2020.02.08. 17:17 – m.adi

Felzabál minket az élet, de valami fennmarad utánunk - A hiperkarma húszéves jubileumi koncertjéről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

00014.jpg

Idén húszéves lesz az ezredforduló utáni Magyarország egyik legfontosabb zenekara, a hiperkarma, a kerek évfordulót pedig Bérczesi Robiék egy Aréna-koncerttel ünnepelték meg. A két és fél órás, harmincnégy számos bulin a zenekar gyakorlatilag a teljes életművét bemutatta, így aki kevésbé ismerte őket, az egy este alatt most teljesen képbe kerülhetett. És eközben még jól is érezhette magát. (Nyitókép: Bende Csaba)


magyar rock magyarország alternatív hiperkarma aréna bérczesi róbert



2020.02.08. 12:36 – Nihil_AK

Friss klip a Sepulturától az új lemez Means To An End című dalához

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sepu_means_to_an_end.jpg

Pont pár napja szóltam rá, hogy valamiért mindig nálam kötnek ki a Sepulturával kapcsolatos hírek, és a jelek szerint ez a tendencia tovább folytatódik. A zenekar most új videót hozott ki a napokon belül érkező új album, a Quadra Means To An End című dalához. Ha valakit túl sokat dicsérnek, a közönség bizonyos része egy idő után hajlamos lesz arra, hogy már csak azért se értsen egyet a magasztaló szavakkal, épp ezért most egyáltalán nem fogom leírni újra, mit is gondolok a zenekar utóbbi években nyújtott teljesítményéről. Inkább mindenki hallgassa meg a számot, nézze meg a videót, aztán döntse el, mennyi valóságtartalma van az olyan véleményeknek, hogy X vagy Y nélkül nincs Sepultura. Amúgy Gloria Cavalera azóta már törölte a legutóbb kisebb vihart kavart posztot. Lehet, hogy ő is meghallgatta Kisserék mostanában kiszivárogtatott dalait?


videó hír sepultura metal klip brazília thrash új dal



2020.02.08. 11:33 – Nihil_AK

Logic Ravaged by Brute Force - Új kislemezzel jelentkezett a Napalm Death

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nd_lrbbf.jpg

Akár meg is lepődhetnénk, milyen jó begyorsított Killing Joke-számot írt a Napalm Death, de hát nem nagyon van olyan szélsőségesebb metálban utazó zenekar, akikre Jaz Colemanék ne lettek volna kisebb-nagyobb hatással, ráadásul szerintem Barney-ék lennének az elsők, akik elismernék ezt. A Century Media gondozásában - fekete, kék, világoszöld, neonsárga és narancsszínű változatban is elérhető - 7 inches kislemezen megjelenő Logic Ravaged by Brute Force az első előzetes a 2020-ban érkező stúdióalbumról, melyen a zenekar mondjuk így, hivatalos gitárosa, a 2014 vége óta családi életére fókuszáló Mitch Harris is játszik majd, ha igazak a hírek. Az anyag B-oldalára a Sonic Youth a White Kross (eredetileg White Cross) című dalának feldolgozása került, amelybe mondhatni tökéletesen sikerült belevinniük a zenekar újabb kori hangzását - a folytatásban természetesen mindkettő meg is hallgatható.


hír death metal egyesült királyság extrem grindcore napalm death új dalok új kislemez



2020.02.07. 16:32 – Lángoló Gitárok

Új előadásokkal, turnéval és Aréna-koncerttel ünnepli 75. születésnapját Hobo

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hobo_3.jpg

Földes László Hobo idén ünnepli 75. születésnapját. A jeles jubileum kapcsán országos és erdélyi turnéra indul, amely március 20-án kezdődik a debreceni Lovardában. utolsó állomása pedig december 28-án, a Papp László Budapest Sportarénában lesz, ahol vendégekkel, meglepetésekkel, és ahogyan Hobo fogalmazott, egy igazi bulival várja a közönséget. Részletek a hajtás után!  


könyv magyar koncert színház hír blues hobo költészet turné papp lászló sportaréna



2020.02.07. 15:00 – Lángoló Gitárok

Új albummal és klippel jelentkezett a KIES

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kies_promo_2020.jpg

Az idén öt éve alakult, a rock, a punk, és a grunge hangzását vegyítő KIES zenekar igazán intenzív esztendőket tudhat maga mögött. Elsöprő lendületüket és energiáikat számos fesztivál színpadán megmutatták már, emellett olyan zenekarok társaságában turnéztak országszerte, mint például a Fish!, a Depresszió, az Alvin és a Mókusok vagy az AWS. A Kaland az élet és a 2017 névre keresztelt nagylemezeik után most megérkezett a harmadik album is, Nincs az a sor, amibe szívesen beállnék címmel. A lendület és a dupla vokálos, KIESre jellemző ízvilág a régi, de mégis más ez az album, mint az eddigiek. Most a lemez Erdő című dalához készült videó, ami a folytatásban meg is tekinthető. 


rock videó magyarország hír metal klip grunge kies



2020.02.07. 14:28 – Lángoló Gitárok

Fesztiválnak is beillő deathcore este jövő szerdán a Barba Negrában - Budapesten a Thy Art Is Murder, a Carnifex, a Fit For An Autopsy, a Rivers Of Nihil és a I Am

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

thyartismurder2019a.jpg

Kemény deathcore estének nézünk elébe február 12-én: öt olyan zenekar érkezik Budapestre, akik külön-külön is lazán megállják a helyüket, így együtt viszont akkora erővel csapnak majd az arcunkba, ami a műfaj rajongóinak biztosan egy kihagyhatatlan élmény. Thy Art Is Murder, Carnifex, Fit For An Autopsy, Rivers Of Nihil és I Am koncertek egy este a Barba Negra Music Club színpadán. Programajánló a hajtás után! 


budapest programajánló ausztrália hír death metal egyesült államok concerto carnifex deathcore i am barba negra fit for an autopsy thy art is murder rivers of nihil



2020.02.07. 11:22 – Nihil_AK

Tired of Tears - Itt a második ízelítő szöveges videóval a My Dying Bridge tavasszal érkező lemezéről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

my_dying_bride_2020.jpg

Ha elfogultság, ha nem, a nemzetközi underground egészét tekintve is kevés örömtelibb esemény lesz idén a My Dying Bride új lemezének megjelenésénél - különösen ha tudjuk, miért kellett öt évig várnunk erre az anyagra. A The Ghost of Orion március 6-án érkezik a Nuclear Blast gondozásában, és a Your Broken Shore után itt a következő nyilvánosságra hozott dal, a Tired of Tears, melynek szövege közvetlenül az albumot megelőző történésekre, Aaron Stainthorpe énekes kislányának betegségére utal. A zenéről elég annyi, hogy legalább olyan mélységekbe hatol, amit a szöveg, a Your Broken Shore némileg világosabb árnyalataihoz képest ez bizony száz százalékosan a zenekar kezdeti időszakára jellemző hangulat, hegedűvel, meg a szokásos, mélabúsan is gyönyörű ikergitáros harmóniákkal. Van szöveges videó, meg némi további olvasnivaló is a hajtás után!


hír death metal gothic videóklip egyesült királyság doom my dying bride új dal szöveges videó



2020.02.07. 10:20 – Nihil_AK

Nord - Újabb dal Ihsahn jövő héten érkező Telemark című EP-jéről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ihsahn.jpg

Nos igen. Ihsahn új dala nagyjából pont annyi ideje volt elérhető a Youtube-on az aktuális cikk írásakor, mint egy bizonyos, szintén ezen a héten napvilágot látott videóklip. Nem is meglepő, hogy a megtekintések azonos időre jutó számát illetően száz körüli szám aránylik a több százezerhez, vagy azóta már millióhoz. Így jár 2020-ban az, aki szimplán csak jó zenét csinál, nem botrányra és hecckampányra utazik. Persze a Nord írása közben aligha merültek fel ehhez hasonló gondolatok a szerzőben, és ez így is van jól. A február 14-én megjelenő Telemark EP-ről kihozott második dal akkordbontásos gitártémáiban valahol mélyen ott kísért egy nagyon határozott korai black metal hangulat, és a norvég nyelvű szöveg és ének is kölcsönöz egyfajta határozottan old school jelleget a szerzeménynek, ugyanakkor a fúvós szólamok, a remekül eltalált háttérvokálok, a nem túlvirgázott, dallamos gitárszóló, és a dal kifejezetten laza, középtempós jellege teljesen más dimenzióba emelik át ezt a bő öt percet. Mindenképpen ajánlott azoknak, akik manapság elsősorban hallgatják a zenét, nem csak nézik. 


hír norvégia black metal progresszív ihsahn új dal candlelight



2020.02.06. 18:00 – Lángoló Gitárok

Földet ér - Itt a Nincs Ott Semmi debütáló EP-je

Lángoló premier + dalról dalra

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nincs_ott_semmi.jpg

Első EP-jével jelentkezett a budapesti, az indie rockban utazó Nincs Ott Semmi. Az ötszámos anyagot a saját definíciója szerint az alternatív és a populáris metszéspontja felé törekvő, a gitárzenét zongorával ötvöző csapat a folytatásban dalról dalra is bemutatja az olvasóknak. Premier a hajtás után! 


indie premier rock magyarország alter ep dalról dalra nincs ott semmi



süti beállítások módosítása