2019.03.04. 12:37 – dankógábor

Öngyilkos lett Keith Flint, a Prodigy frontembere

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

49 éves korában elhunyt Keith Flint, a Prodigy ikonikus frontembere. A hír a The Sun-on jelent meg először, ők azt írják, hogy hétfő reggel riasztották a mentőket Flint házához, ahol már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Az idegenkezűséget kizárták, a halál okáról először nem lehetett többet tudni, viszont a hírt a Prodigy Instagram-oldala is megerősítette, és ez alapján úgy tűnik, öngyilkosságról van szó.

Keith Flint alapítótagja volt az 1990-ben indult Prodigynek, és bár zeneileg gyakorlatilag Liam Howlett billentyűs-producer jelentette a zenekart, a csapat arca mindenképpen Flint volt a kezdetek óta. Hivatalos beosztása amúgy táncos volt, de a másik frontemberrel, Maxim Realityvel annyira csúcsra járatták a közönség hergelését, hogy egyszerűen nem lehetett velük tévedni, ha egy fesztivál meghívta őket. Punkos megjelenése és hozzáállása miatt nagy szerepe volt abban is, hogy a Prodigy nem csak az elektronikuszenei színtéren számított névnek, de igazából bármilyen műfajú rendezvényre meg lehetett őket hívni, a poptól a metálig bármire. Magyarországon viccet is csináltak belőle, hogy vajon melyik fesztiválon lép fel a Prodigy legközelebb, de ezeknek az élét kivette az, hogy jolly joker voltak mindenhol, ahol Prodigy-koncert volt, veszett nagy buli volt.

Flint a Prodigyn kívül egyszer próbálkozott egy szólólemezzel is, de ez végül nem jelent meg, helyette promólemezen terjedt. Ez műfajilag egyébként punk volt, koncerteket is adott a zenekarral, és egy kislemezig jutottak, majd az album előtt feloszlottak, mert Flint "meggondolta magát."

A Prodigy legutóbbi nagylemeze tavaly jelent meg, ezt mutatták volna be a SZIN-en augusztusban, de most nem tudni mi lesz a fellépéssel. 2012-ben egyébként interjút is készítettünk Flinttel.


gyász prodigy keith flint



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása