2018.02.06. 10:13 – dankógábor

BREAKING! Frank Zappa ismét turnézik

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

zappa.jpg

Hivatalosan is bejelentették, hogy Frank Zappa 2018-ban ismét turnézni fog. Bizony. Zappa eddigi utolsó nyilvános fellépése 1991-ben volt a budapesti Tabánban, úgyhogy épp ideje volt már ennek a turnénak. Még úgy is, hogy a legendás zenész 1993-ban meghalt. Szóval nehéz lett volna azóta koncerteznie. Na de majd most, a modern technika feltámasztja, hogy olyan régi zenésztársaihoz csatlakozzon a színpadon, mint Ray White, Mike Keneally, Scott Thunes, Robert Martin és Joe "Vaultmeister" Travers. Sőt, olyanok is részt vesznek valamennyire buliban, mint Steve Vai, Warren Cuccurullo, Ian Underwood, Vinnie Colaiuta, Napoleon Murphy Brock, Arthur Barrow vagy Ed Mann. Ráadásul mindez úgy, hogy a családja is aktívan közreműködik ebben a hologramos dologban. Mert persze hologramról van itt szó, aminek több órányi eddig nem látott Frank Zappa-előadás lesz az alapja.

Még 1974-ben történt, hogy Zappa közönség nélkül vett videóra több órányi próbatermi előadást, amit eddig senki nem láthatott, persze a közeli hozzátartozókon kívül. Ezt az anyagot fogta az Eyellusion nevű produkció, és készített belőle egy színpadra vihető anyagot, amivel majd úgy tűnhet, mintha Zappa tényleg ott lenne a színpadon. Egyik fia, Ahmet szerint az apja kifejezetten érdeklődött a 3D felvételek és a hologramok iránt és el tudta képzelni, hogy egyszer majd felhasználja ezt a produkcióiban. Emiatt is áll a család a turné mellett, aminek a címe The Bizarre World Of Frank Zappa lesz és még egyelőre nem tudni az állomásokat.


hír frank zappa hologram



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása