2018.10.09. 14:40 – Lángoló

Madách Rockfesztivál - Ami még hátravan

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

aatb.jpg

Még több mint egy hétig tart a Madách Rockfesztivál. A sorozatban már túl vagyunk számos nagyszerűen sikerült estén, de még bőven nem ért véget a rendezvénysorozat. Jövő szerdáig érkezik még az Anna and the Barbies, a Somló Cirqusz, a Mörk, folytatódik az Ez mind én vagyok sorozat, és a végén, zárórendezvényként a Rock-járvány második estéje, ezúttal Gallusz Nikolettel, Koós Rékával, Tóth Attilával és Vikidál Gyulával. Programajánló a hajtás után, benne egy rövid Somló Cirqusz-interjúval. (Fotó: Anna and the Barbies Facebook)

Mondhatjuk, hogy az Anna and the Barbies két egymást követő este is birtokba veszi a színpadot, hiszen kedden este a zenekar énekesnője, Pásztor Anna ad interjút az "Ez mint én vagyok" sorozatban a Madách Stúdió színpadán. Erre az eseményre már minden jegy elkelt, de a szerdai Anna and the Barbies akusztikra még van néhány hely, érdemes gyorsan lefoglalni őket, hiszen a 2004 alakult zenekar a kis klubokból a legnagyobb fesztiválok és sportcsarnokok nagyszínpados zenekarává érett, ennek megfelelően nagy érdeklődésre
számíthat a speciális hangszerelésű koncert, hiszen a tőlük megszokott pozitív, életigenlő rock 'n roll ritkán hallható akusztikus formában.

Csütörtökön életművének legmarkánsabb darabjaival, nagyszabású koncerttel emlékeznek meg barátok, kollégák, pályatársak az elhunyt legendáról, Somló Tamásról. Az örökzöld slágerek a Modern Art Orchestra hangszerelésében hallhatóak majd. A Szigetes, majd a dupla teltházas Akvárium Klubos felvezető után, a Somló Cirqsz ezúttal a Madách Színház nagyszínpadára költözik. Az esten fellépnek: Frenreisz Károly, Czutor Zoltán, Tóth Vera, Charlie, Malek Andrea, Mohamed Fatima, Vitáris Iván, Kama, Roy & Ádám, Köves Miklós Pinyó, Geszti Péter, a Blahalousiana, az Animal Cannibals, Papp Szabolcs, Bornai Tibor, a Kiscsillag, Fekete-Kovács Kornél,
valamint Somló Lili, Somló Dani, Somló Pali és Somló Dávid.

Somló Cirqusz a Madách Színházban

 somlo_cirqusz.jpg

A Somló Cirqusz a maga nemében teljesen egyedülálló produkció ma, hiszen az ezeken a koncerteken a magyar rockzene egyik legsokszínűbb egyéniségének, a leginkább az LGT basszusgitáros-énekeseként ismert, de számos hangszeren játszó, több legendás zenekart is megjárt Somló Tamás dalait elevenítik fel barátai és pályatársai, és a zenész gyermekei, Somló Lili, Dávid, valamint Somló Dani, Somló Pali, akikkel a koncert előtt alkalmunk nyílt egy rövid interjúra.

Pali, a Sonya soraiban már színpadra álltál múlt csütörtökön a Madách Rockfesztiválon. Milyen volt megélni belülről a koncertet, hiszen ez mégis csak más közeg, mint egy szokványos rockklub.

Pali: Tényleg szokatlan volt, már csak azt hallani, ahogy a hangosbemondó közli a színfalak mögött, hogy „még fél óra a koncertig”. Kicsit olyan volt, mintha egy színdarab szereplői lennénk. Ráadásul azt az akusztikus műsort, amivel épp most indulunk majd egy Európa-turnéra, itt játszottuk először, szóval ez is újdonságnak számított, de nagyon élveztük, annak ellenére, hogy nyilván voltak gyermekbetegségek. De zeneileg nagyon jó volt, és jó visszajelzéseket is kaptunk rá.

A csütörtöki Somló Cirqusznak, ami a Sziget és az Akvárium Klubos után a harmadik előadás lesz, szomorú az apropója, hiszen ez egy emlékkoncert.

Dani: Szerettünk volna tisztelegni édesapánk munkássága előtt, de egy szokásos emlékkoncertnél mindenképpen valami kreatívabb dolgot képzeltünk el. Bátyánk, Dávid állt elő azzal az ötlettel, hogy ültessük át a legjobb dalait olyan köntösbe, olyan hangszerelésbe, amit ő nagyon szeretett, tehát ebbe a big bandes, jazzes, swinges világba. A Modern Art Orchestrával ő is dolgozott korábban, értelemszerű volt, hogy őket kérjük fel erre, és úgy gondoltuk, megkeressük azokat a barátait, zenésztársait is, akivel pályafutása során együtt játszott. A lista elég hosszú, de szerencsére mindenki nagyon pozitívan állt hozzá a kezdeményezéshez, bár nyilván elég sok háttérmunkát igényel ennyi művészt, zenészt egy-egy alkalomra összehozni.

A mostani előadás mennyiben lesz más a két korábbihoz képest?

Pali: Az előadás jellege ugyanaz, mint korábban, hiszen az alapkoncepció, a hangszerelés, illetve, hogy a műsorban artistaművészek is szerepelnek, nem változott. A közreműködőket illetően kicsit módosult a névsor, hiszen lesz, aki most lép fel velünk először. Ilyen például Lovasi András, és a Kiscsillag, akik egy nagyon jó változatot csináltak a Ha a csend beszélni tudna című LGT-dalból. Természetesen a színházi közeg is lehetőséget ad különböző látványosságokra, de nem szeretnék minden részletet előre elárulni.

Számotokra van olyan dal, ami különösen kedves a programból?

Dani: Érthető módon az egész munkássága nagy hatással volt ránk, hiszen a szó szoros értelmében beleszülettünk ebbe a közegbe. Nem is tudtuk kikerülni a dalait, számunkra ez volt a természetes, de legalább mindig jó zenéket tudtunk hallgatni. A Ringasd el magad az, ami midenkihez nagyon közel áll, nem véletlen, hogy a műsorban is ezt énekeljük el négyen, Lilivel és Dáviddal együtt.

Zenei fronton mi várható még tőletek a közeljövőben?

Dani: A Somló Cirqusszal jelenleg nincsenek konkrét terveink, de szerencsére van érdeklődés iránta, tehát nem kizárt, hogy lesz még folytatása.

Pali: Én jelenleg a Sonya és a ShellBeach zenekarokban játszom. A Sonyával, ahogy erről már volt szó, most indulunk egy Európa-turnéra Jonathan Hultén és a The Devil's Trade társaságában, de itthon is sok helyre el fogunk jutni, hiszen az ősz folyamán az Apey and the Pea vendégeként turnézunk. A ShellBeach a korábbi Grand Mexican Warlock-énekessel, Bodóczy Zoltánnal írja az új dalokat jelenleg, valamikor a jövő évben várható ezek megjelenése.

 

A megszokottaktól eltérően ezúttal pénteken nem lesz előadás, hiszen október 12-én a Papp László Budapest Sportarénában Andrew Lloyd Webber hetvenedik születésnapját ünnepli a Madách Színház egy speciális koncerttel. Így a MÖRK szombaton mutatja be új, The Death of Mork kislemezét a Madách Rockfesztiválon. A magát extrém pop vagy stand up jazzként definiáló, többnyire soul-funk alapokra épülő szabad szellemű zenét játszó csapat gyorsan megtalálta útját a budapesti underground zenei szcéna szívéhez, azzal, hogy emberek nappalijában, szokatlan helyszíneken (pl.: mászófal terem) vagy épp a híresebb klubokban (A38 hajó) bűvölték el koncertjeikkel a nézőket. Az újabb, zenekarok számára szokatlan helyszín a Madách Színház lesz, a buli előtt bemelegítésként beszélgetnek majd a közönséggel.

Vasárnap negyedik, befejező részével jelentkezik Jávorszky Béla Szilárd Rocktörténet előadása. Jövő hétfőn és kedden az "Ez mind én vagyok" sorozatban a magyar rockzene két, bátran mondhatjuk, legendás alakját várhatja a közönség egy tartalmas beszélgetésre, és mind Kóbor Jánosnak, mind Bródy Jánosnak garantáltan lesz is miről mesélnie. Szerdán pedig, ahogy ezt már a bevezetőben is említettük, a Rock-járvány második estjével zárul a fesztivál. Ha legalább olyan jól sikerül, mint az első, mindenkinek ajánljuk a részvételt!


interjú programajánló koncert fesztivál hír mörk madách színház anna and the barbies madách rockfesztivál somló cirqusz



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása