2011.10.23. 12:00 – Kovács M. Norbert

Csókjelenet golyózáporban – klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Beyoncé most valamivel visszafogottabban rázza, mint két hete, az M83 klipjében intézetből szökött szupergyerekek játszadoznak a maguk módján, a Chickenfoot a gazdasági válságtól sújtott, szerencsétlen sorsú embereket mutat be, a Paddy and the Rats első videójában pedig részeg matrózok kötözik meg a Ganxsta Zolit. Meg itt van még Britney Spears is, aki az igazi pasijával szexel, közérteket fosztogat, és kommandósok elől menekül motoron.


britney spears klip m83 ganxsta zolee beyoncé klipmegosztás chickenfoot paddy and the rats



2011.10.22. 10:49 – Németh Marcell

Liszt vagy nem Liszt?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Szemkendőt firkantott Kölcsey Ferencnek énekkar alatt, vagy épp ellenkezőleg, álmából felkeltve is kívülről fújja a Searle-jegyzéket? Tesztelje zenei tudattalanját jubileumi Ki nyer ma?-emlékműsorunk segítségével! Az alábbiakban tíz részletet mutatunk Liszt és más szerzők műveiből, a Lángoló Gitárok olvasóinak dolga csupán annyi, hogy megtippeljék: vajon a 200. születésnapját ünneplő zeneszerző írta-e őket? Figyelem, beugratós kérdésekkel is készültünk! Ki nyer ma? - Játék és muzsika tíz percben, Liszt Edition.

A megoldások


klasszikus liszt liszt ferenc liszt év



2011.10.22. 10:29 – Csepelyi Adrienn

Lisztográfia - Liszt top 5

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Liszt zenéjét akarva-akaratlan mindenki ismeri, aki a huszadik században – vagy azután – született. De vajon lehet-e toplistát összeállítani egy ilyen gigantikus életműből? Megpróbáltuk, kiderül, sikerült-e.

Az idő ez esetben nekünk dolgozott: 2011-ben már csak azon művek merülhettek fel, amelyek kiállták az évszázadok kőkemény próbáját. Mi egy másik kritériumot is felállítottunk: zseniális átiratok és parafrázisok ide vagy oda, a mi top 5-ünkben csak eredeti Liszt-művek szerepelhetnek. Puff neki, a Paganinitől megörökölt La Campanella már ki is hullott. Erre jutottunk.

A képen: Liszt Ferenc 1856-ban (Wilhelm von Kaulbach festménye)


komolyzene liszt liszt év



2011.10.21. 15:22 – Lángoló Gitárok

Liam Gallagher már az Oasis-újjáalakulást tervezi - 2015-re

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Igaz, hogy Liam Gallagher jelenleg jól elvan a Beady Eye zenekarával, azért sem ő, sem Noel testvére nem hagy ki egy alkalmat sem, hogy az Oasis hátán promózza az éppen aktuális projektjét. Az énekes most éppen azt találta nyilatkozni, hogy nagyon reméli, 2015-ben összeállhat az Oasis egy nagy turnéra, ahol az elejétől a végéig el szeretné majd játszani a csapat második nagylemezét, a (What's the Story) Morning Glory?-t, ami akkor lesz majd húszéves. Mellesleg nem is olyan hamvába holt ez a terv, ugyanis Noel már augusztusban megpedzette a témát, szóval ez a nagy szakítás kb. csak arra jó, hogy kiéljék magukat külön-külön is, aztán majd nagy felhajtással visszatérjenek, bár ezzel sem mondtunk semmi újat. Noel lemezéről nemrég itt írtunk, Liaméról pedig kicsit régebben itt.


indie rock hír oasis



2011.10.21. 13:54 – Lángoló Gitárok

Nagyon kapós a visszatérő Stone Roses

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Igazából nem nagy meglepetés, de elmondjuk, hogy a Stone Roses visszatérésének hírére a zenekar eddigi lemezeinek eladása 1000%-kal emelkedett. Ezek közül is a legjobban a The Very Best Of The Stone Roses című válogatás nőtt, amit szorosan követ a második album, a Second Coming. A brit pop alapműnek számító cím nélküli első lemez 878%-kal emelkedett, a The Complete Stone Roses gyűjtemény pedig 477-tel. Persze a visszatérő koncert jegyeladásaira sem lehet panasz, sőt: a 2012. június 29-i és 30-i manchesteri fellépésekre 14 perc alatt elkelt mind a 150 ezer belépő, így a zenekar július elsején is fellép ugyanott, viszont jegyet már erre sem lehet kapni. Magyarán 68 perc alatt eladtak 220 ezer belépőt egyetlen zenekar három koncertjére. Ian Brown énekes erre úgy reagált, hogy a nap hátralévő részét most már feltett kézzel ugrálva töltik majd. Aki esetleg lemaradt volna a keddi bejelentésről, itt megnézheti az egész sajtótájékoztatót.


indie rock hír stone roses



2011.10.21. 09:50 – lánggitár

Electronic Beats Festival október 28-án

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Bár az Electronic Beats név nem ezt sugallja, a Millenáris Teátrumban nem a keményvonalas elektronikáé a főszerep, a felhozatal éppúgy számot tarthat a lazább felfogású popperek köreiben, mint a négynegyed rajongóinál. A főattrakció egyértelműen a zenekarával érkező Apparat lesz, akinek új lemeze nekünk is nagyon tetszett. Sascha Ring régen turnézott már zenekarral, a 2009-ben létrejött Modeselektorral közös Moderat után állítólag visszatér a minimalista, de annál hatásosabb körítéssel játssza el legjobb dalait. Sokkal kevésbé bensőséges hangulatban, de annál jobb kedvű performanszal látogat ide az idei Szigeten is megfordult Buraka Som Sistema, akik a tradicionális angolai tánczenét, a kudarot keverik össze a techno hagyományaival. Nekik is nemrég jelent meg új lemezük (Komba), ami alapján ez a buli sem lesz rosszabb hangulatú, mint a nyári. Érkezik még az FM Belfast Izlandról, akik magukat a lehető legkevésbé komolyan véve adják elő elektropopjukat. Az amúgy is szép névsorhoz kapunk még egy Does It Offend You, Yeah?-t is, ők még mindig második lemezüket turnéztatják, megugráltatva minden környékre kerülőt. Az este két magyar vendéget is felvonultat: a Realistic Crew és Crimson simán megmutathatják, hogy nem vagyunk teljesen elmaradva könnyűzenében a nyugati elittől.


ajánló koncert apparat does it offend you yeah electronic beats buraka som sistema fm belfast



2011.10.21. 08:01 – Lángoló Gitárok

A:Normal Sessions-bemutatkozás Harcsa Verával, Odettel és a Nemjucival

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Október 21-én, tehát ma este a Gozsdu Manó Klubban (Király utca 13.) olyan ingyenes koncert lesz, amin többek között fellép Harcsa Veronika, Andrew J és Gyémánt Bálint, Bankos, a Bass Loco, Fábián Juli és Gyémánt Bálint, Freemen és Závada Péter, Hunor, Judie Jay, a Morningdeer, a Nemjuci és Odett. A koncert apropója lényegében az A:Normal Sessions bemutatkozása, ami egy olyan blog és élő zenei videó projekt egyben, aminek célja zenei videóklipek létrehozása és bemutatása minden műfajban, hazai és külföldi előadóktól egyaránt. Alább bemutatunk pár élő videós munkát az A:Normal Sessionstől.


indie hírek pop koncert electro anormal sessions



2011.10.20. 15:32 – maUgly

Túlságosan szép, gusztustalanul giccses - M83-lemezkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

M83 - Hurry Up, We're Dreaming
(Mute)

Tízedik évéhez és egyúttal hatodik lemezéhez érkezett a francia M83, azaz Anthony Gonzalez zenei projektje, amely nevét az Északi Vízikígyó csillagkép Messier 83 nevű spirálgalaxisáról kapta. Egy évtized bőven elégnek bizonyult ahhoz, hogy az M83 a világ zenerajongóinak tekintélyes hányadát meggyőzze nagyszerűségéről és szakmai rátermettségéről. A két alapítótag közül az egyik, Nicolas Fromageau, egy ideje már Team Ghost nevű másik zenekarával foglalatoskodik, az M83 szekerét tehát a másik fél, Anthony Gonzalez vitte tovább, amely igen jó ütemben fut előre a mai napig. Legújabb lemezén például egyenesen az álmok világának irányába.

Szerintünk: (2/5)
Szerintetek: (4/5)

lemezkritika pop m83 elektro



2011.10.20. 14:42 – lánggitár

Bajok az Ozora fesztivál körül

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A nyolc éve létező pszichedelikus trance/goa zenékkel foglalkozó Ozora fesztivál rövid időn belül az ország egyik sikertörténete lett, de 2012-ben nem az eddigi formájában működik tovább. Az eddigi szervezők a fesztivál hivatalos honlapján adtak ki egy angol nyelvű közleményt (ami időközben eltűnt, itt viszont elérhető), amin a szokásos hippis hangulatú üzenetek mellet elmondják, hogy az eddig helyszínt adó farm tulajdonosa úgy döntött, mostantól egyedül csinálja meg a fesztivált. Mellette említést tesznek szörnyű pénzközpontú világunkról, és ígérik, hogy más formában, de megőrzik együtt az Ozora szellemét. Az eredeti helyszínen még nem tudni, milyen fesztivál lesz, ahogy az eddigi szervezőbrigád sem ismertette a pontos terveit.


fesztivál hír ozora



süti beállítások módosítása