2013.09.01. 13:45 – Chat Géza

Elmaradtak a kurvák a Hajdihó Fesztiválon - Ötéves a Soerii & Poolek

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Soerii & Poolek augusztus 31-én ünnepelte fennállásának ötödik évfordulóját. Az ehhez rendezett nagyszabású Zöld Pardon-os buli abból állt, hogy összetrombitálták a szintén zenész haverokat, akik egész este végtelenített lejátszásra rakták az Elton John című Soerii & Poolek-slágert, míg az ünnepeltek X-Faktor-zsűri módjára nézték a produkciókat a VIP-ban, és csak integettek, mint a pápák. Alapvetően így is lehet ezt, de a közönség ennél mintha kicsit több részvételre számított volna a szülinapos formációtól. Talán már az megdobta volna a folyton fasszopózó közönség hangulatát, ha a stabil Soerii & Poolek-show-elemek megmaradnak, és a félpucér kurvák ugyanúgy riszálnak a vendégzenekarok mögött, mint amúgy szokták, de csak Csirke rázta a seggét néha. Hát élet az ilyen? Soerii & Poolek-szülinap az ilyen? (Fotók: Bődey János/Index.hu)


pop koncertbeszámoló fasszopó soerii & poolek



2013.08.30. 16:19 – sajó d.

A Facebookon debütált Jay Z és Justin Timberlake új videója, és ez benne a legérdekesebb

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ha nem lenne benne Justin Timberlake egyszerűen pofán röhögném Jay Z új klipjét. Azon már meg sem lepődöm, hogy az üzletemberként lassan már sikeresebb előadónak minden fontosabb kedzve az exkluzivitástól az eladási számokig, mint maga a zene, amit nemrég elénk böffentett. A súlyos Kanye West-komplexusban szenvedő Jay Z új klipjében mindent megtesz, hogy művészetét egy szinten emlegethessék Kanyével, de ebből csak nagyon fájdalmas erőlködésre és szánalmas klisékre futotta. Igen, rohadt izgalmas, hogy a Facebookon került először bemutatásra a videó meg minden, de ettől ennek csak annyi lett az eredménye, hogy még HD felbontásban is pixeles a feltöltés, gratulálok. Bocsi Jay Z, de ha egy baromira irritáló gazdag embert akarok nézni a Facebookon, akkor bejelölöm Lázár Jánost ismerősnek.


pop hiphop hír rap klip justin timberlake jay z



2013.08.30. 15:33 – sajó d.

Ja, hogy itt zene is szól??? - Jess Greenberg videói

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

jess.gifRohadt unalmasak már a sokadik egygitáros feldolgozások a Youtube-on, ezért is örülünk annyira, hogy végre igazi talentumra lelt az internet népe. Ő Jess Greenberg énekes-gitáros hölgy, aki javarészt unalomig ismételt rockklasszikusokat és popdalokat dolgoz fel egy szál gitárral a kezében. A közepesnél kicsit jobb hangszeres képzettsége és aranyos hangja mellett azonban a legkomolyabb erényét a szívénél kell keresni.


csöcsök cicik mellek dudák keblek állítólag gitár is van valahol de nem igazán figyelek



2013.08.30. 14:13 – Lángoló Gitárok

Radio Pro - Új webrádiót indít a Petőfi Rádió korábbi főszerkesztője

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pro.jpgÚj internetes zenei rádió indul Radio Pro néven, amely napi 24 órában játszik zenéket pop, rock, hiphop, és világzene műfajokból. A Radio Pro a fiataloknak és a lélekben fiataloknak kínál színvonalas zenei hátteret munkához, tanuláshoz, kikapcsolódáshoz a kerületben, és persze azon túl is- nyilatkozta az indulás kapcsán Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere. Az elsősorban fiatalokat célzó webrádiót az Óbudai Kulturális Központ üzemelteti, és a www.radiopro.hu oldalon érhető el. A weboldalon a hallgatók nem csupán a 24 órás zenefolyamot követhetik, a Radio Pro a nonstop zene mellé gazdag zenei és kulturális tartalmat is kínál, többek közt - kerületi és budapesti - programajánlókat, friss hazai és nemzetközi zenei híreket, interjúkat és klipbemutatókat. Olyan webrádiót szeretnénk, amit elég egyszer bekapcsolni, hogy a hallgatókat magával ragadja a zene sodrása – nyilatkozta Csillag János a rádió producere, aki korábban főszerkesztőként irányította a Petőfi Rádió zenei rádióvá alakítását.


hír webrádió radio pro



2013.08.30. 11:46 – _Hóember_

Timbaland készíti Michael Jackson posztumusz lemezét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Miközben a világ Justin Timberlake The 20/20 Experience albumának második részére vár, a lemez egyik producere, Timbaland - egy rejtélyes interjúrészlet tanúsága szerint - éppen egy Michael Jackson-lemezen dolgozik. A szuperproducer megannyi slágert gyártott olyan neveknek, mint Nelly Furtado, Jay-Z, Missy Elliott vagy Madonna és most a Pop Királyát is hozzá adhatja az impozáns listához. Timbaland a 2009-ben elhunyt legenda kiadójával is tárgyalt a készülő projektről, és egy bizonyos Chicago című dalt is megemlített, amely várhatóan az album első kislemeze lesz. Mivel Jackson halála után csak remix-lemezek és válogatások jelentek meg tőle, az új nagylemez hatalmas durranásnak ígérkezik.


pop hír michael jackson timbaland



2013.08.30. 10:47 – Hirdetés

Skandináv és lengyel fókusz az Újbuda Jazz fesztiválon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az A38 Hajón és a Mu Színházban szeptember 3. és 8. között megrendezésre kerülő Újbuda Jazz fesztivál idei földrajzi fókusza Skandinávia és Lengyelország lesz. A Skandináv vonalat a svéd szaxofonos - aktivista Dror Feiler (interjú vele itt) és a csak hölgyekből verbuválódott zseniális dán Selvhenter free jazz zenekar alkotják, míg lengyel színekben fellép a Hang Em High trió és a Robotobibok tagokból duóvá transzformálódott Mikrokolektyw. Alább kaphatunk egy kis ízelítőt a fellépőkről.


dzsessz fesztivál hír



2013.08.30. 10:00 – sajó d.

Ébredünk - teslavox-klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Itt debütál a teslavox zenekar új videója, amely a 2011-es Szőnyegváros EP Ébredünk című első számához készült. A klip minimál költségvetésből készült, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy különböző filmet jeleneteiből vágtak össze egy videomontázst. A felvételek főként a huszadik század első generációs némafilmjeiből lettek kiollózva Charlie Chaplintől Bettie Page-ig. A Szőnyegváros még amolyan tipikus dalszerzői stúdiólemez volt, amelyet a dobos és a dalszerző-énekes oldott meg. Azóta persze kialakult egy koncertfelállás, mellyel a szeptember közepére várható, kicsit punkosabb irányba nyúló tizenhárom számos albumukat rögzítették a nyáron. Az együttes előző videója korábban a klipmegosztás rovatunkban is szerepelt.


premier rock hír klip teslavox



2013.08.29. 16:33 – Lángoló Gitárok

Afganisztánban is szól az Ossian

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ossian_afganisztan.jpgEzt kaptuk, többek között: "Az Afganisztánban katonai szolgálatot teljesítő magyar kontingens egyik tagja nemrég posztert kért a zenekartól, amivel a körletüket szerette volna díszíteni, mivel a hazától távol neki és bajtársainak is sok erőt adnak az Ossian dalai." - a plakát láthatóan megérkezett, büszkén feszítenek a fiaink vele a fenti fotón, és még az is lehet, hogy nem csak a magyaroknak ad erőt az Ossiant ott, Afganisztánban, mert ahogy például ebben a videóban is látható, a külföldiek körében is népszerű a Paksi Endre vezette veterán magyar heavy metal csapat. Az Ossiannak amúgy tavasszal jött ki A Tűz jegyében című nagylemeze, amit szeptember 14-én mutatnak be a Petőfi Csarnokban. Alább szóljon ugyanerről a helyszínről a metál, csak két évvel ezelőttről!


metál hír heavy ossian



2013.08.29. 14:53 – Sajó Dávid

Még mindig imádunk titeket, nyugi - Franz Ferdinand-lemezkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Right_Thoughts_Right_Words_Right_Action.jpgFranz Ferdinand - Right Thoughts, Right Words, Right Action
(Domino/Neon Music)

Amikor 2013 tele van elképesztően jó lemezekkel, akkor már az ember hajlamos legyinteni az új Franz Ferdinand hallatán. Mikor is volt, a kétezres évek közepe felé tán? Egymást érték a semmiből feltűnő izgalmas brit gitárzenék, amik a posztpunkból, garázsrockból és britpop elemekből készítettek jobbnál jobb bemutatkozó lemezeket, hogy aztán erre az egészre rásüthesse a közvélemény az indie jelzőt. Kasabian, Editors, Arctic Monkeys, Kaiser Chiefs, Libertines,  Bloc Party és természetesen a Franz Ferdinand képviselte ezt a generáció, ami napjainkra darabokra szakadt. A Bloc Party elveszett az elektronikában, az Editors stadionrockra váltott, az Arctic Monkeyst megfertőzte Amerika, a többiek pedig az egyre nehezebben definiálható indie halványuló népszerűségével kezdtek lemorzsolódni - a Libertines esetében persze más a helyzet. A Franz Ferdinand azonban maradt a jól működő sémáknál, hogy aztán a harmadik lemez kísérletezése végül megfogja a zenekart. Ezért újabb négy évet kellett várni a Right Thoughts, Right Words, Right Actionre, ami az előzetesek alapján visszahozza a seggrázós életérzést a skótok zenéjébe.

Szerintünk: (3,5/5)
Szerintetek: (4/5)

lemezkritika indie rock franz ferdinand



süti beállítások módosítása