2019.10.20. 13:41 – sz.ági.

Nosztalgiának nem rossz - Megnéztük az El Caminót, a Breaking Bad mozifilmet

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

elcamino_1.jpg

A Breaking Bad minden idők egyik legjobb sorozata volt, főleg ami az új hullámot illeti; annak a sztorinak azonban 2013-ban vége lett. Most, hat évvel később, kaptunk még egy kétórás ráadást a Netflix-től, amiben Jesse Pinkman története részesül egy kis lezárásban. Az ötlet nem rossz, de sajnos nem fogjuk hanyatt dobni magunkat az élménytől. A néző leginkább úgy érzi magát, mintha egy nagyon luxus vacsora után még hozzávágtak volna egy olcsó desszertet, aminek az íze ismerős volt és talán jól is esett, de közelében nem volt a főfogásnak.


breaking bad



2019.10.18. 18:00 – Gnosis

Leiru költemény - itt egy új Leiru-dal

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

leiru-band.jpg

A hazai underground egyik elszigetelt barlangjában (aka sötét Zala) tevékenykedik a Leiru csapata, aminek vezetője nem más, mint Leiru. A papíron 15 éve létező project négy demó és két másik kisebb kiadvány után idén jelenteti meg első nagylemezét Idő címmel. Igen, ez valóban hosszú idő! A zene a hetvenes évek ősmetáljából táplálkozik, amit szívesen lazítanak fel némi blackmetalos hatással.

A számok beleégnek a füledbe, a riffekre napok múlva is emlékezni fogsz! - fogalmazza meg tömören a kiadó az Idő-ről való tudnivalókat.

Az a megtiszteltetés ért minket, hogy nálunk mutatják be először a Tagadj című számot, ami talán a legslágeresebb tétel lesz a lemezen, ha szabad ilyet mondani egy vérbeli UG-kiadvány kapcsán.


premier underground metal hazai blackmetal leiru #hangfoglaló2019



2019.10.18. 15:42 – Lángoló Gitárok

A második benyomás útvesztői - Dalról dalról a Watch My Dying újrakiadott albuma, a Fényérzékeny

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bolhapiac.jpg

Néhány hete már napvilágot látott a címadó dalhoz készült klip új változata a Watch My Dying nemrég újrakiadott, részben átdolgozott és teljesen újrakevert Fényérzékeny című második albumáról. A jelenleg is friss anyagon dolgozó zenekar az eredetileg tizenhárom éve megjelent album új változatát most teljes egészében meghallgatóvá tette Bandcamp-oldalán. Ennek örömére dalról dalra is bemutatják nektek a lemez anyagát, kaptok régi-új videót, és halomnyi werkfotót is mindezek mellé. Újrafényezett nosztalgiázás a hajtás után.   


magyar újrakiadás extrém death metal thrash visszatekintő watch my dying dalról dalra teljes album indusztrial



2019.10.18. 13:00 – Lángoló Gitárok

Negyvenes vagyok - Az elveszett generáció szatirikus önvizsgálata az Audioshake új dalában és klipjében

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

audioshake_2019.jpg

Új felállásban készítette el legújabb dalát az Audioshake. A zenekar egy ideje trióban dolgozik, de a Bella Leventéék által játszott zene lényege nem változott: közérthető, kellően slágeres, néhol kifejezetten elektronikus hangszínekkel kísérletező rockról van szó, ami a populáris hangvétel ellenére mindig friss és kellően önreflexív marad. A Negyvenes vagyok szövegében garantáltan sok olvasónk magára ismer majd, ráadásul videó is készült hozzá, ez pedig összességében kitűnő alkalom egy premierhez. Ismerkedési lehetőség a folytatásban!  


premier pop rock videó hír elektro bella levente új dal audioshake #hangfoglaló2019



2019.10.18. 12:00 – Kovács.Attila

A partra vetett gitáros és a fúvósok tengere

Szubjektív beszámoló a Jägermeister Brass Band zsűriasztala mögül

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dsc07751.jpg

Van egy régi zenészvicc: "Hogyan lehet lehalkítani egy gitárost? - Tedd elé a kottát!" Na igen. Vagy hívd meg zsűritagnak egy olyan projekt válogatójára, ahol egy-két kivétellel csupa fúvósokon játszó zenészt kell értékelnie! Persze huszonpár év metálzenekarozás után óhatatlanul ragad az emberre ez-az, de hiába vagy a közepesnél talán jobb ökölvívó, ha párbajtőrözni kell. Így aztán amikor a Jägermeister Brass Band zsűriasztalánál Kapusi Viktor és Ávéd János két meghallgatott között nekiálltak fejtegetni azt, milyen is a jó és elvárt hangképzés egy altszaxofonos esetében, egyetértő bólogatással és érdeklődő kérdésekkel próbáltam leplezni, hogy tőlem akár pont az ellenkezőjét is mondhatnák, akkor is elhinném. Innen szép győzni - még szerencse, hogy nekem nem kellett! (Fotó: Rácz Róbert, Király Lilla Vivien) 


jazz beszámoló experimental afrobeat jägermeister fúvósok meghallgatás zsűrizés jägermeister brass band zenei projekt



2019.10.18. 11:02 – Lángoló Gitárok

Nick Cave and the Bad Seeds-koncert Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nick_cave_by_jason_williamson.jpg

Jövő nyáron ismét Budapesten lép fel Nick Cave és zenekara, a The Bad Seeds. Az ausztrál énekes és dalszerző április végétől turnézik Európában új, Ghosteen című lemezének apropóján. Az október 4-én megjelent, szinte már éteri zenét rejtő, neoklasszikus és ambient elemeket felvonultató album az első, amely teljes egészében fia, Arthur 2015-ben bekövetkezett tragikus halála után készült, a kiadása óta napvilágot látott szakmai vélemények pedig egyöntetűen Cave legjobb, legmegrázóbb munkái közé sorolják. A tizenkilenc országot érintő turné június 2-án ér a Papp László Budapest Sportarénába. (Fotó: Jason Williamson) 


bejelentés rock koncert ausztrália hír alter nick cave experimental concerto nick cave and the bad seeds papp lászló sportaréna ambient rock neoclassical



2019.10.18. 10:01 – Kovács.Attila

Esélyt adunk arra, hogy ne rohanjunk együtt a világgal - Beszélgetés Gulyás Hannával, a Garden Wonder koncertsorozat szervezőjével

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

7p8a9402.jpg

Már a hetvenes években is voltak Magyarországon lakásokban rendezett kiállítások, manapság pedig egyre elterjedtebb a lakásétterem intézménye, az viszont mégsem kifejezetten hétköznapi, hogy valaki egy családi ház kertjébe, vagy akár metróállomásra szervezzen formabontó koncerteket. Gulyás Hanna és a Garden Wonder csapata mégis ebben látott fantáziát, így 2018 januárjától havonta különleges helyszínekre viszik rendezvényeiket, ahol a szokottnál bensőségesebb körülmények között találkozhatnak a fellépők a közönségükkel.  Októberi koncertjükön, mely egyben a CAFe Budapest egyik rendezvénye is, Ed Prosek, iamyank és Lavalu lépnek majd színpadra, de a helyszín még most, alig több mint 24 órával a kapunyitást megelőzően is titkos, csupán annyit tudunk, hogy szombaton, azaz holnap 18 órakor lesz a kezdés. Hannával a Garden Wonder történetéről beszélgettünk, az interjú során pedig egy itthon minden túlzás nélkül egyedülálló szerelemprojektet ismertünk meg. (Fotó: Süveges Noel)


indie interjú folk rendezvény slam poetry iamyank singer-songwriter cafe budapest koncertsorozat ed prosek garden wonder



2019.10.17. 13:00 – Kovács.Attila

Szombaton a CAFe Budapesten debütál Barabás Lőrinc komolyzenei darabja, a Metamorfózis

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

loorinc_retus_gn_9089_cut.jpg

Barabás Lőrinc nevét számos formációból ismerheti a közönség, korábbi zenekarával, az Eklektrickel a popzenében teremtett új stílust, kvartettjével mindössze két év alatt került a hazai jazzszíntér élvonalába, szólóanyagával pedig immár ötödször turnézott az Egyesült Államokban. Az utóbbi időben komolyzenei kompozíción dolgozott, melyet a Budapest Chamber Sinfonietta mutat be a közönségnek szombaton a Várkert Bazárban, az idei CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál sorozatában. A koncert, melynek első felében Barabás Lőrinc legutóbbi algorythms című szólólemezéről játszik, amit a Metamorfózis ősbemutatója követ majd, kitűnő apropót jelentett egy rövid interjúra. (Fotó: Galgóczi Németh Kristóf)


interjú jazz magyar fesztivál kortárs barabás lőrinc komolyzene experimental cafe budapest



2019.10.17. 11:00 – Lángoló

Sajátos Motörhead-tribute a Peter Kovary & the Royal Rebelstől

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

peter_kovary_the_royal_rebels_get_wasted_cover.jpg

Novemberben érkezik a GrundRecords gondozásában a Fonogram-díjas Halfway Till Morning lemez folytatása, ám előtte még digitális kislemezzel rukkol elő a Peter Kovary & the Royal Rebels. A csapat ezúttal egy tőlük kicsit meglepőnek tűnő dallal jelentkezik, amiről így nyilatkozott a Kőváry Péter zenekarvezető:

A Get Wasted az album nyitódala, és egyben a lemez legzúzósabb felvétele. A nótát még Lemmy halálakor kezdtem el írni, és néhány hónapja fejeztem be, ez egy direkt, "Motörhead tribute" nóta, persze a mi képünkre formálva. A dalszöveg megírásakor is próbáltam magam Lemmy helyébe képzelni, és az ő szemszögéből megfogalmazni azt, hogy mi is minősül rock 'n rollnak. A refrén szövege ("üsd ki magad”) arra utal, hogy ha elmész egy buliba, de rossz helyre kerülsz és rossz zenét hallasz, de valamiért muszáj ott lenned, akkor még mindig ott van a whisky-cola. A klip a nyári koncertek alkalmával forgott, több helyre elkísért minket egy mini stáb, és próbáltuk visszaadni az élő koncertjeink energiáját, képi formában is. Ezúttal semmi sztori, semmi sallang, csak a zenekar van megörökítve, ahogyan a színpadon éli a zenét. Ezzel is próbáltunk visszatérni a rock 'n roll gyökerekhez, amikor még nem számított a körítés, csak a muzsikálás maga.

A dal azonban nem reprezentatív a csapat következő lemezére nézve, ugyanis megmaradtak a rájuk jellemző modern megszólalású, de mégis klasszikus ízű hard rocknál, aminek határait minden alkalommal tágítják egy picit, mint most, ahogy most az itt bemutatkozó Get Wasted esetében is.


premier peter kovary and the royal rebels #hangfoglaló2019



süti beállítások módosítása