2020.05.25. 11:00 – Lángoló Gitárok

Jó rád ez a hacuka - Hallgasd végig Galla Miklós legújabb szólóalbumát!

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

379-cel.jpg

Figyelmesebb olvasóinknak bizonyára feltűnt, hogy Galla Miklós az utóbbi időben évente új lemezzel jelentkezik, és ahogy ezt vele készült legutóbbi interjúnk is előrevetítette, az idei sem kivétel. A Jó rád ez a hacuka című harmadik szólóalbum igazán tartalmas anyag, hiszen összesen 21 dal kapott rajta helyet, melyek között helyet kaptak újabb keletű szerzemények, régebbi számok és feldolgozások egyaránt.  A GrundRecords jóvoltából mai premierünkben a teljes lemezt végighallgathatjátok! A hajtás után érkezik többek között a Távirányítós Robin Hood, Tünde, a Vascső, és Tulipános Fanfan személyesen.

Galla Miklós tavaly így beszélt az alkotási folyamatról, közelebbről a friss anyag címadójáról: 

Húszéves koromban inkább zeneszerző voltam, zenéket írtam az ágy szélén ülve, gitárral a kezemben, vagy épp zongorán. (...) Most szövegíró vagyok. Például két nappal ezelőtt írtam szöveget két-három óra alatt. Van egy szintén régi zeném, ami eddig instrumentális volt, ami ebben a változatban meg is jelent a Holló Színház első CD-jén, a Karajon, Holló-induló címmel. Eltelt húsz év, vagy huszonegy, és most írtam egy szöveget, az lett a címe, hogy „Jó rád ez a hacuka”. Egy ilyen csajozós szöveg a nők ruházkodására kihegyezve. Tehát szövegíróként teljesen nyitott a lelkem. Bármiről bármikor, akár egy óra alatt tudok írni. 

A kiadó a következőket mondta el az albumról: 

A Jó rád ez a hacuka a címadó szerzeménnyel kezdődik. Igazi popsláger, témája a barátnő öltözködése. Amikor azt hinnénk, hogy már vége a dalnak, „Hoppá” jeligére egy új zenei rész kezdődik. A Régi nyárban Miklós megcsillogtatja óbégató, bájgúnár énekhangját. A Krumpli-dalt már hallhatta a közönség, de most két vadonatúj versszakkal bővült a szerzemény. A Távirányítós Robin Hood eredetileg a GM49 Digitális majális című nagylemezén szerepelt; most új hangszerelésben és egy új versszakkal kibővítve szólal meg a dal. A Sírok én, a Vascső és a Tünde című számok mind a mosolyfakasztás szándékával születtek. Feldolgozásból is van bőven: Tolcsvay-Bródy: I Love You, Elton John: Elton’s Song és Kraftwerk: Europe Endless.

A hangszerelés eklektikus: a nagy része szintipop, de játszik szimfonikus zenekar és jazz kamaraegyüttes is. Az archív felvételeken az eredeti GM49 együttes játszik, elhangzik Miklós a Vastyúk is talál szeget című tévéműsorhoz írott szignálzenéje, a Bélát itt ne keressék 1998-as verziója, amely először jelenik meg nyilvánosan. A legvégén szerepel a legkorábbi felvétel: az Ikarus együttes Színjáték című száma. Kiderül belőle, hogy Miklós már 20 éves korában tudott zenét szerezni és szöveget írni. Márffy Zsolt csodálatos, szárnyaló énekhangja teljes pompájában van megörökítve. 

Az anyag egyelőre csak online lesz elérhető, azonban már látszik a fény az alagút végén, így a CD megjelenése hamarosan várható. Sőt, a fizikai formátum 3 olyan dalt tartalmazni majd, amiket az online verzió nem. Ez két GM49 (Lézeriskola, Kozmikus álom), valamint egy Torma dal (Tulipános Fanfan) dal a Hungaroton archívumából. A teljes dalsorrend tehát így alakul majd: 

GALLA MIKLÓS: JÓ RÁD EZ A HACUKA

1. Jó rád ez a hacuka (Galla Miklós - Galla Miklós)
2. Régi nyár (Galla Miklós - Galla Miklós)
3. Krumpli-dal (Galla Miklós - Galla Miklós)
4. Boldog új évet! (Galla Miklós - Galla Miklós)
5. Távirányítós Robin Hood (Galla Miklós - Gay Tamás - Laár András - Super Nova)
6. Itt a babaruha (Galla Miklós - Galla Miklós)
7. Sírok én (Galla Miklós - Galla Miklós)
8. Vascső (Galla Miklós - Galla Miklós)
9. I Love You (Tolcsvay László - Bródy János)
10. Tünde (Galla Miklós - Galla Miklós)
11. Elton’s Song (Elton John - Tom Robinson)
12. Europe Endless (Ralf Hütter - Florian Schneider)

GALLARCHÍVUM:
13. Az orrom egy kicsit nagy (Galla Miklós - Galla Miklós) - GM49 együttes, 1983.
14. Líra (Galla Miklós - Laár András) - GM49 együttes, 1983.
15. Tulipános Fanfan (Molnár János - Laár András) - TORMA, 1983.
16. Kozmikus álom (Galla Miklós - Gay Tamás - Laár András - Bella János) - GM49 együttes, 1985.
17. Lézeriskola (Galla Miklós - Gay Tamás - Laár András - Bella János) - GM49 együttes, 1985.
18. Vastyúk-szignál (Galla Miklós - Galla Miklós) - GALLA MIKLÓS, 1991.
19. Valószínűség szárítás (Galla Miklós - Galla Miklós) - GALLA MIKLÓS, 1991.
20. Bélát itt ne keressék, 1998-as verzió (Galla Miklós - Galla Miklós) - GALLA MIKLÓS
21. Színjáték (Galla Miklós - Galla Miklós) - IKARUS együttes, 1980.

További információk Galla Miklós és a GrundRecords Facebook-oldalain!


premier magyar pop rock magyarország hír galla miklós elektro teljes album albumpremier grundrecords



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása