2020.03.27. 11:30 – Kovács.Attila

Tizenhét perc a búcsút intő huszadik századból - Nyolc év után ismét saját dallal jelentkezett Bob Dylan

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bob-dylan.jpg

Olyan érzés ezt a dalt hallgatni, mint amikor a filmbeli öreg bokszedző, mondjuk Mickey a Rocky első három részében még visszafordul az ajtóból, és jól képen törli a fiatal tacskót, aki azt hiszi, hogy már mindent tud. Vagy hallani, ahogy Walt Kowalski a Gran Torino végén meggyónja Thaonak, amit még a papnak sem mondott el. Önmagában semmit sem árulnak el róla azok a száraz tények, hogy Bob Dylan nyolc év után most először jelentkezett saját dallal, amelyben majd' tizenhét percen át John Fitzgerald Kennedy meggyilkolásáról énekel, leginkább ráérősen csordogáló zongora és vonós aláfestéssel. Viszont az egészet végighallgatva, elolvasva a szöveget, melyet egy jó fülű kommentelő volt szíves lejegyezni, olyan, mintha a teljes huszadik század intene búcsút Buster Keatonnel, a Beatles-szel, Marilyn Monroe-val, John Lee Hookerrel és a többiekkel. Persze lehet, hogy csak a mostani bizonytalan idők mondatják ezt velem, de akár így van, akár nincs, az biztos, hogy érdemes rászánni az időt. Mutatjuk is a hajtás után! 

Dylan Instagramján a következőt üzenetet tette közzé a dal nyilvánosságra hozatalakor:

Üdvözlet és hála minden rajongómnak és követőmnek az hosszú évek alatt nyújtott támogatásért és ragaszkodásért. Ez egy korábban rögzített, kiadatlan dal, amit talán érdekesnek találtok majd. Figyeljetek egymásra, vigyázzatok magatokra, Isten legyen veletek!

Bob Dylan

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bob Dylan. Murder Most Foul. Link in Bio.

Bob Dylan (@bobdylan) által megosztott bejegyzés,

 Bob Dylan Rómában adott tavalyelőtti koncertjéről itt írtunk


folk bob dylan hír blues kennedy egyesült államok új dal singer-songwriter



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása