2020.07.19. 20:58 – dankógábor

Plasztik József az új Tankcsapda szám címe

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

plasztik.jpg

Azt mondta az autóskoncert miatti magyarázkodó videóban Fejes Tamás rockdobos, a Tankcsapda tagja, hogy annyira kivannak már az újságíróktól (tisztelet a kivételnek), hogy a következő Tankcsapda-dalban mindenki megkapja a magáét egyenként. Most nem tudom, hogy erről a Plasztik József című dalról beszélt-e, de ebben senki nem kapja meg a magáét egyenként, bár van benne olyan, hogy 

Loptad a múltad a neved egy zéró
Vidéki gyökér pesti kéró

és ezzel mintha valakinek üzennének. (FRISSÍTÉS: mi már tudjuk kinek!) A szöveget amúgy érdemes olvasni, mert ebben a nagy metálos kapkodásban alig érteni. A dal mellesleg még nem is indul rosszul, de aztán jön az utóbbi évek tankcsapdájának folyamatosan fennálló problémája, hogy összességében megint katyvasz lett, így van hirtelen váltással kis akusztikus leállás, melodikus gitárdallamok, tinglitangli, aztán meg megint jön a zúzás. Az előző dal, a vírusról szóló Szüless meg újra ennél sokkal jobb, koherensebb volt, hiába szidta boldog-boldogtalan. Ott azért villantott az új Lukács a régi Lukácsból, még ha ettől a countryzástól ki is vert a víz.


tankcsapda



2020.07.17. 10:16 – Lángoló

Egyszerre melankolikus és energikus - Bemutatkozik az Alfa Nova

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

alfanova3_1.jpg

Az Alfa Nova tavaly született az angliai Brightonban, a magyar Bálint (ex Fran Palermo, Rustic Shades) és a fillipinó-angol Nick (Mantras, Møss) közös projektjeként. Ahogy ők mondják, a zenéjük bátran merít pop és pszichedelikus hatásokból. A bemutatkozó single, a Woozle egyaránt melankolikus és energikus, vintage szintetizátorokkal, feszes dobgépekkel és modern hangzással. Minimál ismertető után pedig be is mutatjuk a dalt, mert az a lényeg!


premier alfa nova



2020.07.17. 09:44 – Lángoló

Wanted podcast #5 // Demeter Szilárd a magyar könnyűzene jövőjéről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

demeter_szilard_foto_rakosi_timea_1.jpg

Társadalmasítás vagy társadalmiasítás? Demeter Szilárd a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, június óta a magyar könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztos nemrég tette közzé könnyűzenei-zeneipari programját. Erről, valamint többek közt egy másik aktuális kérdésről, a járványhelyzetről és a könnyűzenei nagyrendezvényekről, fesztiválokról, illetve a magyar zeneipar válságáról beszélgetett vele Bihari Balázs és Németh Róbert.


demeter szilárd wanted25



2020.07.16. 15:03 – dankógábor

Mi a fene történt a Hooligansszel?!?!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Na most az van, hogy soha nem hallgattam Hooliganst. Múltkor megtaláltam otthon a Mesét, Álmot, Mámort című kazettájukat, ami fogalmam sincs honnan van meg, de érintetlennek tűnt, szóval azt sem tolhattam túl sokat. Persze hallani hallottam a dalaikat itt-ott, és ezek miatt eltettem ilyen csajozós szoft-pop-rockba őket, aztán ott is maradtak. Nem nekem szólt, nem foglalkoztam velük. Ma viszont lépten-nyomon abba bukkantam, hogy "bekeményített a Hooligans", míg végül elvesztettem tartásomat, és elindítottam az új videót. Hát, tényleg bekeményítettek, és nem tagadom, meglepődtem. Jött kapásból ilyen rammsteines iparimetál-riffelés, aztán a dal odáig keményedik, hogy még metalcore-os breakdown is van benne némi hörgéssel, amit nem tudom, hogy az énekes Csipa művel-e, de közreműködőként ott van a Down For Whatever énekese, Diószegi Kiki is, aki alkalmas lenne erre a feladatra. A dallamok viszont maradtak hooligansesek, olyan is az egész szám, mintha erre keménykedésre rátennénk a szoft-pop-rock témákat, és amúgy a sajtóanyag erre mondja, hogy hamisítatlan Hooligans lesz a végeredmény. Lelkük rajta. Na, csak ennyit akartam elmesélni a mai nagy meglepődésemről.


hooligans



2020.07.16. 12:00 – Lángoló

Oldszkúl - Beszólogatós dalt adott ki a miskolci The Sign

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kep-01.png

Oldszkúl címmel új dalt adott ki a The Sign, amiben igyekeznek mindenkinek beszólni. Czinke Máté énekes:

 A dalban megjelenik a TikTok, a Gucci Gang című szerzemény, a ByeAlex és Hiro közreműködésével létrehozott Michael Kors, a Redbull, a Dorko, a kábítószer és a mára leírni is fájdalmas szó, az influenszer. Jellemző amúgy ránk, hogy egymás közt így beszélgetünk, de most először emeljük be ezt a szövegbe és jelenítjük meg a klipben is.

A dalhoz egy videóklip is készült, ami szóról-szóra képezi le a mondanivalót.

A klip kvázi illusztrálja a számot. Az 50-es évekből indulunk, majd megérkezünk a 21. századba. Ezt az utat járja be az „Oldszkúl". 

A dal egyébként a most készülő második stúdióalbumuk előfutára:


premier the sign #hangfoglaló2020



2020.07.16. 11:02 – dankógábor

Július végén derül ki, hogy mehetnek-e az 500 fő feletti koncertek

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

austin-neill-hgo1wfpxl3i-unsplash.jpg

Az már biztos, hogy az augusztus 20-i ünnepségek elmaradnak, jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. Arról viszont csak július végén dönt a kormány, hogy augusztus 15. után mehetnek-e az 500 fő feletti rendezvények, figyelembe véve az aktuális fertőzöttségi adatokat, de szerinte több érv szól amellett, hogy ne mehessenek.


zeneipar



2020.07.15. 23:19 – dankógábor

Ilyen volt a Pearl Jam Budapesten. 24 évvel ezelőtt.

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ma lépett volna fel a Pearl Jam Budapesten. Ilyet eddig csak egyszer csinált a zenekar, 1996. november 17-én. Lett volna még egy buli azóta a kétezres évek elején, de annyira nem érdekelt senkit a csapat akkor, hogy inkább az utolsó pillanatban duplakoncertet csináltak Katowicében. Most viszont érdekelt volna egy egész Arénányi embert, de ez meg a koronavírust nem érdekelte, így ismét elmaradt a koncert. Pótlás majd talán jövőre. A zenekar engesztelésül minden most elmaradt turnéállomásról kitesz valami kis kedvességet egy korábbi országbeli fellépésről, így nagy kérdés volt, mi maradt fent a 24 évvel ezelőtti pesti helyszínről. Hát az, amit fentebb lehet látni. A Present Tense viszonylag jó hangú, egykamerás felvétele. Vajon mi van még náluk talonban? 


pearl jam



2020.07.15. 15:32 – dankógábor

Jön az új Idles-lemez, itt egy új, elég cuki videó hozzá

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

idles.jpg

Ultra Mono címmel szeptember 25-én jelenik meg az Idles új nagylemeze. A tavalyi Szigetet is megjárt bristoli punkzenekar (akik nem szeretik, ha punknak hívják őket) most új klipet adott ki a lemezhez, ami egyszerre különleges és megható. Minden egyes tag elmegy valamelyik szülőjével vásárolni, és gyakorlatilag ennyi is. A zenekar ezzel a videóval akarta kicsit átadni az angol külvárosi életérzést, és ez maximálisan sikerült is.* A dal címe amúgy A Hymn, meg is hallgatható, nézhető alább, és ott van még lentebb plusz két szám, amik szintén már az új lemezhez készültek, videóval együtt természetesen.


idles



süti beállítások módosítása