2013.01.20. 14:19 – Sajó Dávid

Tudsz egy jó robotfodrászt? - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2_1.jpgAz eheti klipmegosztásban folyik a vér rendesen, de nincs fölösleges hatásvadászat sem Ty Segall, sem SBTRKT klipjében, ellenben Soerii & Poolek illetve a Kelemen Kabátban videóiban csak az van. Csajos kisfilmekkel jelentkezik Santigold és a Cloud 9 is, a Baroness pedig él és virul buszbalesetük óta. A virulás szót semmiképpen sem használnánk az új Alvin és a mókusokra, ahogyan Ab-Soul és Kendrick Lamar klipje sem csupa móka és kacagás. Végére maradt még két további videó is, a Hollywood Rose vörösboros kólás-fejkendős rockja és a Noa Rock trolletető folk metalja.


alvin és a mókusok klipmegosztás cloud 9 baroness ketioz kendrick lamar sbtrkt ab-soul ty segall



2013.01.19. 10:21 – Sajó Dávid

Zseniális zenész, menthetetlen szenvedélybeteg - 70 éves lenne Janis Joplin

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ma lenne 70 éves Janis Joplin énekes-dalszerző, aki annak ellenére a rockzene talán legmeghatározóbb női előadója, hogy mindössze 27 évet élt, köszönhetően véget nem érő önpusztításának, és a heroin iránti szenvedélyének. Az évforduló alkalmából összeszedtük pályája meghatározó pillanatait.


rock blues janis joplin



2013.01.18. 18:06 – Lángoló Gitárok

Elmarad a Billy Talent A38-as koncertje, de pótolják hamar

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

BillyTalent.jpgA Billy Talent európai koncertkörútjának nagy része, benne február 4-i budapesti fellépése az együttes egyik tagjának családjában történt haláleset miatt elmarad. Az A38 határozott ígéretet kapott a menedzsmenttől arra, hogy a koncertet egy nagyon közeli időpontban megtartják, amire február 4-re szóló, már megváltott jegyek természetesen érvényesek lesznek. Az egyeztetések most folynak, és az új időpontot előreláthatóan napokon belül nyilvánosságra hozza a hajó. A február 4-i koncertjegyek szükség esetén visszaválthatók az A38 Hajó jegypénztárában. Technikai okok miatt az online vásárolt jegyeket is csak személyesen lehet visszaváltani. A szervezők javasolják, hogy azok, akik a jegyüket már megvették, várjanak néhány napot, amíg az új időpontot nyilvánosságra hozzák. A Billy Talent hivatalos közleménye alább olvasható.


rock hír billy talent



2013.01.18. 11:26 – _fá_

A hiphop 2013-ban - A$AP Rocky-lemezkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Long-live-asap.jpgA$AP Rocky - Long. Live. ASAP
(A$AP Worldwide)

Amikor hiphopról beszélgetek emberekkel, mindig rá kell jönnöm, hogy akármilyen sokat hallgatok, valamiért elenyésző azoknak a lemezeknek a száma, amik összességében is megállják a helyüket. Persze, létezik Doggystyle, Slim Shady LP, vagy akár Labor Days, de ezektől és pár társuktól eltekintve a hiphoplemezek általában 4-5 jó dalról, és egy tonna töltelékről, funkciótlan skitekről és 80 perc körüli játékidőről szólnak.

Ezért is különösen örvendetes az új generáció megérkezése: Tyler the Creator, Kendrick Lamar vagy akár Drake már egy ideje bemutatják, hogy a klasszikus húsz évvel ezelőtti dolgokban gyökeredző lövöldözős, káromkodós niggerezős vonalat szuperül lehet olyan köntösben kiadni, hogy azt a stílus legfontosabb célközönsége, az értelmiségi fehér srácok is úgy bólogassák le, mintha csak Harlemben kellene a golyók elől hajolgatni. Ez a vonal sem mentes a raphez amúgy is kötelező megalomániától, de megvan benne az az őszinte bunkóság, ami a milliárdos Jay-Z vagy Kanye West produkcióiból már nagyon rég hiányzik.

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (2,1/5)

lemezkritika hiphop ezt hallgasd A$AP Rocky



2013.01.18. 10:43 – Hirdetés

Péterfy Bori és Csókolom a ma induló Világveleje fesztiválon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

2000-re is sokan világvégét jósoltak, de a VilágVeleje Produkció már akkor is Világ Eleje Fesztivált hirdetett. Azóta 13 alkalommal rendezték meg a legnagyobb évindító eseményt, a VilágVeleje Fesztivált. Január 18-án és 19-én a hazai élvonal legaktuálisabb produkciói lépnek színpadra meglepetésekkel, vendégekkel. A helyszín ezúttal a Millenáris Teátrum.


fesztivál hír világveleje



2013.01.18. 09:44 – Lángoló Gitárok

Pierce the Morning Rain - Új Dinosaur Jr.-klip Henry Rollinsszal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dinosaur_rollins.jpgTavaly őszi friss lemezéhez, az I Bet On Sky egyik dalához készített klipet az 1984-ben alakult, 1997-ben nyolc év szünetre elvonult Dinosaur Jr. rockzenekar. A Pierce the Morning Rain videója egy szenvedélybeteg férfiról szól, aki teljesen rákattan az autójába szerelt hifijének dübörgő basszusára. A kocsiban ülve egyenesen azt hallucinálja, hogy Henry Rollins jól megveri, de ez valamiért határtalan örömet okoz neki. Mindez gyanús lesz az asszonynak is, így ő is kipróbálja a szert, de őt nem agyalja meg Rollins, vele más történik. A klipben egyébként James Urbaniak színész játssza a főszerepet, a partnere pedig a stand-up-os Maria Bamford. A videót az Emmy-díjas Scott Jacobson rendezte.


rock hír klip dinosaur jr



2013.01.18. 09:00 – sajó d.

Meghallgatható a FIDLAR bemutatkozó albuma

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

FIDLAR_ALBUMCOVER-600x592 (1).jpgA borzalmas nevű FIDLAR (Fuck It Dog, Life's A Risk) január 22-én jelenteti meg hivatalosan az első nagylemezét, amit mi nagyon várunk, hiszen kevés szebb dolog létezik a fűszagú söráztatta punkzenénél, márpedig a Los Angeles-i négyes pontosan ilyen zenét csinál, amire tényleg rálehet húzni az összes jelzőt, amit valaha is a punk elé raktak. Szörfös-gördeszkás hangulatú, garázsban érlelt nihil jellemzi őket, miközben elképesztően szórakoztató dalokat írnak a komolyság teljes kizárásával. Eddig két EP-t jelentettek meg, mindegyik olyan fontos témákat feszeget, mint a hogyan basszunk be szörfözés után vagy a miért jó dolog olcsó sört vedelni illetve annak a története, amikor valaki ébredés után majomra szívja magát, majd elindul gördeszkázni. Ezek után már mindenki el tudja dönteni magának mennyire kíváncsi erre a négy tróger szarházira, mindenesetre a Pitchforkon most meghallgatható a teljes bemutatkozó album, mi pedig mutatunk tőlük pár videót a hajtás után, mert ezt látni is kell.


punk hír fidlar



2013.01.17. 21:51 – Németh Marcell

Dörömbölni kell az ajtókon, és korán kelni – Leslie Mandoki-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Meghökkentő sztárfelhozatallal érkezik Budapestre február 16-án a magyar származású zenész és producer, Leslie Mandoki, akit választott hazájában már nem csupán a Dschinghis Khan című 1979-es diszkósláger túlmozgásos énekeseként, hanem többek között Angela Merkel kampánydalának szerzőjeként tartanak számon. Az 1975-ben még Mándoki László néven Nyugat-Németországba emigrált dzsesszdobos pályafutása szülőhazájában jórészt ismeretlen, azonban tavaly a magyar állam is kitüntetéssel ismerte el a zenész munkásságát, aki egy hónap múlva Budapesten látja vendégül a német politikai-gazdasági elit tagjait. Mi köze a krautrocknak Goethe levelezéséhez? Tartott-e attól, hogy a popsztárkodás véget vet a karrierjének? Van-e olyan magyar párt, amelynek szívesen dolgozna? Európa egyik legbefolyásosabb zenészével, a világ egyik legjobban berendezett stúdiójának tulajdonosával koncertjének sajtótájékoztatóján beszélgettünk. (Fotók: Huszti István)


interjú jazz pop rock leslie mandoki



2013.01.17. 15:15 – Lángoló Gitárok

Target Earth - Itt az új Voivod-lemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Jövő hét kedden jelenik meg a Voivod Target Earth című új nagylemeze, de a kiadónak hála már most meg lehet hallgatni az egészet. Ahogy azt már többször említettük itt a Lángoló Gitárokon, ez lesz az 1982-ben alakult kanadai thrash metal zenekar 16. nagylemeze, és az első, amin már nem hallható a 2005-ben elhunyt Denis "Piggy" D'Amour játéka. Piggy helyett Daniel Mongrain gitározta fel és írta a dalokat a többiekkel együtt, akik között ismét ott van Jean-Yves Thériault basszusgitáros, aki legutóbb az 1991-es Angel Rat lemezen játszott. Klikk lejjebb a teljes lemezért.


metál hír voivod thrash



süti beállítások módosítása