2018.10.21. 19:00 – Lángoló Gitárok

Téves üzenet - Itt a Counter Clockwise új EP-je dalról dalra

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

cc_2016_1_promo_hq-print-2.jpg

Új EP-vel jelentkezett a budapesti Counter Clockwise. Akik szimpatizálnak a társadalomkritikus gondolatokat is tartalmazó lendületes skatepunk zenékkel, nem lőhetnek mellé a friss anyaggal, melyet mai premierünkben a zenekar tagjai közül Bandi dalról-dalra is bemutattja az olvasóknak. Emellett kaptok három videót. stúdiós galériát, és egy rövid asszociációs interjút is. (Fotó: Vedres Hajni, koncertfotó: Poertréka)


premier punk rock hír ep skatepunk counter clockwise #hangfoglaló2018



2018.10.21. 14:20 – dankógábor

Mocsári party metál egy kis melankóliával - Bemutatkozik a Longbong

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

longbong.jpg

A pécsi Longbong 2015 nyarán indult, első Ep-jükkel, amit stílusosan 1’st EP-nek kereszteltek. Ahogy a kiadónál írják róluk,

akkoriban a közönség eléggé megszédült, ám hamar elgurult a tűzkő. Balvin Levente (basszus) és Pető Szabolcs (gitár) a Junkie Jack Flash-sel utazgattak, Bodó Rezső (dob) pedig a Pokoltornádóval pörgött, egyszóval beszippantotta a srácokat a rock szakma.

A debüt EP nyers, eredeti, vagy lehet úgy is mondani, hogy fiatalosan lendületes lett. A lendület meg is maradt, viszont lélekben sokat öregedett a csapat, főleg a lenti videót nézve, de ez nem hátrány. A „mocsári party metál”-ba beúszott egy kis melankólia. Érettebb lett a zene és a szöveg is. Két riff között kimondják, amit ki kell!

I’m sick of the mainstream
And I’m fed up with their lies
We’ll need to cut all the wires
Get this Babylon down!

A videót a Modus csinálta, a mastert és a keverést is készítő L.A. Gardens stúdióban. Jövő év elejére várható az LP, amit vinylen terveznek kinyomni a srácok a Baby Gorilla Records gondozásában.


premier longbong #hangfoglaló2018



2018.10.21. 11:08 – Á.Sza

Jónsi és Troye Sivan közös kinyilatkoztatása

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Revelation címmel közös dalt jelentetett meg a Sigur Rós-os Jónsi és Troye Sivan, ausztrál énekes, youtuber. Az együttműködés gyümölcse a Magyarországon 2019 elején bemutatásra kerülő Kitörölt fiú (Boy Erased) című amerikai életrajzi drámában kap helyet (főbb szerepekben Nicole Kidman, Russell Crowe és Troye Sivan), a Lángoló Gitárokon viszont már most meghallgatható.


jónsi troye sivan



2018.10.20. 23:58 – dankógábor

A Wellhello háttércsapatának másik része kitart a duó mellett

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

wellhelloduo.jpg

Péntek délután tettük ki a hírt a Lángolóra, miszerint a Wellhello és annak hangszeres szekciója a továbbiakban nem folytatja tovább a közös munkát. Az okokról az egyik fél (Fluor és Diaz) csak annyit közölt, hogy másfelé indultak el az útjaik, a másik fél viszont ennél mélyebben belement a dologba, és provokatív hangnemről, fenyegetőzésről, rendőrségi feljelentésről beszélt. Ma viszont a duóval maradó többi háttérember is megszólalt, mivel szerették volna ők is hallatni a hangjukat, hogy "elmondhassák, hogy Fluor és Diaz nagyon korrektek voltak velünk mindig, anyagilag, szakmailag és barátilag." A nyílt levél Tóth Gergő menedzser Facebook-oldalán jelent meg, de mivel mi azt nem látjuk, így az Indexről vesszük át a nyilatkozatot:


wellhello



2018.10.20. 11:25 – Rácz Mihály

Színes, ízes, kreatív - Öt kiváló magyar világzenei lemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

csangallo.jpg

Külön öröm, hogy a magyar világzenei színtéren nincs két egyforma zenekar, és ezt minden merítéskor újra és újra elégedetten megállapíthatom. Az elmúlt hónapok megjelenéseit átnyálazva elöljáróban elég annyi, hogy debütáláshoz most nem volt szerencsénk, de annál több szintlépéshez. Úgyhogy az első konklúzió: megint csak beigazolódott gyakorta felkantározott vesszőparipánk: nincs színesebb, ízesebb és kreatívabb a world music színtéren a magyarnál. Többek közt tán azért is, mert az alapokat adó népzenénk is a létező legjobb? No, majd ezt is körbejárjuk a maga idejében.


ezt hallgasd #hangfoglaló2018



2018.10.19. 16:20 – dankógábor

Súlyos konfliktus állhat a Wellhello és zenekara közötti szakítás mögött

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

wellhello_1.jpg

A héten a Wellhello hangszeres szekciójából többen is jelezték nyilvános Facebook-posztban, hogy már nem tagjai a csapatnak, szép volt ez a négy év, de ennek most vége. A Wellhello (azaz Fluor és Diaz, a képen középen) pár nap hallgatás után kitettek ezzel kapcsolatban egy közleményt a Facebbokra, amiben azt írják, hogy 

A hír igaz, aggódni viszont nem kell, a Wellhello, azaz Fluor és Diaz van, volt, lesz, maximum a színpadon zúznak mellettünk mások. Hogy mi történt? Az utóbbi évben egyre messzebb sodort az élet minket egymástól a brigád egy részével, és úgy éreztük, ez a kapcsolat már nem az igazi, "másfele változtunk".

Azóta kiderült, hogy a "brigád egy része" gyakorlatilag a teljes hangszeres szekciót jelenti, akikhez még csatlakozott a főhangmérnök és a monitorkeverős is. A fenti nyilatkozat után ők sem akartak csendben maradni, így az alábbi közleményt küldték el a Lángolónak, hogy tisztázzák, szerintük miért is történt a szakítás. Ezt vágatlanul közöljük:


wellhello



2018.10.19. 13:41 – Lángoló Gitárok

Francia szaxofonmágus, kubai díva, kísérleti elektronika, népzene és jazz fúziója, irodalom minden mennyiségben

Kihagyhatatlan programok a CAFe Budapest záróhétvégéjén is

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

cafe_budapest_18_10_20_guillaume_perret.jpg

A kubai díva, Marialy Pacheco egy szál zongorával varázsolja el a hallgatóságot, Guillaume Perret a TRIP Hajón igézi meg a közönséget, míg a Grammy-díjas népdalénekes legenda, Sebestyén Márta a Jazzical Trióval áll színpadra. Bernstein kamaraoperája duplázik, a Dowtown CAFe pedig minden estére tartogat valami meglepetést az Akváriumban. Az egészen biztos, hogy a Margó Irodalmi Fesztiválnak köszönhetően az egy négyzetméterre jutó írók és költők száma ezen a hétvégén a Várkert Bazárban lesz a legmagasabb, és persze a legutolsó nap is tartogat szenzációs pillanatokat: a világhírű énekegyüttes, a The King’s Singers ugyanis egy magyar szerző, Gyöngyösi Levente művének világpremierjével érkezik. Igazi kuriózumok tehát a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál utolsó napjain is szerte a városban!


jazz folk programajánló irodalom fesztivál hír képzőművészet művészet kortárs komolyzene cafe budapest changing grey marialy pacheco guillaume perret



2018.10.19. 11:40 – dankógábor

Itt az új Sick Of It All-lemez címadó dala

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sick-of-it-all.png

November 2-án jelenik meg a Sick Of It All új nagylemeze Wake The Sleeping Dragon címmel. Erről lehet itt meghallgatni a címadó számot. Ez lesz a New York-i hardcore-zenekar 12. stúdióalbuma, az új szám meg most nem a kapkodósabb forma, hanem a lassabban dühöngős. Amúgy meg ebben sincs igazán meglepetés, ahogy a tegnapi új Bad Religion-számban sem volt. Meglepetések nélküli világ ez már. :(


sick of it all



2018.10.18. 17:06 – Kovács.Attila

A rock, a színház, és az utolsó este – A Madách Rockfesztivál zárórendezvényéről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

madach_final_01.jpg

Korábban már coming-outoltam egyet-kettőt ebben a sorozatban, de a végére jöjjön még egy. A könyökömön jön ki A zöld, a bíbor, és a fekete, legyen akármennyire klasszikus dal. Persze a hiba inkább bennem keresendő. Talán túl sok embert láttam túl sokszor mindenféle fesztiválokon reggel fél ötkor erre léggitározni és énekelni, de az is lehet, hogy eredendően túl sznob vagyok ahhoz, hogy effajta, mindenki által ismert slágerekért tiszta szívből tudjak lelkesedni. A lényeg, ha valahol megszólal, menekülök. Ha valaki azt mondta volna nekem pár éve, hogy egy nap vigyorogva fogom énekelni a refrént, és utána visszatapsolom az előadókat, azt egészen biztosan körberöhögöm. A Madách Rockfesztivál utolsó előadásán ez a nap is eljött, ugyanis Vikidál Gyula egyszerűen olyan hang és színpadi jelenség, aki szerintem a Szomorú szamurájt is képes lenne megtölteni szenvedéllyel, és az este három másik szereplője, Gallusz Nikolett, Koós Réka és Tóth Attila szintén kitettek magukért.


beszámoló koós réka vikidál gyula tóth attila madách színház gallusz nikolett madách rockfesztivál #hangfoglaló2018



süti beállítások módosítása