2018.08.26. 13:54 – Gnosis

Őrült cseh bohóckodás és a Myrkurba belefagyott szó

Lángoló Koncert

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Hallgassa csak az Ossiant és a Moby Dicket, és maradjon meg a Rockmaraton mellett, örökre! Többek között ezt kapta meg jelen sorok szerzője, miután tavaly beszámolót közölt a Brutal Assault fesztiválról. Egy társa hozzáfűzte, szerinte a cikkíró eleve utál fesztiválozni, és elment egy olyan rendezvényre, „ami a keménymagnak lett kitalálva, majd csodálkozott, hogy nem érzi jól magát.” Mindezt miért? Többek közt, mert leírtam, hogy a Batushka sokak szerint unalmas egykaptafa, pedig ugyan már, dehogy is. A hozzászóló rögtön érezte is, hogy a szerző tartja zene nélküli színháznak az egészet. Félre a múltról való siránkozással, lássuk milyen volt az idei BA.


koncertbeszámoló brutal assault Goblin Paradise Lost Converge Origin Laibach Glenn Danzig Behemoth Gojira Nasty Helmet Marduk Misþyrming brutal assault 2018 Myrkur Tormentor Carpathian Forest Obscure Sphinx Bleed From Within Armored Saint Steve’n’Seagulls 777 Babalon Angel Epilepsia Apoptose Black Dahlia Murder Daerrwin Blues Fort he Redsun Mortiis Green Carnation Ravelin 7 Hentai Corporation Prvni Hore Aluk Todolo Rolo Tomassi Pain Of Salvation Perturbator Esoteric



2018.08.26. 09:18 – dankógábor

Meghalt Kyle Pavone, a We Came As Romans énekese

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

28 éves korában meghalt Kyle Pavone, akit a We Came As Romans zenekarban a dallamos énekért és a billentyűkért felelt 2008 óta. Egyelőre a halál okát nem közölték. Pavone nem volt alapítója a michigani metalcore-zenekarnak, de csak azután kezdtek el lemezeket felvenni, miután ő beszállt. Jelenleg öt lemeznél tartanak, azt viszont nem tudni, hogy Pavone halála után hogyan folytatja a zenekar. A We Came As Romans Budapesten is többször fellépett, legutóbb 2016-ban jártak nálunk a Dürer Kertben, előtt két évvel az A38-on adtak koncertet.


gyász we came as romans



2018.08.24. 16:00 – Lángoló Gitárok

Sean Paul lemondta szegedi koncertjét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

seanpaul.jpg

Bár úgy volt, hogy koncertje előtt egy nappal korábban érkezik a Tisza-parti városba, egy régebbi térdsérülése miatt egyáltalán nem tud jönni a SZIN-re Sean Paul, aki szombaton lépett volna fel a fesztiválon. Sajtóközlemény a hajtás után. 


sajtóközlemény hír szin szegedi ifjúsági napok sean paul térdsérülés elmaradt koncert



2018.08.24. 14:00 – Gnosis

Lassított avantgárd - Manes-lemezpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

241958.jpg

Négy évvel ezelőtt tanult kollégám egy lelkes posztban már értekezett a Manes zenekarról, és az akkor leírtakkal én sem tudnék nagyon vitatkozni. Talán csak annyit, hogy a How the World Came to an End lemezük igenis jó. A legújabb, Slow Motion Death Sequence című kiadványuk újra ezt az avantgárd/experimentális vonalat viszi tovább, a Manesre jellemző érdekes megoldásokkal. Egy másik, kevésbé tanult kollégám szerint, 'olyan jó ulveres-Depeche Mode-os' lett a lemez. Kevés idő volt a teljes meghallgatásra, de annyi már biztosan állítható a lemezről, hogy sok olyan nyitott fülű zenerajongó év végi listáján rajta lehet, akik nem riadnak meg az újító zenéktől és nem azon pörögnek majd' 20 év után is, hogy 'de hát ez nem is black metal'. A teljes lemezpremier a kattintás után:


avantgárd norvég nem black metal Lángoló Premier Manes



2018.08.23. 11:37 – Dankó Gábor

Az eddigi legjobb Fekete Zaj történt meg a Mátrában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

priest_2.jpg

A Fekete Zaj idén feltámadt. Többéves szünet után tért vissza oda, ahonnan egyébként nem messze (kb. 200 méterre) minden évben megrendezték az ingyenes Fekete Zaj Osztálykirándulást, szóval lényegében le sem állt, csak takaréklángon pislákolt. A fesztiválnak akkor, de nem amiatt lett kvázi vége, amikor a bulinak helyt adó Sástó Kemping illetve maga a sástó is teljesen megújult. A lényegi különbség így magában a helyszínben volt, vagyis annak a minőségében. Rogyadozó hidak helyett biztonságosan át lehetett menni a tavon, és maga a kemping is megváltozott, még ha a maradtak is meg egyes részek (főleg belső kialakítások) a régi időkből. (Fotók: Kozmári Attila)


fesztivál fekete zaj



2018.08.23. 08:54 – dankógábor

A drogok miatt széthullott Majka és Curtis párosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Már korábban is lehetett arról pletykákat hallani, hogy a Majoros "Majka" Péter mellől ismert Széki "Curtis" Attila nem él túlzottan józan életet, de a SZIN-en mindezt magától Majkától került ki a nyilvánosságra. A szegedi fellépésen a rapper kénytelen volt elmondani, hogy azért lép fel egyedül, mert már nem tud együtt dolgozni Curtisszel, méghozzá annak drogproblémái miatt. Magát a fellépést is le kellett volna mondani, ha Curtisen múlik, Majka viszont végül bevállalta egyedül, majd másnap egy facebookos bejegyzésben tálalt ki teljes részletességgel. Leírja, hogy öt éve küzd társa függőségével, és mindent megpróbált, hogy visszaterelje a józan útra, de ez nem jött össze, így most nagy fájdalommal tudomásul kell vennie, hogy gyakorlatilag egy családtagját veszítette el a drog miatt. 

Együtt olyanok voltunk, mint két csibész gyerek , akik az imádott lakótelepről feljutottak a felhőkarcolók tetejére, és most ott randalíroznak, ahol és ahova senki nem várta őket!!! Csak közben történt valami, ami úgy néz ki hatalmasabb erő, mint minden együtt megèlt jó!

- írja Majka. Maga az írás egy végső pofonnak tűnik, a végén le is írja, hogy mindenki mellette áll továbbra is, és erőt, kitartást kívánnak neki, szeretik nagyon, annak ellenére is, hogy 19 család megélhetését tette kockára a függőségével. 


majka curtis



2018.08.22. 16:37 – dankógábor

Igazán nyers black metalra vágysz? Hallgasd meg az Akitsa új dalát!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

akitsa_1.jpg

Az Akitsára az előző nagylemezük környékén találtam rá H.B. kollégámnak köszönhetően. A hallatán viszont még olyan emberek is elszörnyülködtek (mert persze mutogattam égen földön), akiknek amúgy semmi bajuk a black metallal. Tessék például meghallgatni a 2015-ös, még az év végi listámra is felkerült lemez nyitódalát:

Kegyetlen. A zenekar egyébként kanadai, egész pontosan francia-kanadai, montrealiak, és alapból ketten vannak, de élőben kiegészülnek teljes zenekarrá. Hogy nem csak sima raw black metalt nyom a jövőre húszéves csapat, arra például bizonyíték a 2015-ös lemezük második dala:

Az aktualitása pedig ennek a posztnak, hogy jön a zenekar hatodik nagylemeze Credo címmel, és egy dalt meg is lehet róla hallgatni alább. Ez a szám hűen viszi tovább a Darkthrone klasszikus korszakának stílusát, de le merném fogadni, hogy lesznek meglepetések a hatdalos anyagon.


akitsa



2018.08.22. 12:49 – Lángoló Gitárok

A reggae olasz nagykövetétől a Fish! akusztikig – Heti Park

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

alborosie.jpg

A következő pár napban ismét nemzetközi programkínálat várható a Budapest Parkban, hiszen ma este először koncertezik hazánkban az olasz, de évek óta Jamaicában élő Alborosie, aki egy autentikus helyi zenekart, a hazánkban is többször megfordult Skatalitest hozza magával vendégként. Pénteken az elektronikus zene német állócsillaga, ATB érkezik, olyan nevek társaságában, mint Jan Wayne, a Fragma, vagy a Brooklyn Bounce, azaz garantáltan megidéződik az ezredforduló klubhangulata. Rajtuk kívül a magyar élvonal több zenekara is várja a közönséget, hiszen közös koncertet ad csütörtökön a Blahalousiana és a The Biebers, szombaton Péterfy Bori és a Love Band lép színpadra a Jónás Vera Experiment társaságában, jövő hétfőn pedig a Fish! tagjai adnak egyszálgitáros bulit a Nagyszünetben. Heti ajánlónk a hajtás után! 


hír szponzoráció atb fish! skatalites paso brooklyn bounce péterfy bori & love band alborosie budapest park blahalouisiana progamajánló the biebers jónás vera experiment heti park



2018.08.21. 13:45 – Lángoló

Antonia Vai, a Fran Palermo és a Mörk adhat koncertet a Waves Viennán

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az osztrák Waves Vienna nemzetközi showcase fesztivál bejelentette magyar fellépőit: szeptemberben Antonia Vai, a Fran Palermo és a Mörk adhat koncertet. A rendezvény ugródeszkát jelent a német piac felé a közép-kelet-európai zenekarok számára, melynek ráadásul a HOTS exportiroda tavaly együttműködő partnere lett, így a két ország zenei piaca szakmai alapon is közelebb került egymáshoz.


hots waves vienna hangfoglaló program #hangfoglaló2018



süti beállítások módosítása