2018.04.08. 19:00 – Lángoló Gitárok

Füstölős stoner - Az első új dal a Red Swamp második lemezéről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

red_swamp_1.jpg

A napokban jelenik meg a budapesti Red Swamp második albuma, a Desertdrive. A stoner / sludge csapat első lemeze, a Tiszassipi még 2016 nyarán jött ki, és azóta, ahogy ők fogalmaznak, már jó sok pipába beszáradt a kender. A csapat háza táján is történtek változások, mióta legutóbb írtunk róluk, úgyhogy az idei anyag sok szempontból jelent majd új fejezetet számukra. A Desertdrive felvezetőjeként kihozott új dal valószínűleg már első hallásra meggyőző lesz a stílus kedvelőinek, hiszen négyökrös szekérként húznak benne a riffek. A Queen of the Dirt elsőként itt, a Lángoló Gitárokon hallgatható meg.


budapest premier magyar hír stoner sludge új dal red swamp hangfoglaló program



2018.04.07. 14:00 – Lángoló

Lángol a Fishing #1 - Bemutatjuk a sZempölt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

szempo_l_bandphoto.jpg

Alig több mint tíz hét van még a Fishing On Orfű fesztiválig. Pont elég idő arra, hogy a fesztivál szervezőivel együttműködve itt a Lángolón is bemutassunk tíz zenekart. Tíz olyan zenekart, amiről eddig nem biztos, hogy hallottál, de a Fishing stábja valamiért érdemesnek tartotta őket, hogy fellépjenek a fesztiválon, ezzel is teret adva az újdonságnak, az olyan hangoknak, akiket nem lehet elkapni léten-nyomon a nyári fesztiválokon. Szóval mostantól tíz héten át kaptok egy izgalmas előadót, akiket röviden bemutatunk, a Fishing szervezői megmondják miért hívták meg őket, és természetesen zenét is lehet hallgatni a posztban. Akkor tehát jöjjön az első zenekar, a sZempöl.

langolofishing.jpg


fesztivál fishing on orfű szempöl lángol a fishing



2018.04.06. 15:54 – Gitárok

Július 23-án Joe Satriani a Barba Negra Trackben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

satriani_2.jpg

Három év után ismét Budapesten üdvözölhetjük az instrumentális gitárzenék egyik legnagyobb nevének számító, mára túlzás nélkül legendás Joe Satrianit. Joe az év elején egy alapokhoz visszakanyarodó, rockos lemezzel jelentkezett, és amikor nem épp John Petrucci vagy Phil Collen társaságában csinálja a G3 turnét, még arra is van ideje, hogy szólóban koncertezzen. A budapesti fellépés vendége Lukács Peta zenekara lesz, ezt tegnap egy kifejezetten vicces videó formájában hozták nyilvánosságra. További infók a hajtás után! 


gitár programajánló rock koncert joe satriani lukács peta instrumentális barba negra



2018.04.06. 13:55 – Boros Gábor

Colourblind - Itt az Immigrants új nagylemeze

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

immi_vol_1_1_of_21.jpg

A pécsi The Immigrants harmadik lemeze, a címével ellentétben nemhogy nem vak az egyes színek iránt, hanem dalról-dalra újat és újat vonultat fel. Badric Adorio (Doki - ének, basszusgitár), Károlyfi Balázs (Kakas - dobok) és Sápi Szabolcs (gitár) jelenleg Budapesten alkotó hármasa turnézott már hónapokat Európában (Belgiumtól Oroszországig), lépett fel Kínában, előző albumukat, pedig a szerb Ammonite Records jelentette meg, és a környező országok jobb lemezboltjaitól kezdve a pesti Wave-ig bárhol rábukkanhattok belőle egy-egy bakelit példányra. Doki éneke a Colourblind tizenegy dalában végig kiemelkedő, és az őszinte, klisémentes témaválasztások - gyerekkori élmények, családi kapcsolatok - is abszolút az album erényei közt szerepelnek. Találunk a lemezen húzós szinti témát (Bees), az első pillanatban a Disclosure-t idéző elektronikát (Higher), hárompercnyi balkáni hangulatot (Children), sőt egy tökéletes popdalt is, rögtön a nyitányként szolgáló Let’s Get Lost-ot. Utóbbi felvételhez forgatták a legutóbbi The Immigrants klipet, okos tempóváltásaival, feel-good hangulatával pedig abszolút befutó lehet akár a külföldi rádió állomásoknál is, már csak a zenei szerkesztők postafiókjába kell csempészni. Az alábbiakban meghallgathatjátok a teljes albumot, és a zenekartagok kommentárjait is olvashatjátok.


premier hír the immigrants



2018.04.06. 01:44 – Dankó Gábor

A Metallica Tankcsapdával vette meg a magyarokat

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

metallica_artlasso_012.jpg

Ugorjunk is gyorsan bele, úgyis ott van a címben: igen, a Metallica Tankcsapda-számot játszott a budapesti koncerten. Vagyis pontosabban, a Metallica két tagja, Kirk Hammett gitáros és Robert Trujillo basszusgitáros eljátszogatta a koncerten amúgy teljes tagsággal jelen lévő Tankcsapda Legjobb méreg című dalát. Méghozzá úgy, hogy Trujillo énekelt is hozzá, ráadásul elég jó kiejtéssel. Persze a szöveget a közönség nagyrészt túlkiabálta, de simán, majdhogynem normálisan kimondta a basszsugitáros, hogy “dugd fel a botodat magadnak seggfej”. De ezen kívül is volt még magyar dolog a koncerten. Például ősrégi Metallica-koncertjegyet lehetett látni a ledkockákon, amin ott virított az előzenekar Pokolgép neve. Illetve volt magyar zászló is Metallica-logóval, hogy még egy kicsit kenegessék hájjal a magyar szíveket. Na de milyen volt a koncert? (Fotók: Artlasso)


metál metallica koncertbeszámoló



2018.04.05. 16:23 – dankógábor

Egy hónap múlva itt az új Arctic Monkeys-lemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

am2018.jpg

Tranquility Base Hotel & Casino címmel május 11-én jelenik meg az új Arctic Monkeys-nagylemez. Az albumon 11 dal lesz, alább el lehet olvasni a címeket is, ha valakinek erre fájna a foga. Sőt, a borítót is mutatjuk, illetve van egy kis szintetizátordús zenei szösszenet is, ami nem egy teljes dal, de valószínűleg erre sem kell sokat várni. Szóval az idei sziget zárónapján most már biztos hogy egyben lemezbemutatót is tart majd az Arctic Monkeys.


arctic monkeys rock hír



2018.04.05. 16:09 – dankógábor

A Dope Calypso is fellép a Primavera Soundon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dopecalypso.jpg

Európa egyik legjelentősebb fesztiválján idén először fellép egy magyar zenekar is. A Dope Calypso elsősorban a Primavera Sound Primavera Pro nevű showcase rendezvényére érkezik, de fellép majd a fesztivál NightPro Stage-én is, ami már a fesztiválközönség számára is nyitott.  A csapat kiválasztásának módja teljesen szakmai volt: a programszervező stáb bekérte azt a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) shortlistet, ami 300+ szakmabeli megkérdezését követően félévente megújul, és a listáról a Dope Calypsót találták a legérdekesebbnek ahhoz, hogy csatlakozhassák a line-uphoz. A Dope Calypso emellett meghívást kapott a jövő héten megrendezendő Westway Labre is Portugáliában, ahol korábban az Ivan & the Parazol írt dalokat és itt született a The Melonas projekt. Magán a Primavera Soundon olyanok lépnek fel idén, mint az Arctic Monkeys, Björk, a Nick Cave And The Bad Seeds, az Lorde, a National vagy a Belle And Sebastian.


hír primavera dope calypso



2018.04.05. 12:57 – Lángoló

Őrületes tánc - Itt a Zion Refresh új klipje

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

zion_kicsi.jpg

A debreceni Zion Refresh két és fél éve alakult. A csapat olyan stílusokat kever a zenéjáben, mint a hiphop, a pop vagy a future bass. Az idei első, alább bemutatkozó klipjük viszont nem kifejezetten a tőlük eddig megszokott formát hozza, vannak benne persze a hagyományos gitározós-éneklős zenélős vágóképek, de a legnagyobb újdonság a tánc. A klipben szereplő Tillinger Alexre a Youtube-on bukkant a zenekar:


premier pop hiphop hír zion refresh



2018.04.05. 10:51 – dankógábor

Végre megint High On Fire-klubkoncert Magyarországon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

high-on-fire_2015_5_credit_j_hubbard.jpg

A High On Fire először 2003-ban járt Magyarországon. Annak a legendás gödöllői bulinak volt a főzenekara, ahol a Mastodon lépett fel előttük. Utólag mindenki a Mastodonról beszél, mert ők lettek a metál megváltói, de a High On Fire fellépése is legalább olyan tökéletes volt. Ők viszont annak ellenére maradtak az undergroundban, hogy még a Metallicával is turnéztak (aminek keretében Budapesten is játszottak). Idén viszont ismét klubkoncertet ad az oaklandi stoner/sludge/doom metal csapat, augusztus 12-én lépnek fel a Dürer Kertben a Purci Dance Party keretében. Addigra elvileg új lemez is lesz, szóval még aktualitása is lesz a bulinak.


metál hír doom high on fire stoner



süti beállítások módosítása