2020.01.19. 18:00 – Lángoló

Veled minden - Itt az új Talk2night-klip

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Lángolón már többször premierező Talk2night egy mindössze egyéves formáció de legújabb dalukkal bekerültek A Dal 2020 legjobb harminc produkciója közé. Az itt most klippel bemutatkozó Veled Minden tartalmazza a jól ismert Talk2night-védjegyeket, hangszeres popzene ez is, ahogy szokott.

A dal szövege egy első látásra szerelem hangulatot ír le, azt az érzést, amikor az ember önmaga tud lenni valaki mellett.

A klip rendezője, a zenekar tagja Wagner Emil, operatőre pedig Nagyistók Máté volt. A Dance Solution Agency-nek köszönhetően a filmben szereplő két táncos Csibra Inci és Kassanin Dusan, akik hitelesen alakítják a szerelmesek szerepét, mivel a való életben is egy párt alkotnak. A zenekar februárban A Dal 2020 színpadán is bemutatja majd a Veled minden-t, de addig is ott van fentebb a klip.


premier talk2night



2020.01.18. 09:22 – Lángoló

Nemzetközi zenei díjat nyert a Harmed ez Eurosonicon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

harmed-2.jpg

A hollandiai Eurosonic fesztiválon január 17-én, péntek este megrendezett gálán adták át a Music Moves Europe Talent Awards díjakat. Az elismerést nyolc kategóriában osztották ki, a rock-metal színtér díját a magyarországi Harmed együttes kapta. Hasonlóan rangos nemzetközi zenei díjat több mint egy évtizede nem kapott magyar zenekar, így a Harmed sikere óriási lehetőség a teljes magyar piac számára.


harmed #hangfoglaló2020



2020.01.17. 11:38 – Lángoló

Hol? - Itt is bemutatkozik a Foli

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

folikep.jpg

Szarvas Dávid több formációból is ismerős lehet, akár mint ütőhangszeres (Los Orangutanes, Mabon Dawud Republic, Subtones) akár mint beatboxos énekes (Zuboly). Hosszú évek hallgatása után elérkezettnek látta az időt, hogy újra saját dalaival álljon a közönség elé. Mindez nem lenne lehetséges a két szerzőtárs/barát Matus Péter (Irie Maffia, Kemonication Band) és Udvarhelyi Gábor (Jamese) nélkül akik szintén nem először lépnek színpadra. Debütáló koncertjük március 29-én lesz a Trafóban, világhírű "loop művész" Beardyman előzenekaraként játszhatják el először dalaikat. És hogy miért lett ez ide leírva? Mert itt a bemutatkozó daluk, amihez még klipet is forgattak, és ennek a premierje látható lentebb.


premier foli



2020.01.17. 11:11 – dankógábor

Ismét fesztiváldíjat nyert a Balaton Sound, de győzött az Electric Castle is

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

marius-bear-17.jpg

Szerdán késő este osztották ki a European Festival Awards díjait a hollandiai Groningenben, ahol az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriában a Balaton Sound „Safety First” programja hozta el a fődíjat. A Balaton Sound a 2018-ban debütált Safety First kezdeményezéssel egy szakértői csapat, illetve a fesztiválozók bevonásával tesz konkrét lépéseket annak érdekében, hogy minél tudatosabban és biztonságosabban szórakozzanak a fiatalok. A Balaton Sound korábban már a European Festival Awards megmérettetésén elnyerte a Legjobb Közepes Méretű Fesztivál fődíját is. Utóbbit most a Kolozsvár-közeli bonchidán megrendezett Electric Castle nyerte, ahol tavaly mi is jártunk, és jól éreztük magunkat, ráadásul Kolozsvár elvihetett még egy díjat, ugyanis a Jazz in the Park lett a legjobb kis fesztivál. A legjobb nagy fesztivál idén a lengyelországi Open’er lett, a legjobb új pedig az Exithez kötődő belgrádi No Sleep. Itt van az összes díj a hivatalos megnevezésekkel:


europen festival awards



2020.01.17. 07:06 – Boros Gábor

Áprilisban érkezik a Spike Jonze-rendezte Beastie Boys-film

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

beastie_boys_photo_by_spike_jonze.jpg

A szerencsés amerikai nézők IMAX-ben már a hónap elején, a többiek április 24-én az Apple TV-re kattintva láthatják, hogyan emlékszik vissza Mike D és Ad-Rock, a nyolc éve elhunyt MCA-re és a Beastie Boys harmincöt éves karrierjére. A dokumentumfilm stílszerűen a Licensed to Ill debütlemez megjelenésének évfordulóján startol majd a streaming-szolgáltatónál és az a kétszeres Oscar-díjas Spike Jonze rendezi, aki azon túl, hogy a Sabotage videójának megalkotásával a leghíresebb, kultikus Beastie klipet is elkészítette, egyéb popkulturális munkáival (The Pharcyde, Björk, Fatboy Slim, skateboard videók, fotók) alapjaiban formálta az MTV generáció ízlését.


beastie boys



2020.01.17. 06:45 – dankógábor

MEGLEPI! Itt egy új Eminem-lemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

eminem_2.jpg

Music to Be Murdered By címmel ezekben a percekben jelent meg egy új Eminem-lemez. Semmit nem lehetett tudni róla, szóval igazi meglepetés ez most a rajongóknak, ahogy meglepetés volt az előző, 2018-ban kiadott Kamikaze album is. Ez ráadásul jóval hosszabb is, mint az a lemez, és olyanok vendégszerepelnek rajta, mint a nemrég elhunyt Juice WRLD, Q-Tip, Ed Sheeran, Black Thought, Young M.A, vagy Anderson .Paak. Meg is lehet hallgatni itt az egészet.


eminem



2020.01.16. 18:27 – KirschAndrás

Nem is jó, de nem is tragikus – Punkba vált a FISH!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dsc09803.jpg

Hogy a FISH! pontosan mikor is vált az atmoszférikus black/death metal árulójává és avanzsált az Insta Jugend Hello Kitty-s pórázon tartott ribancává, arról megoszlanak a vélemények. (Személyes meggyőződésünk, hogy közvetlenül az Are You Awayt megelőző diktafonos próbatermi felvételek után.) Bármikor is történt a félresiklás, az új EP jó okot szolgáltat rá, hogy visszavigyük a kerti sufniba a kihegyezett karókat. Volt már rá precedens a hazai metáltörténetben, hogy egy zenekar – addigi irányvonalától némileg eltérő stílusban – összedobott egy kvázi punklemezt. Ám míg az Akela anno kisebb közfelháborodást váltott ki a kultikus Földi örömök albummal (igen méltatlanul), addig a Fish! a Nem is jó, de nem is tragikus EP-vel újra felépítheti underground renoméját. A négy új szerzemény összesen hétperces játékidővel bír, a tempók pedig - és itt-ott a gitártémák is - Bad Religion legszebb hagyományait juttatják eszünkbe. Ám ettől a FISH! nem vált TGM-glosszákat és doktori disszertációkat megzenésítő adjunktuspunk-zenekarrá, a dallamvilág és a szövegek egy az egyben hozzák a megszokott védjegyeket. És bár Dévényi Tibi bácsi óta tudjuk, hogy az internetes kommentelők sunyi, simlis alakok, az alábbi videó első hozzászólásánál precízebb összegzést aligha tudnánk írni: „Nagyon jó!! Örülök, hogy nem a popfost folytattátok. Köszi, de tényleg!” (Aki pedig élőben is szeretné hallani az új szerzeményeket, 18-án – azaz most szombaton – látogasson el a Barba Negrába!)




2020.01.16. 17:00 – Lángoló

Amikor az alter pop és a House zene találkozik - BÖBE - Dïe : AnnaElza remix premier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

annaelza_photo_02.jpg

Garay AnnaElza bár alapvetően jazz-szaxofonosként végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti akadémián a zeneszerzés és a hangszerelés világa volt mindig is az ahol igazán otthon érezte magát. Több saját zenekart is alapított (The Funday Specials, City Chords, AnnaElza Live) akikkel főleg a jazz és a hip hop műfajában alkotott majd pár éve AnnaElza néven elindította szólóprojektjét ahol zeneszerzőként és zenei producerként alkot. Az elmúlt években az elektronikus zene felé és azon belül is a house és a techno irányába indult el. Jelenleg remixalbumán dolgozik, ahol számára kedvelt előadók dalait dolgozza át és helyezi át a house hangzás világába. Szerinte az album egy tökéletes játszótér a számára hiszen érdekes, hogy miként szólal meg egy megszokott környezetből kiragadott énekes hangja, szövege és dallama egy teljesen más zenei világban. 


premier böbe annaelza



2020.01.16. 09:00 – Lángoló Gitárok

Június 16-án August Burns Red, Motionless In White és Bury Tomorrow a Dürer Kertben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

abr_band.JPG

Egy igazán zúzós, breakdownban gazdag estére készülhetnek a keményebb zenék rajongói június harmadik keddjén a Dürer Kertben, ahol a legutóbbi hazai koncertjével hatalmas sikert arató August Burns Red, a Motionless In White és a Bury Tomorrow osztják majd meg egymással a színpadot. Sajtóbejelentés a hajtás után! 


budapest programajánló koncert hír metal core metalcore dürer kert august burns red bury tomorrow motionless in white



süti beállítások módosítása