2020.02.04. 16:09 – Nihil_AK

Gloria Cavalera beszólt a Sepultura énekesének, Derrick Green-nek

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

gc_dg.jpg

Nem tudom, mi okozza ezt, de rendszeresen nálam kötnek ki a Sepulturával kapcsolatos hírek. A mai napra érkezett metálbulvár tartalom arról számol be, hogy a korábbi Sepultura-, jelenleg Soulfly-énekes Max Cavalera hites felesége, egyben menedzsere, Gloria Cavalera elég alaposan felkóstolta a zenekar jelenlegi énekesét egy interjú okán, melyben Derrick Greent a klasszikus felállás egy lehetséges újjáalakulásról kérdezték.

Derrick az ezzel kapcsolatos, amúgy egyáltalán nem unalmasan sokszor visszatérő kérdésre így válaszolt:

Eszembe jutnak páran, akik számára elég nehéznek bizonyul, hogy továbblépjenek. Ezt általában is elég nehézzé teszi az emberek számára az a tény, hogy félnek a változásoktól, hogy a változás valami váratlant hoz. Vannak, akiknek nehéz az ilyesmi, de ez teljesen oké így. Mi nem itt tartunk zeneileg, és hál'istennek képesek vagyunk arra, hogy előre nézzünk, és ne akarjunk a múltba révedni. De szerintem vannak olyanok, akik ragaszkodnak ahhoz, amit valamikor régen megismertek, és valószínűleg most is ott tartanak fejben.

Művészként soha nem akartam ilyen helyzetbe kerülni, számomra az a fontos, hogy fejlődjünk, haladjunk előre, és ehhez szükséges a változás. És ez valami olyasmi, ami mindannyiunk életében megtörténik, szóval elfogadom, és igyekszem az épp aktuális pillanatokat megélni.

Nem igazán fájdítom a fejem mások miatt, akik a múltban ragadtak. Ez csak valami olyasmi, amiben nem szeretnék részt venni, vagy egyáltalán a közelében lenni.

Gloria Cavalera pedig úgy érezte, nem hagyhatja ezt szó nélkül személyes Facebookján:

Hé, mondanék valamit! Baszd meg! Max és Iggor soha nem beszélt újjáalakulásról. Mit gondolsz, miért léptek ki? Lol. Maxről és Iggorról kell beszélned ahhoz, hogy kapj egy kis sajtóvisszhangot?? Igen, nehéz továbblépni NEKED. Max és Igor visszatérhetnek a gyökereikhez, te meg összesen annyit tehetsz, hogy elénekelheted a szövegeket, amiket a férjem megírt.

A Sepultura basszusgitárosa, Paulo Jr. nemrég úgy nyilatkozott, hogy jelenleg nincs semmilyen kapcsolata Max Cavalerával, és egy ilyenfajta újjáalakulás csak akkor történhet meg, ha a körülmények természetesen teszik azt lehetővé.

Igor Cavalera még 2017-ben úgy nyilatkozott a The Salt Lake Tribune folyóiratnak, hogy "manapság nincs túl sok értelme a Sepulturának", és ő sem tartotta túl esélyesnek az újjáalakulást.

Amíg nem mutatkozik valami komoly esély arra - és az ő részükről nem igazán látunk erre hajlandóságot - hogy csináljunk valami totálisan profi dolgot, és újra összejöjjünk, addig csinálunk valami hasonlót. Végül is ez elég különleges dolog lenne a rajongóknak, szóval nyitva van az ajtó, ugyanakkor nincs időnk arra, hogy ilyesféle dolgokra pazaroljuk az energiánkat, szóval továbbléptünk.

Max ugyanebben az interjúban öccséhez hasonlóan látta a dolgokat:

Egy ideig - hosszú ideig - volt egyfajta sajtóháború köztünk, hogy ő ezt mondta, na, akkor én meg mondok rá valamit. Őszintén szólva belefáradtam ebbe, nem akarom ezt tovább csinálni. Szóval hagyjuk, hogy menjenek a maguk útján, hogy csinálják a saját dolgukat, mi meg csináljuk a magunk dolgát, így a legjobb mindenkinek. Nekünk most nincs igazán szükségünk egy újjáalakulásra. Olyan sok rossz energia szabadult fel az évek folyamán, hogy nem tudom, egyáltalán működhetne-e a dolog. Szerintem Igor és én csináljuk azt, ami a lehető legközelebb áll hozzá, nagyszerűen működik, és ez nagyon jó.

Mindenesetre elgondolkodtató, hogy Gloria mindössze huszonhárom évet, illetve február 7, azaz a Quadra megjelenése után immár kilenc albumot tesz zárójelbe szimpatikus hangvételű üzenetének utolsó mondatával, valamint nagyvonalúan elfelejti a választ a saját kérdésére. Segítünk, Max 1997-ben pont egy olyan konfliktus miatt lépett ki a zenekarból, aminek a középpontjában ő és menedzseri munkája állt. Ráadásul a többes szám sem állja meg a helyét, mert Iggor ezek után még majd' tíz éven át a Sepultura tagja maradt, és csak ezután távozott, ahogy ő fogalmazott, művészi összeférhetetlenség miatt. A továbbiakban leszünk olyan jó arcok, hogy nem kezdjük patikamérlegen kiszámolni, az elmúlt években ki kinek és hányszor támadt neki a sajtóban, hogy milyen különbség van a Derrick Green és Mrs. Cavalera nyilatkozatának hangvétele között, vagy hogy a felek közül kik csináltak több nosztalgiaturnét, és kik egyet sem.

Persze az emberek leginkább akkor használják kifestőkönyvnek a múltat, ha a tények túl makacsul állítják valaminek az ellenkezőjét, de ebben az esetben talán érdemes lett volna gondolkodni a posztolás előtt - még akkor is, ha néhány "ha nincs X, akkor nincs zenekar" szinten leragadt kommentelő lelkesen bólogat a bejegyzés alatt. És értelemszerűen ez csak a szerző saját, vállaltan elfogult véleménye. De nem nehéz elfogultnak lenni akkor, amikor olyanokra dobálnak szart rendszeresen, akik amúgy csak teszik a dolgukat, az újabb keletű lemezek alapján nem is akármilyen színvonalon. 


hír sepultura metal brazília soulfly thrash gumicsont médiacsörte gloria cavalera metálbulvár



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása