2020.05.10. 10:55 – Rácz Mihály

Szibériai sámán hangképek – Online és LP megjelenés

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

siberian_znk.jpg

A Trottel Records 1997-ban adott ki két kazettán szibériai sámánhitű népek hangfelvételeiből összesen majd két órányi összeállítást, amely dalokat és hangszeres zenéket Sántha István antropológus gyűjtötte a 90-es évek első felében. István a nyolcvanas évek végétől járt ki évente a Bajkál nyugati partvidékén élő burjátokhoz, majd a Szajánból Közép-Ázsiába vándorolt kirgizekhez. Először a természet, a sztyepp, a Bajkál vidéke érdekelte, de aztán Diószegi Vilmos könyveinek hatására a sámánvilágról szeretett volna adatokat gyűjteni (a nyugati burjátok a sámánisták, a keleti falvak pedig buddhisták). István hamar megértette, hogy idő kell az ilyen jellegű munkához, és a klasszikus adatgyűjtő módon először megismerkedett a helyiekkel, helyi nyelveket sajátított el, népzenéket és dalokat rögzített, majd idővel engedélyt kapott a helyi öregektől, hogy szertartásokon vegyen részt és ott hang és képi felvételeket készítsen.


premier trottel records



2020.05.09. 16:10 – dankógábor

Meghalt Little Richard

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

62835f5e.jpg

87 éves korában meghalt Little Richard, a popzene egyik legnagyobb hatású előadója. A halál okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, a hírt fia, Danny Penniman erősítette meg a Rolling Stone-nak. Azt amúgy tudni lehetett, hogy már jó pár éve gondok vannak az egészségével, volt stroke.ja és szívrohama is.




2020.05.08. 18:00 – Lángoló

Itt van teljes egészében az utolsó Apey & the Pea-koncert - Jön az első LAZARVS-lemez

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

4_lazarvs.jpg

Az Apey & the Pea tavaly szeptemberben adta utolsó koncertjét, ugyanis a tízéves jubileumi bulijuk után LAZARVS néven folytatták tovább, és működnek most is. Most ráadásul nagyban készítik az új nagylemezüket, amiről egy stúdióvideót már ki is adtak, és egyelőre ezt mondja róla (illetve a az alább teljes egészében bemutatkozó koncertvideóról) Áron András frontember:

Idén szeptemberben lesz lassan egy éve, hogy meghoztuk azt a döntést, hogy megváltoztatjuk a zenekar nevét. Ezt az óta sem bántuk meg, büszkék vagyunk magunkra, a csapatunkra hogy ezt az egészet megmertük lépni, nagyon sok segítséget kaptunk mindenkitől, amiért még mindig rendkívül hálásak vagyunk, nem mellesleg a közönségünknek, és rajongóinknak is, akik mellettünk álltak ebben az egészben. Ezért is olyan jó visszanézni ezt az estét, mostantól mindig visszarepít minket az első évtizedünkbe. Jelen pillanatban már majdnem befejeztük a cím nélküli LAZARVS lemez munkálatait, ami szeptemberben jelenik meg. Pár utcányira vagyunk a végétől, a második single a ’THE ORDER’ valahol május környékén fog érkezni hozzátok, alig várjuk, hogy hallja mindenki.

Addig is itt van lentebb a teljes Budapest Park-os buli, még alább pedig az említett stúdiófelvétel az új dallal:


premier apey & the pea lazarvs



2020.05.08. 17:00 – Lángoló Gitárok

Körkapcsolás Hűvösvölgytől Phenjanig - Egyik legnagyobb slágeréhez készített karanténklipet a Timur Lenk

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

timur_lenk.jpg

Új audiovizuális remekművel jelentkezett Magyarország megkérdőjelezhetetlenül legjobb zenekara, a Timur Lenk M.G. Az Egy tál dödöle című számhoz készült klippel régi adósságot törleszt a csapat, hiszen ahhoz képest, hogy a dal egy régi kedvenc, eleddig nem készült még hozzá hivatalos videó. A kisfilm a jelenlegi viszonyoknak megfelelően otthoni körülmények között készült, de ez nem akarályozta meg a fiúkat abban, hogy Párizs, Kairó, Phenjan, vagy egy antarktiszi kutatóbázis is a forgatási helyszínek között legyen, és az eheti Grabovoj-számok mellett azt is megtudhatjuk, mi történt ma Balástyán. Ha azt mondjuk, hogy érdemes tovább olvasni, akkor még semmit sem mondtunk, kivéve azt, hogy új audiovizuális remekművel jelentkezett Magyarország megkérdőjelezhetetlenül legjobb zenekara, a Timur Lenk M.G., hogy az Egy tál dödöle című számhoz készült klippel régi adósságot törleszt a csapat, hiszen ahhoz képest, hogy a dal egy régi kedvenc, eleddig nem készült még hozzá hivatalos videó, és hogy a kisfilm a jelenlegi viszonyoknak megfelelően otthoni körülmények között készült, de ez nem akarályozta meg a fiúkat abban, hogy Párizs, Kairó, Phenjan, vagy egy antarktiszi kutatóbázis is a forgatási helyszínek között legyen, illetve hogy az eheti Grabovoj-számok mellett azt is megtudhatjuk, mi történt ma Balástyán.


premier magyar kult rock videó magyarország hír alter timur lenk karanténklip



2020.05.08. 16:21 – Prieger Zs.

Okos, koszos, hamis próféta - Új Dylan-album jön júniusban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bobnewalbum.jpg

Riffes-karcos-blues-os és főleg pokolszagú reggeli előzetes dallal harangozta be ma a megtévesztő praktikáktól sem visszariadó, prófétának-megváltónak-költőnek tartott Bob Dylan legújabb, 8 év után végre saját dalokat tartalmazó albumát, mely a Rough and Ways címmel jelenik meg pár hét múlva.


bob dylan hír



2020.05.08. 11:27 – dankógábor

Nosztalgiázik egyet a FEZEN szeptemberben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

klasszik_bejelento_v2.jpg

Az idei FEZEN Fesztivál elmarad, de jövő nyárra már bejelentettek több nemzetközi fellépőt is. Azt is írták a lemondáskor, hogy szeptemberre terveznek valami meglepetést. Erről derültek ki most részletek, amik nem okoztak igazából nagy meglepetést: csak magyar fellépőkkel tartanak egy háromnapos fesztivált úgy, ahogy annak idején, 1997-ben elindultak. Egyelőre annyit tudni, hogy szeptember 11-13 között a tervek szerint fellép Székesfehérváron, az Omega, a Tankcsapda, a Road, a Vad Fruttik, a Halott Pénz és a Kowalsky meg a Vega is. Akinek megvolt már az idei fesztiválra a jegye, az felhasználhatja erre is, de mivel ez olcsóbb lesz, mint a nyári lett volna, így a különbözetet lefogyasztható kuponokban kapja majd meg a látogató. Bővebb részletekkel később jönnek.


fesztivál fezen



2020.05.08. 11:13 – Lángoló

Új indulót keres az MTK focicsapata

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

au8i1819.JPG

Kevés hálásabb dolog történhet egy dalszerző életében, ha a dalát egy emberként énekli egy stadionnyi közönség - ha pedig mindezt rendszeresen teszi, az sokszoros öröm. Most viszont eljött a pillanat, hogy esélyünk legyen részesülni ebben az élményben, hiszen az MTK labdarúgó csapata új indulót keres. A beérkező pályaművek értékelése során természetesen a közönség szavazata is számít.


mtk



2020.05.08. 10:00 – Lángoló Gitárok

Crocodile Nerves - Hallgasd meg az Angertea ma megjelent EP-jét dalról dalra!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

angertea8.jpg

Crocodile Nerves címmel friss gyűjteményes EP-t jelentett meg az Angertea. A nyolcszámos anyagon egy friss stúdiófelvétel, és a tavaly készített Faith No More-feldolgozás mellett koncertfelvételek, illetve saját dalok akusztikus változatai hallhatók, de olyan is előfordul, hogy ezek közül mindkettő teljesül. A Lángoló Gitárok mai premierjében a Crocodile Nerves teljes hosszában meghallgatható, a zenekar pedig be is mutatja nektek a lemezt dalról dalra. 


premier magyar rock magyarország hír metal progresszív ep angertea sludge ezt hallgasd dalról dalra teljes ep



2020.05.07. 11:00 – Lángoló Gitárok

A város - Bródy János régi-új dala, és az elnéptelenedett utcák

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

brody_janos_a_varos_cover_cut.jpg

Nem első alkalommal nyúl vissza Bródy János a múltba egy-egy jól sikerült daláért. Előző albumán is remekül szóltak az újraértelmezett felvételek, a sorozat pedig idén sem szakad meg. Ősszel megjelenő új nagylemezének egyik dala, A város, Koncz Zsuzsa 1974-ben megjelent, Gyerekjátékok című albumának gyöngyszeme. A „Bródyológusok” azonban tudják, hogy a dal eredetileg az 1973-ban bemutatott Locsolókocsi című filmben szerepelt először, igaz akkor még Tolcsvay László énekelte. A legújabb változat hangulata jól illik a karantén sújtotta város elnéptelenedett képeihez, és csak a két utolsó sor módosítása jelzi, hogy ma is érvényes üzenete van a dalnak. Premier a hajtás után! 


premier magyar pop rock magyarország hír bródy jános videóklip új dal régi-új



süti beállítások módosítása