2019.04.01. 11:30 – Lángoló

Gréteszhicc - Itt van Egri Bálint titkos koncertlemeze

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

azegrivar.jpg

Azegrivár - Magyarország egyik (ha nem a) legegyszemélyesebb zenekara, Egri Bálint színész, rádiós szerkesztő egyszemélyes zenei projektje. Több mint 12 éve tartó folyamatos dalírási kényszer hatására több mint 125 "dramatikus dal" született már meg, amelyek sokszor reagálnak egymásra, így könnyen össze lehet belőlük állítani olyan 25-30-as setlisteket, amelyekben megjelenhet valamiféle konkrét dramaturgia. A dalszövegekben gyakran tűnnek fel különböző alakok; és van olyan alak, aki több dalban is szerepel. A fellépéseken általában ezek között az alteregók között csapong a zenekar. A névről pedig annyit tesz hozzá,

ahogy Tom is Waits, úgy az Egri is vár.

Április 1-én jelenik meg legújabb, sorrendben második lemezük, a Gréteszhicc. A borítóról is kiderül, hogy egy titkos koncertlemezzel állunk szemben, amit egy titkos koncertlemez-felvételen rögzítettek egy budapesti rádióstúdióban. Válogatáslemez, az első 12 év összefoglalója. Sok olyan dal persze lemaradt róla, amik meghallgatgatóak a zenekar előző, Egy mai magyar dzsentri c. lemezén, ahogy néhány olyan is, ami már vastagon a koncertrepertoár része, de egy következő albumra szánja a zenekar.

Mégis, tizenhat dal, tizenhat "greatest hit", a legegyszerűbb egyszálgitár-énekes hangzással - a fókusz a szövegeken és a változatosságra törekvő gitárriffeken. A lemez különlegessége, hogy már az intro-ban bemutatkozik rajta egy másik hang: Harcsik Róbert rádióbemondó hangja. Egyfajta "kikiáltó" szerepben bemutatja a lemezt, és végig a lemez szerves részeként funkcionál, hiszen a dalcímeket is bemondja, sőt, a ráadásszámokat is ő konferálja fel. A lemez szereplői még az a maroknyi közönség, aki részt vett a felvételen, jelenlétükkel, reakcióikkal  - no meg némi tapssal - segítették a munkát, ők teremtenek tehát atmoszférát az Azegrivár-dalok alá.

Az alábbi premier után a lemez felkerül az összes nagyobb zenemegosztóra, de érdemes bekövetni Azegrivárt a Facebookon és az Instán is, az elmúlt héten ugyanis több kis kulisszatitkot is megosztottak a lemezfelvételről, videóanyagot is lehet nézni róla, valamint - az április elsejei premier kapcsán - bolondos cikkekkel is készülnek a követőiknek.

Ez a dátum később nagy szerepet játszhat Azegrivár azon törekvéseiben, hogy április elsején tartsák meg Az Egyszemélyes Zenekarok Nemzetközi Világnapját - hiszen bizonyos tekintetben mindenki "bolond", aki nem szégyell egy szál hangszerrel kiállni a nagyérdemű elé, mondja Egri.

Fotó: Császár Réka


premier azegrivár



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása