2018.09.03. 15:03 – Lángoló

Can't Make You Stay - Big banddel mutatja be új lemezét Pribojszki Mátyás, itt egy dal róla

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

jumpingmatt_kicsi.jpg

Az itthon és Európa-szerte is ismert szájharmonikás, Pribojszki Mátyás és zenekara, a Jumping Matt and His Combo Dressed up címmel mutatja be legújabb nagylemezét szeptember 20-án a MOM Kulturális Központban. Az album a Pénzügyőr Zenekar big band-jével készült, akikkel tizenegy saját szerzeményt és egy klasszikus Big Joe Turner darabot rögzítettek nagyzenekari felállásban. Erről a lemezről hallgathatják meg a Lángoló olvasói a Can't Make You Stay című dalt. (Fotó: Nagy János)

Pribojszki Mátyás olyan zenészekkel dolgozott már együtt, mint Tom Jones, Bob Margolin, Charlie Musselwhite, Paul Lamb, Ian Siegal vagy Lee Oskar. Pályafutása során mindig is arra törekedett, hogy hangszerét, a szájharmonikát újrapozícionálja, és a műfaji határokat átlépve lebontsa a hozzá köthető sztereotípiákat. Az elmúlt 15 évben zenekarával Pribojszki Mátyás Band néven koncertezett, valamint öt lemezt is készített. Idén februárban azonban a zenekarvezető úgy döntött, hogy a megszokott tagokkal, de új néven Jumping Matt and His Combo-ként folytatják a munkát. Az új zenekarnév a frontember becenevére, valamint a csapat egyedi zenei stílusára utal.

A zenekar hosszú évek óta együttműködik a Pénzügyőr Zenekar (Custom Big Band) fúvóskarával. A szeptember 20-án debütáló Dressed up című nagylemezt 2018 nyarán készítették el közösen. A nagyzenekari hangzásban felvett számokat a Pénzügyőr Zenekar harsonása, Almási Attila hangszerelte. Az albumon tizenkét dal található, amelyből tizenegy korábbi, angol nyelvű, saját szerzemény. A zárószám, a Switchin’ In The Kitchen pedig egy Big Joe Turner-darab feldolgozása, ami már hosszú évek óta szerepel a zenekar repertoárjában, de nagyzenekari hangzásban most rögzítették először.

A lemez összességében egy rendkívül vidám, pozitív hanganyag. Az úgynevezett West Coast Jump stílust képviseli, amelyben keverednek az autentikus és a kortárs blues elemek, a boogie-woogie, a swing, a rock and roll, mindez finoman megspékelve soul és funky érzésekkel

- árulta el Pribojszki Mátyás, akinek a hangszere természetesen központi szerepet kap a dalokban, ráadásul a szájharmonika klasszikus hangzása mellett, speciális, elektromos hangzásban is többször megszólal, a big band fúvóskarával együtt abszolút egyedi hangzást eredményez.

A posztot a Hangfoglaló Program keretében az NKA támogatta

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier pribojszki mátyás jumping matt and his combo #hangfoglaló2018



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása