2010.03.06. 13:42 – Dankó Gábor

Öt nő és egy nagy rakéta - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Magyar vonatkozású klip a héten csak egy van, de maga a zenekar ott sem hazai, csak a dobosa, Pándi Balázs. Új projektjén, a Wormskullon kívül lesz még ma popos Goldfrapp, széttördelt Dillinger Escape Plan, betiltott Mudvayne, sötét felleges Katatonia, csajénekes Omar Rodriguez Lopez trió, valamint az OK Go figyelemre méltó, ezerszer megnézhető klipje. Erre tovább:

Wormskull - Wormskull

A Wormskull Pándi Balázs dobos egy újabb projektje, amiben a Bong Ra-s Jasonnel, és a deformeres Mike-kal zenél együtt. A zene - talán tőlük nem meglepő módon - egyfajta fúziója az elektronikának és a metálnak. Röviden: zajos, de fogós. Az alábbi videó nem nevezhető klipnek, csupán egy ízelítő a készülő anyagból: csupán elmosódott alakokat látunk, ahogy zenélnek.

Goldfrapp - Rocket

A Goldfrapp új klipjében Alison Goldfrapp énekesnő beül egy rakétát szállító kamionba, (amiben mellesleg ott ül már egy ragasztószalaggal körbetekert férfi is), kihajt vele a sivatagba, rátapasztja a férfit a rakétára és kilövi. A történeten kívül még látunk egy benzinkutast, és négy táncoslányt. A dal alapján egyébként az új Goldfrapp-lemez szakít az előző album hippiskedős hangulatával, és ismét táncos pop lesz rajta.

El Trio De Omar Rodriguez Lopez - Miercoles

Újabb Omar Rodriguez Lopez-lemez jelent meg februárban, immár a negyedik, amin Ximena Sariñana Rivera énekel. (Egyelőre úgy tűnik a gitárost jobban leköti az énekesnővel történő munka, mint hogy újabb Mars Volta-albumot hozzon ki.) A lemezen csak gitár, nagybőgő és ének van, így leginkább csak merengéshez jó, de ahhoz nagyon. A klip is ennek megfelelő, semmi különleges, de illik a zenéhez.

Dillinger Escape Plan - Farewell, Mona Lisa

A Dillinger Escape Plan viszont nem nyugodt: a tőlük megszokott összetett csépeléssel kezdődik a dal, aztán a tőlük megszokott, dallamos, már-már fülbemászó részbe fordul át. Tehát a Farewell, Mona Lisa alapján nem változott a zenekar a következő lemezre, de a szám maga jó. A klip sem rossz, annak ellenére, hogy csak egy jól felépített zenélős videóról van szó, illetve valami sejtelmes dolog történik a háttérben, de azt nem tudjuk mi.

OK Go - This Too Shall Pass

Ha az előző videók nem különlegesek, az OK Go műve mindeképpen az. A zenekar eddig is érdekes klipeket hozott össze, de a This Too Shall Pass túltesz mindegyiken. Elindul egy dominó, ami aztán működésbe hoz egy szerkezetet, ami egy másikat indít el és így tovább. Gurul, borul, törik, festékben fürdik minden, még a zenekar tagjai is, akik a dal szűk négy perce alatt folyamatosan haladnak a rombolás útjával és faarccal énekelnek, mintha nem az előző pillanatban rohantak volna át egy másik helyről. Ja, természetesen vágás nélküli a klip, szóval lehetett agyalni a kivitelezésén az biztos. A zenészek nyilatkozták is, hogy rendkívül frusztráló volt a felvétel. Elhisszük.

Katatonia - The Longest Year

Milyen lenne egy Katatonia-klip, ha nem sötét? A Longest Year videója is az, nagyon az, szín alig van benne, vagy legfeljebb valami vöröses árnyalat. A zenekarból csak az énekes szerepel benne, meg egy város, szobrok, kavargó felhők, fák. Elég sablon, de legalább nem annyira béna, mint az előző klipjük. A dal viszont kifejezetten jó, és akár élőben is meg lehet majd nézni március 29-én a Dürerben.

Mudvayne - Beautiful And Strange (18+)

A Mudvayne Beautiful And Strange videóját sok helyen betiltották, illetve levetették a videómegosztókról annak felnőtt tartalma miatt. A klipen egy féri feléled a föld alatt, kiássa magát, majd ugyanezt teszi a mellette fekvő nővel is, aki először megrémül, de aztán dugnak egyet, amitől újra betmeti őket a föld. Közben véres visszaemlékezésnek is tanuja vagyunk, gonosz csúnya emberekkel, kínzással, meg egy pillangószárnyú fiúval. Gyanítjuk, hogy itt valami nagyobb gonoszság van a háttérben és nem ilyen egyszerű a dolog. Miért van ugyanis a férfi hátán két olyan seb, ami olyan, mintha letépett szárnyak helye lenne?


goldfrapp ok go klip katatonia mudvayne klipmegosztás omar rodriguez lopez dillinger escape plan wormskull



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása