A kortárs képzőművészet is kiemelt helyen szerepel a fesztivál programjában – számos kiállítás nyílik városszerte a fesztivál ideje alatt, így a képzőművészet iránt érdeklődők a több mint két héten át tartó programsorozat idején folyamatosan találhatnak különleges kiállításokat.

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál eseményeiről és programjairól a fesztivál weboldalán és a Facebookon találhatók információk.


jazz programajánló fesztivál képzőművészet kortárs komolyzene cafe budapest



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása