2020.03.10. 11:16 – Prieger Zs.

Negyedik - Ferko empatikus klippremierje

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ferko.jpg

Új dallal és kisfilmmel jelentkezett a külföldön alkotó Ferko, jó szokásához híven újból társadalomkritikus tematikát párosított jellegzetes elektronikájához. A friss track nem más egyébként, mint egy Törzs-remix. (Fotó: Uj László)

A dal mögött rejlő inspiráció az új Törzs-album címéből jött, melyen az eredeti dal megtalálható. Lényegében két életutat követhetünk nyomon, melyeket “talált” videókból ollóztam össze, rávilágítva a különbözőségekre, melyek abból fakadhatnak, hogy mennyire születtünk szerencsésen. 

Igazából sokszor jár a fejemben a gondolat, hogy mennyire meghatározza a lehetőségeinket, hogy hova születtünk. Ha nem születtem volna Európába, most valószínűleg nem élhetnék Skóciában. Ha nem magyarnak születtem volna, akkor előrébb lennék? Ha csak egy másik családba születek, az életem teljesen más ívet vesz

- tűnődik a dalról a producer.

Nem is rejti véka alá, hogy nagyon is zavarja a mai világban az az individualista hozzáállás, melyet a környezetünk diktál.

Ezen alapszik a kapitalizmus, mely büszkén jelenti ki, jár nekem mindaz amire vágyom, 'mert megérdemlem'. Nem hinném, hogy alanyi jogon bármit megérdemelnénk, egyszerűen csak bemákoljuk vagy sem. Úgy érzem, többet kéne egymással foglalkoznunk és akkor sokkal jobban is éreznénk magunkat a bőrünkben.

A dal a március 12-én megjelenő Törzs-remixalbumon lesz fellelhető, mely a zenekar Tükör című lemezének dalait vette alapul. Igen erős anyag jön hamarosan tehát, olyan emblematikus nevekkel, mint Bernáthy, Ben Leavez, iamyank, Falmi, de például Balázs Soma, a Törzs gitárosa is “továbbgondolta magukat” egy remix erejéig. 

A megjelenés apropóján fellép az egész brigád a Trip hajón március 20-án.

A Törzs-album élőben az Aggteleki Cseppkőbarlangból, mely egyben a lemez felvétele is volt:


premier törzs ferko



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása