2018.02.25. 18:00 – Lángoló

Az Actionben felébredt az erő - Itt a teljes új nagylemez

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

action_band_cmyk.jpg

Itt az új Action-lemez. Az Ébredő erő a 2015-ös Hannibál album folytatása, egyben az 1994-ben alakult metálos hardcore-zenekar hetedik stúdiólemeze. Egyházi Gábor basszusgitáros ezt mondja az anyagról:

Azt mondanám, úgy 80-20 százalékos arányban zúzunk, van két lájtosabb nóta is. Mindannyian ebből a hardcore/punk/metal-közegből jöttünk, de ha egy lemezen folyamatosan ez megy, egy idő után kifolyik az agyad a füleden. Ami pedig a szövegeket illeti, már a lemez első mondatából ebből mindenki kiveheti, nem számíthat távol-keleti bölcsességekre. Szasza kicsapta az asztalra ezt a nagyon egyszerű társadalomkritikát.

A felvételek az Ecseri Vasmű stúdióban készültek 2017-ben, a hangmérnök Weisz László (Kalapács, Zorall) volt. A 33 perces, 8 + 1 dalt tartalmazó lemezt alább teljes egészében végig lehet hallgatni, innen meg akár be is lehet szerezni.


premier metál hardcore hír action



2018.02.25. 06:40 – dankógábor

A magyar rockszíntér meghekkelte a Dalt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

awsdal.jpg

Szombat este történelmet írt az AWS. Megnyerték a Dalt, ezzel pedig ők képviselik Magyarországot Lisszabonban az Eurovízión. Na nem ezzel írtak történelmet, hanem azzal, hogy mindezt metálzenekarként tették. Ilyen pedig nálunk még soha nem volt, de magán az Eurovízión sem fordul meg sűrűn keményebb zenét játszó csapat, ha meg igen, az olyan vicczenekar, mint a Lordi. Maga az AWS is meglepődött nagyon a dolgon, pedig ők láthatólag tényleg csak poénból, minden mindegy alapon indultak el, nem úgy, mint a Leander Kills, akik már nem először próbálkoznak ezzel, és még műsorról műsorra is képesek voltak változtatni a versenydalon, hogy jobban megérintse a magyar szíveket. A zsűri viszont végig következetesen odáig volt az amúgy elég fülbemászó, de kétség kívül metál AWS-dalért és a zenekar intenzív előadásáért, így most először fordult elő, hogy kemény zenét játszó csapat jutott az első négybe, ahol már csak a közönségen múlt, hogy ki lesz az első (rajtuk kívül még Dánielfy Gergely, Király Viktor és a yesyes izgulhatott).


hír aws a dal



2018.02.24. 10:51 – Kovács.Attila

Lemezek, amikről tavaly kellett volna írnom - II. rész: Marilyn Manson, Prophets Of Rage, Primus

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

primus-the-desaturating-seven-album-announcement.jpg

Kontra: "Öcsém, február harmadik hete van, ez már teljesen égő. Hagyd a fenébe!" Pro: "Tele van az életed egyrészes sorozatokkal, most már fejezd be becsületből is!" Na jó, akkor az utóbbit választom, mert még mindig van pár lemez, amiről fontos lett volna írni tavaly. Hiszen kimaradt Marilyn Manson, a Prophets of Rage, meg a Primus. De csak mostanáig.  


kritika rock metál glam rap industrial progresszív alternatív marilyn manson primus ezt hallgasd prophets of rage



2018.02.23. 14:52 – Prieger Zs.

A 10+1 pontos Kraftwerk-jegyzet

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kraftwerk.jpg

Ahhoz képest, hogy először úgy gondoltam, el sem megyek a tizeniksz év alatt már a harmadik tökugyanolyan setlisttel tüntető, tizenhat éve semmi újat nem alkotó Kraftwerk budapesti koncertjére - oké, ezt térhatásúnak hirdették, na és akkor mi van - , szóval ehhez képest a koncert felénél már az elragadtatott öröm könnyei csorogtak alá 3D-szemüvegem alól. Nevettem is, nemcsak sírtam, és hiába gondolkodom a Kraftwerk-jelenségen évtizedek óta, e 2 óra alatt több mindenre jöttem rá, mint az előtte lévő 20 évben.


hír kraftwerk krautrock



2018.02.22. 17:41 – Szponzorált Tartalom

A Meinl Cymbals endorsere lett Szendőfi Péter

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

meinl-cymbals_artist_announcement_peter_szendofi_hu.jpg

Új hazai endorsert jelentett be a Meinl Cymbals & Percussion, Szendőfi Pétert, akit itthon és külföldön is az egyik legsokoldalúbb, legsokoldalúbb képzettebb dobosként tartanak számon. Eddigi pályafutása során mintegy 130 zenei album munkálataiban vett részt, jelenleg is számos zenei projekt folyamatos résztvevője, emellett zenetanárként is aktív, a Kodolányi János Főiskola előadóművészet szakán oktat. Péter az elkövetkezendő hónapokban a Meinl dobklinikáival több hazai városban is feltűnik majd, aki szeretne részt venni ezeken, olvasson tovább a dátumokért!  


hír dob meinl turné endorsement szendőfi péter dobklinika



2018.02.22. 15:36 – dankógábor

Dua Lipa lett a BRIT Awards egyik nagy nyertese

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Alapból az albán származású, az idei Sziget egyik headlinereként is szereplő énekesnő kapta a legtöbb jelölést, szóval nem nagy meglepetés, hogy többen is nyert a szerdai díjátadón. Ő lett a legjobb brit feltörekvő előadó, de elhozta a legjobb brit női előadónak járó díjat is. Szintén kettőt nyert Stormzy, ő lett a legjobb brit férfi előadó, de ő hozta el a legjobb brit albumnak járó díjat is. A legjobb brit zenekar a nagyon aktív, a Szigeten szintén fellépő Gorillaz lett, a legjobb brit videót Harry Styles készített el. A legjobb brit kislemezt a május 4-én szintén Budapestre érkező Rag'N'Bone Man adta ki tavaly. A legjobb nemzetközi díjakat Lorde, Kendrick Lamar és a Foo Fighters vihették haza.


hír brit awards



2018.02.22. 13:03 – Lángoló

Ettől kap lendületet a PASO frontembere - KRSA utazós felvételei

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

krsapart.JPG

Aki régebb óta követi a PASO frontemberének pályáját, azt tudja hogy a zene mellett komoly szenvedélye az utazás és a fotózás is. KRSA jelentetett már meg naptárat és volt kiállítása is az utazós képeiből, a legszebb, vagy legérdekesebb helyszínekről, emberekről készült fotóit, videóit pedig az Instagram-oldalán gyűjti. 


utazás ska galéria hír paso krsa



süti beállítások módosítása