2014.06.08. 13:42 – KirschAndrás

Totális Metál - Pokolgép jubileum a PeCsában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A mai 40-es, 50-es korosztályból jobbára csak az nem hallgatott Pokolgépet, aki a 80-as éveket valamiféle kísérleti kóma stádiumban élte le. Egy kétperces magánnyomozói munka eredményeként arra is fény derülne, hogy a rőföskelesztői kistemplom fiatal plébánosa anno az Éjféli harang hatására karistolt pentagramot nagyanyja ételhordójára.


heavy metal pokolgép koncertbeszámoló



2014.06.06. 18:30 – Kovács M. Norbert

Lala a Kozmixból saját Bonanzát alapított – A Respect bemutatkozó koncertje Szegeden

Deja Vu fesztivál 2014

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A szerdai erős kezdés után a szegedi Deja Vu fesztivál második napját ingyenes, családi napként rendezték meg, ami nem kifejezetten rossz ötlet egy nosztalgiafesztiválon, csak egy pünkösdi hosszú hétvége előtt két nappal, egy hét közbeni munkanapon kissé nehezen értelmezhető. A csütörtöki program alapján hosszú ideig meg voltam győződve róla, hogy ez lesz az a nap, amiről egyetlen sorban sem lesz érdemes megemlékezni, aztán valahogy pár hete idekeverték a Respect nevű vadiúj magyar formációt is, így végül pár szót azért mégis érdemes szólni az estéről.


respect pop koncert fesztivál elektronikus szintipop kozmix bonanza banzai koncerbeszámoló deja vu fesztivál



2014.06.06. 13:14 – Gnosis

Kis magyar seattle-érzés: Flop-koncertajánló

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

10420001_727645193945299_9214447999495538807_n.jpg

Az 5 éve hirtelen földbeállt grunge hazai pápái ma az R33 színpadán fogják megmutatni a kockásinges közönségnek, hogy a grunge halott, de ők ellenére mégis élvezik az újjáalakulásukat, ráadásul klasszikus felállásban. Baráti jegyár, ütős cipőbámulás és Saras kezek várják ma este a Pearl Jam és Layne Staley-imitátorokat. Emlékeztetőül néhány Flop-szám:


koncert seattle grunge flop



2014.06.06. 11:30 – lánggitár

Tha Shudras - Klip a Dobbantó nyerteseitől

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

TheShudras.jpg

A szarvasi Zebra Klub által szervezett Dobbantó tehetségkutatót a szegedi Tha Shudras nyerte meg. A Lángoló Gitárokon felajánlottunk egy bemutatkozási lehetőséget nekik, amire kiváló apropót jelent a csapat nemrég kijött új klipje.


videó klip bemutatkozó győztes dobbantó the shudras



2014.06.06. 10:31 – Hirdetés

Vasárnap kiderül, kik lesznek az idei Talentométer győztesei

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

talentometer.jpg

Június 8-án, vasárnap az A38 Hajón rendezik meg a negyedik Talentométer döntőjét. A Koncertteremben a döntős zenekarok lépnek fel, az A38 Étteremben és a teraszokon egész napos borfesztiválon vehetnek részt a látogatók, a Kiállítóteremben pedig átadják a legjobb koncertfotósnak járó díjakat. A programok a borkóstolót kivéve ingyenesek, de utóbbira is benevezhetünk egy 3000 Ft-os kóstolójegy megváltásával.

A több szálon futó Talentométer verseny idén már negyedik alkalommal mozgatta meg az itthoni fiatal tehetségek táborát. A legkorábban indult könnyűzenei számban, a harmadik éve futó Fiatalok Borversenyén, illetve a legfrissebb koncertfotó-pályázaton is több száz jelentkezés érkezett. A korábbi évekhez hasonlóan a közönség is igen aktív volt, hiszen a nevezéseken túl számos szavazatot kaptak a versenyzők a Talentométer Internetes oldalán keresztül.

Június 8-án, amikor az idei Talentométert illetően minden eldől, szintén lesz lehetőség beleszólni a végeredményekbe. Sőt, a közönség soraiból szavazók értékes nyereményekkel térhetnek haza a nap végén. Az egész napos borfesztiválon a szavazáson túl a belépőjegyért cserébe az A38 éttermében és teraszain végigkóstolhatjuk a Fiatalok Borversenyének döntős borait.

A fotóművészet iránt érdeklődők az A38 Hajó Kiállítótermében tekinthetik meg a 25 legjobbnak ítélt koncertfotót. A kiállítást neves fotósművészek nyitják meg, így az ünnepélyes díjátadón részt vesz Bánkuti András, a Magyar Fotógráfusok Házának társalapítója, Somay Márk, az A38 Hajó koncertfotósa, és Wlcsek András, a Random Trip állandó fotósa. A zenekedvelők a magyar könnyűzenei szcéna ismert személyeiből álló zsűri - Beck Zoli, Sena, Csongor Bálint, Pándi Balázs és Kiss Ferenc - előtt élőben fellépő döntősök produkcióit élvezhetik a Koncertteremben.

Nem érdemes tehát június 8-án keresgélni Budapesten a programok után, hiszen az A38 Hajón mindenki megtalálja a számára legjobb elfoglaltságot – a negyedik Talentométer döntőinek napján.


koncert program a38 tehetségkutató talentométer



2014.06.06. 09:24 – m.adi

Ősszel jön az új Interpol-album

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A New York-i indiezenekar bejelentette, hogy ötödik stúdióalbuma szeptember 8-án kerül a boltokba. Az anyag címe El Pintor lesz, ami festőt jelent spanyolul, és egyben az interpol anagrammája is. Hangmérnökként James Brown (Arctic Monkeys, Foo Fighters) dolgozott a lemezen, a keverésért pedig Alan Moulder (My Bloody Valentine, Nine Inch Nails) felelt. A bejelentéssel együtt a zenekar bemutatta a lemez borítóját is, és megjelentetett egy kisfilmet, amely annak készítéséről szól. Ezt megtalálhatjátok lejjebb, a szintén nyilvánosságra hozott számlistával együtt.


indie rock hír



2014.06.06. 08:23 – Lángoló Gitárok

Támad a San Diegó-i noise pop - Crocodiles a Kuplungban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

crocodiles.jpg

Először koncertezik Magyarországon a kaliforniai Crocodiles, amit Brandon Welchez és Charles Rowell alapított, miután feloszlottak a punkzenekaraik. A Crocodiles azonban nem a punk, inkább valahol a lo-fi, a noise és a pop környékén érdemes keresni. A Crocodilest akkor kezdték el felfedezni, amikor 2008-ban a menőség csúcsára igyekvő No Age berakta az egyik dalukat az év végi kedvenc dalaik listájába, ennek köszönhetően szerződtette őket a kultikus Fat Possum kiadó. A 2009-es debütálásuk után a folytatást már James Forddal, a Simian Mobile Disco felével vették fel. Ezt két év szünet, és egy kiadóváltás követte, a csöndben megjelenő Endless Flowerst, aztán 2013-ban a Crimes of Passion követte, ami ismét visszatett a duót (élőben öten vannak) a Pitchfork vagy a Noisey térképére. Az album tele van olyan dalokkal, amikben mind van egy-egy isteni gitártéma, miközben az egészet lefedik gondosan kikevert zajhálóval. A San Diegó-i együttes előtt az a Headbengs játszik, akiknek annak idején mi mutattuk be a klipjüket, és kifejezetten vagány élőzenekar hírében állnak.


koncert noise pop kuplung crocodiles headbengs



2014.06.05. 18:30 – Kovács M. Norbert

Lángolt a gitár a szegedi Scooter-koncerten

Deja Vu fesztivál 2014

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ezekben a napokban tartják Szegeden a második Deja Vu fesztivált, szerdán kezdődött és tavalyhoz képest az egyik legfőbb változás, hogy idén a nosztalgiázás elsősorban a kilencvenes évekről szól. Olyannyira, hogy a szervezők rögtön az első napon kijátszották a mindent vivő Scooter-kártyát, aminek köszönhetően a hét kellős közepén, munkanapon is egy csomó ember gyűlt össze a Postás-sporttelepen. A német együttes pedig ismét bizonyította, hogy megbízható társaság: szinte minden szempontból hozták azt, amire tőlük számítani lehetett. Maga a fesztivál viszont szervezési szempontból komoly csalódást okozott az első estén. (Fotók: Deja Vu Facebook)


pop fesztivál dance elektronikus scooter koncertbeszámoló deja vu fesztivál



süti beállítások módosítása