2019.04.13. 09:00 – Lángoló Gitárok

Tiszteletadás és tejben ázó csöcsök - Itt az Omega Diatribe The Prodigy-feldolgozása

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

odbgt_edit.png
Új dallal és videóklippel jelentkezett az extrém metalban utazó Omega Diatribe. A Baby's Got a Temper, ahogy ez a címéből is sejthető, a The Prodigy 2002-es dalának feldolgozása, amivel a zenekar nemrég elhunyt Keith Flint emléke előtti tiszteleg. A dalhoz természetesen videó is készült - premier a hajtás után! 

A nemrég a HangSúly Zenei Díjon az Év Koncertzenekara, valamint a legutóbbi Trinity lemezzel az Év Stúdióprodukciója díjat is megnyert zenekar gitárosa, Hájer Gergő így mesélt a dalról: 
Nem hiszem, hogy bárkinek is meglepő lesz az átdolgozásunk apropója. A nemrégiben elhunyt Keith Flint és az egész Prodigy iszonyatosan nagy hatással volt ránk már a kezdetek óta, mind attitűdben, mind zenei revolúció tekintetében, ezért kötelességünknek éreztük azt, hogy ilyen formában tisztelegjünk a formáció oszlopos tagja előtt, aki saját kezével vetett véget életének március 4-én.
Az átdolgozás ötlete mégis teljesen spontán jött. Miközben a Prodigy bakeliteket nyálaztam át gyászolás gyanánt, szembetűnt, hogy a Baby's Got A Temper maxin van egy acapella verzió a dalból. Azonnal jött a sugallat, hogy ez mennyire súlyosan hatna a mi hangszerelésünkbe átültetve, úgy, hogy Milán orgánuma adja az ellenpólust a refrénben. Rögtön vázoltam is az ötletet a többieknek, akik elsőre nem igazán tudták hova tenni a dolgot, de miután pár nap múlva küldtem nekik egy demót, hogy mi lenne az elképzelés, mindenki egyöntetűen úgy gondolta, ezt meg kell csinálnunk! A dal mind felvétel tekintetében, mind pedig keverés/masztering tekintetében az 515 Stúdiónkban zajlott az én vezetésemmel.
A videó koncepciója a basszusgitárosunktól, Ákostól, illetve az egyik videós cimboránktól, Spengler Lászlótól származik, akivel már az első lemezünk óta együtt dolgozunk. Amolyan görbe tükröt szerettünk volna tartani a napjainkban működő tejüzemeknek, ami egyébként szorosan kapcsolódik az eredeti kliphez. A klip főszereplője egy kedves hölgyismerősünk, aki örömmel fogadta a felkérésünket, miután vázoltuk neki, hogy miről lenne szó. Az anonimitását megőriznénk. 

Az Omega Diatribe 4 országot érintő Rise Above The Sky turnéja jelenleg is zajlik. A fesztiválszezonig még három magyar városban, Nyíregyházán, Székesfehérváron és Komlón csíphetitek el élőben a zenekart. 

premier magyar hír feldolgozás the prodigy keith flint omega diatribe extrém metal



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása