2018.01.23. 15:06 – Nihil_AK

Grindcore őskövület - Nézd meg a Nasum első koncertjét!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nasum_1993.jpg

Bár a Nasum manapság már sajnos csak egy szép emlék, a táskásodó szemű harmincasok mindig szeretik felidézni azokat a boldogabb időket, amikor még írtunk kézzel levelet, százharminc se volt a Borsodi, és azért nem tudtunk telefonálni, mert az iker foglalta a vonalat. Az egyik valaha volt legjobb grindcore zenekar ezekben a daliás időkben, egészen pontosan 1992-ben alakult a svédországi Örebroban, de első koncertjükre csak három évvel később került sor. Addigra már túl voltak két split anyagon, egy demón, és az első, Industrislaven című EP-n. A zenekar felállása viszont annyira képlékeny volt, hogy itt a későbbi gitáros/énekes, a 2004-ben elhunyt Mieszko Talarczyk még basszusgitározott a hörgés mellett, a másik főember, a később leginkább dobosként közreműködő Anders Jakobson pedig gitározott és énekelt. A videó a hajtás után megtekinthető!

A tizenhat perces felvétel, melynek során tizenhárom számot darálnak el, köztük nem túl meglepő módon egy Napalm Death-feldolgozást, sajnos nem a teljes koncert felvétele, de így is értékes dokumentum a zenekar rajongói számára. A Nasum weboldalán Jakobson egy terjedelmes, és nagyon szórakoztató visszaemlékezést is közöl a videó kapcsán, érdemes elolvasni! A szerző emellett két dolgot jegyezne meg, az akkori Nasum tőrőlmetszett underground mentalitásának illusztrálására. Az első, hogy a bemutatkozó koncert a svédországi Åstorp városában került megrendezésre, ehhez képest másnap már Berlinben játszottak, cirka ötszáz kilométerre az előző helyszíntől. A második, hogy a cikkben közölt fénykép a zenekar egyik korábbi felállását ábrázolja, abból a prózai okból, hogy az első koncertet adó tagságról egyszerűen nem lelhető fel fotó. Ehhez képest a vonattal turnézás közönséges kofalárma, nem igaz?   


videó hír dokumentáció grindcore nasum első koncert



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása