2018.07.22. 10:24 – dankógábor

Egy tucat zenekar a sátorból - A38 a Szigeten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

feverray.jpg

A rock- és metálrajongók teljesen kiborulnak attól, hogy idén minden egyes alkalommal leírom, hogy ennyire erős line up-ja talán még soha nem volt a Szigetnek, de attól a tény még tény marad. Elég csak például Kendrick Lamarra gondolni, akinél nagyobb rapsztár nincs ma a földön, de például az Arctic Monkeysra sem lehet még azt mondani, hogy leszállóágban lennének, még ha az új lemezük elég megosztó is lett (nekünk bejött). És akkor ott van Dua Lipa is, aki ugyan a mainstream pop egyik legnagyobb sztárja jelenleg, olyan gyors karrierrel, hogy tavaly még a Balaton Sound egyik kisebb színpadán lépett fel, jövőre pedig lehet akkora név lesz, hogy már a Sziget sem tudja megfizetni. Rajtuk kívül jön a Gorillaz, a Mumford & Sons meg egy rakás aktuális előadó is a nagyszínpadra. És akkor ott van még Mastercard Színpad by A38 színpad is, amiről kaptunk a Szigettől egy ajánlót, és nem nagyon tudunk belekötni, szóval tessék olvasni. A Szigetre amúgy rohamosan fogynak a jegyek, több jegytípus már el is fogyott, érdemes a fesztivál weboldalának jegy menüpontján tájékozódni.


fesztivál sziget hír a38



2018.07.20. 13:25 – Lángoló

London csak még jobban radikalizált - Algiers-interjú Ryan Mahan basszusgitárossal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!



A tavalyi évet a Depeche Mode-dal turnézták végig, de bármikor szívesen játszanak egy alagsorban is, akár ötven főnek. Üzenetük egyértelműen politikai, és bár már nem tizenévesek, még mindig szeretnék zenéjükkel és szövegeikkel megváltani a világot. Többek között erről is beszélt Ryan Mahan, az Algiers basszusgitárosa, aki július 22-én a Dürer Kertben lép fel zenekarával.


interjú algiers



2018.07.20. 10:08 – dankógábor

Ha morcos zenét akarsz, itt az új Mutilation Rites

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mutilationrites_1.jpg

Gyakorlatilag megjelent a Mutilation Rites harmadik nagylemeze Chasm címmel, mivel már bátran lehet hallgatni a bandcampes lejátszott akár alább is. A Magyarországon is már kétszer járt New York-i death/black zenekar nem igazán változtatott a zenéjén, ugyan az a morcos darálás megy rajta, mint az első kettőn. A lemez egyébként jó, akár a többi, de a zenekar igazán élőben kiváló, szóval remélem lesz harmadik alkalom is a közeljövőben.


metál hír black death mutilation rites



2018.07.19. 22:11 – dankógábor

A FEZEN-es koncert elé itt egy új Prodigy-dal, jön a lemez is

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

potrocsy.jpg

Ugyan élőben már lehetett hallani, de most klippel kísérve itt egy új Prodigy-dal, ami szinte biztos, hogy hallható lesz majd a FEZEN csütörtöki napján is jövő héten. A címe az, hogy Need Some1, és gyakorlatilag arra készült, hogy koncerten előadják. Mondjuk ezt Liam Howlett is elmondta, és még azt is hozzátette, hogy ugyan egyedül írta megint szinte az egész lemezt, de igazi csapatmunka volt mégis a két frontemberrel, Keith Flinttel és Maxim Reality-vel. Ja, merthogy lemez is lesz, november 2-án jelenik meg No Tourists címmel, már elő is lehet rendelni itt ni, sőt, játékbuszt is lehet venni, bár ahogy nézem, ehhez zene nem jár.


hír the prodigy



2018.07.19. 11:53 – dankógábor

Aki nem volt az emlékezetes Algiers-koncerten januárban, most pótolhat

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Kollégánk teljes extázisban azt írta a legutóbbi magyar Algiers-koncert után, hogy 

Tökéletes hangzás, költői érzékenység, munkásmozgalmi elkötelezettség, erőteljes antifasizmus, tökéletes hangmérnöki munka - hogy lehettek ennyire a helyükön a delayek és csarnokreverbek, atyaég! - , áramvonalas, de őrülten kócos, élő sound design, melyben azért simán felismered a szemplingeket, utalásokat, idézeteket T.S. Eliott-tól a Big Black-ig, a Public Image Ltd-től a Gang of Four-ig. Az Algiers élőben egyszerre szellemidézés, ezerszázalékos jelenlét, és egy hatalmas, zúgó pofon a vegytiszta zenét kedvelők örök-elégedett arcán.  

Na most aki ezt kihagyta, ne csüggedjen, ugyanis a zenekar fellép vasárnap este a Dürer Kertben. Igazából nem szeretnénk ennél bővebbet írni, tényleg tessék elolvasni ezt, és ha még így sem kapsz rá ingert, hogy elmenj, akkor mindegy is. Előzenekar a Ljubljana lesz.


hír algiers



2018.07.19. 10:00 – Lángoló Gitárok

Itt a Summer Edition válogatás olyan előadókkal, mint a Bohemian Betyars, a Papaver Cousins vagy a Baron Mantis

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

summer_photo_mzk_small.jpg

Megjelent az MZK Publishing második válogatáslemeze, a Summer Edition. Az egyik legváltozatosabb művészgárdával rendelkező hazai zeneműkiadó az idén áprilisban debütált MZK Noise után egy nyári kiadással jelentkezik, melyen a világzenétől a hip-hop-on át a neo soul-ig számos műfaj és előadó képviselteti magát a Bohemian Betyarstól a Papaver Cousinsig. A hajtás után a teljes album meghallgatható. 


válogatás album window parno graszt bohemian betyars mary popkids albumpremier antonia vai papaver cousins baron mantis aurevoir dlrm mzk publishing dorsal fin manki



2018.07.18. 15:53 – Lángoló Gitárok

Minél többet élek, annál tudatosabban dolgozom a saját zenémen - The Bloody Beetroots-interjú

Plusz Heti Park

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

the-bloody-beetroots.jpg

Mozgalmas napok elé néz a Budapest Park, hiszen hazai és nemzetközi szinten is eseményszámba menő koncertek várják a közönséget jövő szerdáig. Holnap érkezik a jobb híján dance-punknak aposztrofált, de amúgy kismilliós stílust magába olvasztó The Bloody Beetroots, akik ismét egy őrült koncertre készülnek, ahogy ezt a hajtás után olvasható interjúban a frontember, Sir Bob Cornelius Rifo is megígérte nekünk. Rajtuk kívül lesz még Bëlga, születésnapos Punnany Massif, már most teltházas Margaret Island akusztik, valamint jövő hétfőn a Budapest Parkban debütál hazánkban LP, azaz Laura Pergolizzi. A folytatásban következik az interjú, kiegészítve az aktuális programajánlóval.


interjú programajánló belga margaret island the bloody beetroots we are scientists punnany massif budapest park LP heti park laura pergolizzi



2018.07.18. 14:26 – Lángoló

Eleve már black metalt akartunk - Tormentor-interjú Csihar Attilával

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dsc_0916.JPG

Idén 30 éves a legendás magyar black metal zenekar, a Tormentor első hivatalos albumaként nyilvántartott felvétele, az Anno Domini.  A kerek évforduló miatt a zenekar újra aktivizálta magát egy turné erejéig, aminek második hazai állomása előtt (az elsőért teljesen odáig voltunk), a Rockmaratonon beszélgettünk a zenekar frontemberével, Csihar Attilával.


interjú metál black tormentor csihar attila



süti beállítások módosítása