2019.08.04. 14:07 – dankógábor

Az Archaic második lett a Wacken Metal Battle döntőjében

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

archaic.jpg

Már egy ideje megy Magyarországon a Wacken Metal Battle, ami eddig azt jelentette, hogy rendeztünk itt Budapesten egy versenyt, aminek a nyertese kimehetett a Wacken fesztiválra, ahol a világ többi helyi Metal Battle nyertesével mérhette össze tudását, aztán lett valahanyadik. Le ugyan senki nem szerepelt, de a dobogó még soha nem jött össze, most viszont az Archaic egyből a második helyre került. Ezzel egyrészt jóval nagyobb figyelmet kaptak, mint az eddigi versenyzők, másrészt tárgynyeremények mellett nyertek 4000 eurót, és egy Deutsche Welle-s videós bemutatkozást is, ami így együtt azért elég komoly nyeremény. Ja, és megmutatták, hogy van értelme ennek a Metal Battle dolognak, már ha eddig valaki nem gondolta volna így. A folk metalt viszont a magyar thrash-nek sem sikerül legyőznie, az első ugyanis a litván Varang Nord lett.


archaic wacken metal battle



2019.08.04. 13:53 – Rácz Mihály

Tíz titkos befutó a Sziget világzenei felhozatalából - Mégiscsak lesz értékelhető világzene az idei Szigeten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hudaki.jpg

Tavaly ősszel a Sziget vezetése 19 évnyi működés után megszüntette a Világzenei Színpadot, erről elsőként mi tudósítottunk. Az legalább kiderült, hogy nem csak szerintem volt teljesen rendben a felhozatal évről évre, a nyilatkozatban olvashatjuk, hogy a programigazgató is elégedett volt a szervezőkkel: „töretlen lelkesedéssel és magas színvonalon szervezték az elmúlt 19 évben a helyszínt, szóval nem az ő munkájukat minősíti a döntés”. Hanem az uralkodó trendeket. Ezzel együtt mintha mostohagyerekként lett volna kezelve ennek a csupa jól kitalált és invenciózus produkciót felvonultató helyszínnek a sorsa, legalábbis ez jött le kívülről szemlélve, mert bár „ekkora dedikált helyszínről” volt szó, mégsem került fel például a nagy reklámplakátokra évek óta szinte senki a világzenei nagyágyúk közül – pedig akadtak bőven. Végül úgy néz ki, hogy a belinkelt cikkben is vázolt előzetes tervek szerint valóban a megszüntetett színpad helyére került a Karaván Sátor, idén már Global Village néven. 


fesztivál sziget világzene sziget2019



2019.08.03. 14:39 – Lángoló Gitárok

Morbid punk Torontóból - Jövő vasárnap PUP a Dürer Kertben

Nyerj páros belépőt a koncertre!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pup.jpg

Augusztus 11-én, tehát jövő vasárnap önálló koncerttel tér vissza a Dürer Kertbe a PUP. A torontói punk rock csapat ezúttal harmadik, Morbid Stuff című lemezével érkezik, mely bebetonozta őket a legjobb és legizgalmasabb feltörekvő punk zenekarok közé. A koncertre most induló játékunkban egy páros belépőt is nyerhetsz, amennyiben helyesen válaszolsz egy egyszerű kérdésre. További részletek a folytatásban!


ajánló játék punk rock hardcore hír program kanada nyereményjáték dürer kert pup new beat



2019.08.02. 09:59 – Kovács.Attila

A zene, az élet, meg a vigyorgó kisördög – Beszámoló a Skunk Anansie budapesti koncertjéről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

skunk_anansie_artlasso_001.jpg

Ritkán van szerencsém zenei rendezvényen ahhoz az élményhez, hogy már a harmadik dal alatt olyan a hangulat, mintha a zenekar a ráadást játszaná a legnagyobb közönségkedvencekkel. Nem lehetetlen, csak kell hozzá egy olyan énekes, aki amellett, hogy szó szerint bármit elénekel, van annyira vagány, hogy rögtön a koncert elején bevesse magát a nézők közé, leguggoltasson mindenkit, hogy aztán a refrénre együtt ugorjon a levegőbe a közönséggel, egy olyan zenekar, aki az ilyen akciókat zökkenőmentesen tudja lereagálni az egyébként is mesteri játék mellett, meg persze erőteljes színpadi megszólalás is. A Skunk Anansie budapesti koncertjén mindezt megkaptuk, meg még annál is többet. Aki instant, gyorsan fogyasztható összegzést akar, annak azt mondom, hogy az egyik legjobb koncert volt, amit életemben láttam. A többiek olvassanak tovább! (Fotók: Artlasso.hu)


budapest brit rock koncert beszámoló metal alternatív skunk anansie barba negra track



2019.08.02. 09:21 – dankógábor

Hazudik a Tool, nincs is fent minden lemezük a neten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tool_1.png

Mindenki itt örömködik, hogy végre streamelhető a teljes Tool-katalógus, de a lényegre senki nem világít rá. A Tool ugyanis hazudik ezzel az "összes" dologgal: nincs fent a 2000-ben megjelent Salival koncertlemez. De mi most rávilágítottunk erre, beraktuk ide alább kalózban, úgyhogy most helyreállt a világ rendje.


tool



2019.08.01. 14:39 – dankógábor

Húsz év után újjáéled a Mercyful Fate

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mercyfulfate1994.jpg

Facebookon jelentette be a Mercyful Fate, hogy 2020-ban feléled tetszhalott állapotából, és turnéba kezd. Egyelőre fesztiválturnéról van szó, de elég nagyszabásúnak harangozzák be a dolgot. A turnén kizárólag az 1984-ben megjelent Don't Break the Oath című második lemezig játszanak majd dalokat, illetve olyan új számok is lesznek a programban, ami ezeknek a lemezeknek a stílusában íródott az 1999-es pihenőre vonulás óta. King Diamond énekes, és Hank Shermann gitáros mellett Mike Wead lesz a másik gitáros, Bjarne T. Holm lesz a dobos, Joey Vera (Armored Saint, Fates Warning) pedig a basszusgitáros. Verát külön ki is emeli a közlemény, merthogy ő is az ujjaival penget, ahogy Timi Hansen, a klasszikus felállás tagja, aki nem tud most részt venni az újrázásban. Lemezről egyelőre nincs szó, de ha lesznek új dalok, biztos lesz majd az is.


mercyful fate



2019.08.01. 14:04 – Lángoló

Magam adom: Lábas Viki (Margaret Island) - Itt a Hangfoglaló Program friss lejátszási listája

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hangf_spoti_magam_adom_08_b.png

Jó pár hónapja Spotify-fiókkal is bővül a Hangfoglaló Program felületeinek portfóliója. A kilenc tematikus lejátszási listával felállt oldalon minden szempontból a magyar könnyűzene és a dalok állnak a középpontban. Legutóbb már írtunk ezekről a lejátszási listákról, úgyhogy mi most csak a minden hónapban a Lángolón debütáló picit kakukktojás listával, a Magam adom új részével foglalkozunk, amibe most Vitáris Iván, Schoblocher Barbara, a Platon Karataev és a Mörk után Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője hozott dalokat, aki természetesen pár kérdésre is válaszolt.


magam adom hangfoglaló program #hangfoglaló2019



2019.07.31. 16:24 – Lángoló

Menj ingyen Black Tongue-koncertre!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

blacktongue.jpg

A brit doomcore keménykötésű úriemberei, a Black Tongue masszív riffjeivel és húsbavágó számaival érkezik augusztus 6-án, hogy a Dürer Kertben bennünket is lerántsanak a sötétségbe új lemezükkel. Négy évvel előző lemezük után, a debütáló The Unconguerable Dark után a Black Tongue 2018-ban, Halloween-kor jelentette meg a zenekar a kritikusok és a közönség által egyaránt mesterműnek kikiáltott Nadir című lemezét. Az apokaliptikus, atmoszférikus előző korong is jelezte már, hogy érdemes odafigyelni a bandára, de a hangjuk csak mostanra érett be igazán. A Nadir sokkoló, brutális számai többszöri figyelmes hallgatást követelnek, hogy egyenesen a számok mélyére hatolhassunk, megismerhessük annak félelmetes és szorongó világát. A belassult doom és metalcore dalok garantálják a fejszaggató élményt élőben is, augusztus legzúzósabb koncertjén, 6-án a Dürer Kertben. A Black Tongue előtt az Orient Fall és a Dreadwolf játszik. Alább pedig egy páros jegyet lehet nyerni a bulira!


játék black tongue



2019.07.31. 15:11 – Szponzorált Tartalom

Hangminőség kezdőknek - Te min és milyen minőségben hallgatsz zenét?

Lángoló Gitárok x Netdepo 1.

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

langolo_gedeon_borito_2.jpg

A zenehallgatás még soha nem volt olyan könnyen elérhető, mint a Spotify, Tidal és Youtube világában. Manapság bárki egy 1500 forintos előfizetésért cserébe a világ összes zenéjét hallgathatja vagy akár ingyen (cserébe gyengébb felbontásban) Youtube-on keresztül. Ennek ellenére a hangminőség, mint igény, mégsem terjed olyan gyorsan és sokan csak a telefonjuk hangszóróján, esetleg egy pár 10 ezer forintos bluetooth hangszórón keresztül hallgatják kedvenceiket. Akár abszolút kezdő vagy, esetleg veterán, igyekszünk bennfentes információkkal és logikusan felépített tanácsokkal segíteni azt, hogy a lehető legjobb hangminőségben élvezhesd zenéidet.




süti beállítások módosítása