2019.12.23. 14:08 – Lángoló

5 utolsó pillanatos ajándéktipp zeneszeretőknek

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

karacsonyfrecordplayer_1.jpg

Nem sok idő van már karácsonyig, sőt mondhatni tényleg utolsó pillanatban vagyunk, de ez még nem jelenti azt, hogy csak haszontalan hülyeséget lehet vásárolni annak, akinek eddig idő hiányában nem sikerült beszerezni az ajándékát. A jó hír az, hogy a zeneszerető rokonok extra könnyű feladatnak számítanak, mert vannak olyan termékek, amiknek egészen biztosan örülnek, és gyakorlatilag lehetetlen velük mellényúlni. (A poszt termékmegjelenítést tartalmaz.)

Koncertjegy

A legtöbben csak kapkodtuk a fejünket a 2020-as koncertbejelentések kapcsán. Jön a Pearl Jam, a Deftones, a Korn, a System Of A Down, az Aerosmith, a Kiss, a Slipknot, a Papa Roach, a Parkway Drive, Nick Cave, a Judas Priest, Harry Styles és ez még bőven nem az összes név, a fesztiválokról ráadásul még nem is beszéltünk. Nem nehéz olyan koncertet találni, ahova szívesen menne a szerettünk, és egészen biztosan nagyon boldog lesz, ha a karácsonyfa alatt talál rá jegyet. 

pearljam-ticket.jpg

Zenei streaming előfizetés

Teljesen kézenfekvő, hogy egy olyan embernek, akinek a zene a hobbija, zenét adjunk karácsonyra. A CD sem rossz választás, de ha gyakorlatilag korlátlan mennyiségű zenét kap valaki karácsonyra, az talán még egy fokkal nagyobb öröm. Spotify-t azoknak érdemes választani, akik tényleg csak lemezeket hallgatnak, útközben vagy a munkahelyükön. A Youtube azoknak lehet jó választás, akik olyan felvételeket is szeretnének elérni, amik máshol nem találhatóak meg, legyen ez egy koncertfelvétel, vagy egy különleges átdolgozás, amit eleve csak a Youtube-ra töltött fel az előadó. A Tidal pedig a hifistáknak és a komolyabb hangtechnikával rendelkezőknek jó, akik veszteségmentes, kiváló minőségben szeretnének zenét hallgatni. Alternatív megoldásként egy Netfilx-előfizetés is jó ötlet lehet, mióta magyarul is elérhető a szolgáltatás, sőt magyar filmek is kerültek a kínálatba.

og-generic.jpg

Honor Band 5

Ha már koncertek meg zenehallgatás, akkor izgalmas kísérlet lehet az is, hogy kiderüljön, hogyan hat a szervezetre a zene. Valószínűleg kevesen gondolnak bele, hogy egy jó koncertélmény felér egy alapos testedzéssel. Hogy egy fesztiválon átlagban annyit megy az ember, mintha teljesítménytúrán venne részt. Ahogyan azt is kevesen tudják, hogy a koncert csúcspontjai, a kedvenc dalok, de még egy új lemez vagy dal premiere is hatással van a pulzusra. A Honor Band 5 ezt mind megmutatja, de a tudása itt még messze nem ért véget. Az is pontosan kiderül, hogy milyen volt az alvásminőség, ami fesztiváloknál kifejezetten fontos lehet, de  a mindennapi életben is hasznos információ. A színes AMOLED kijelzőn nyomon lehet követni az értesítéseket és üzeneteket, vízálló, így akkor sincs baj, ha szakad az eső, de persze a medencében úszást is nyomon lehet vele követni. Fotózásnál lehet távirányítóként használni, és zeneirányításra is képes. És ami a legjobb, hogy legalább egy hetet kibír egy töltéssel, de akár két hétig is kihúzza az akkumulátora, ráadásul 12 ezer forint körül már beszerezhető. (x)

band_5.jpg

Fülhallgató

Nemrég járt nálunk a Sony két, nem belépő kategóriás fej- és fülhallgatója, a WH-1000XM3 és a WF-1000XM3. Előbbi egy kagylós kialakítású fejhallgató, utóbbi egy fülbe dugós, de mindkettő vezeték nélküli. Tesztelő kollégánk füléből az utóbbiak általában lazán kipotyognak, de érdekes módon a WF-1000XM3 egy teljes berlini repülőúton a helyén maradt. Ráadásul mindkettő zajszűrős, és ebben a világelső közé tartoznak a jelenlegi mezőnyben. Érdekes amúgy, hogy a fülbedugós WF-1000XM3 használatakor jobban bejött a repülőzaj, mint a szintén egy berlini út során tesztelt Sennheiser Momentum Wireless-nél, de zavaró ennél sem volt. A WH-1000XM3-at csak a budapesti zajban teszteltük, de ott tökéletesen helytállt, ráadásul az akkumulátorának üzemideje  csaknem duplája az említett Sennheiserének, ez pedig egy hosszabb utazás alatt igen jól jöhet, pláne ha egyedül teszi azt az ember. Ami biztos, hogy egyik Sony fülessel sem nyúlhatunk mellé, csak azt kell kitalálni, milyen típust szeret, akinek vennénk.

wh-1000xm3_und_wf-1000xm3_bundle.jpg

Lemezjátszó

Ma már senki nem néz furcsán, ha az ember a legújabb megjelenéseket bakeliten (szakszerűen: vinilen) szeretné beszerezni, úgyhogy itt az ideje, hogy minden zeneszeretőnél legyen otthon egy lejátszó. Már belépő szinten is lehet találni jó áron tényleg jó lejátszókat, aztán jöhetnek az erősítők, kábelek és a többi. Az viszont egészen biztos, hogy akit karácsonykor elindítunk ezen az úton, annak évekig tudunk majd minden ünnepre valami olyat venni, amivel még jobban elmerülhet az audiofilek világában. Nemrég amúgy írtunk a Pro-Ject Audio Systems lemezjátszóiról is, amik ráadásul még különlegesek is, amellett, hogy a minőséget képviselik.

Plusz egy: fizikai hanghordozó

Na ezzel nagyon kell vigyázni, főleg ha egy lemezgyűjtőről van szó, mert lehet már megvan neki, vagy éppen úton van, amit vennénk. Érdemes tőle egy listát kérni előzőleg, hogy mik azok a lemezek, amikre vágyik, így ugyan azt tudni fogja, hogy lemezt kap, de azt nem, hogy melyiket. Az viszont fix, hogy örülni fog neki.




Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása