2018.12.16. 12:00 – Lángoló Gitárok

Február első szombatján Algiers a Dürerben

A New Beat Advent harmadik fordulójában páros belépőt nyerhetsz a koncertre

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

194724c8_joe_dilworth_press_shot_1.jpg

Aki rendszeresen olvassa a Lángolót, biztosan találkozott korábban az Algiers nevével, hiszen a hazánkba szinte már hazajáró, politikus gospel-punknak aposztrofált, és ezen cimke alatt az indusztriális zenét, soult, bluest, elektronikát, és még ki tudja mit szabadon keverő zenekar rendszeres vendég oldalainkon. Év eleji koncertjükről kollégánk szuperlatívuszokban beszélt, február 2-án pedig ismét a Dürer Kertbe érkeznek, és mivel a New Beat Advent harmadik vasárnapján pont erre a koncertre nyerhettek jegyet, érdemes felelevenítenünk röviden ezt a cikket. További információk és nyereményjáték a hajtás után.


punk programajánló koncert advent elektronikus nyereményjáték gospel dürer kert indusztriális new beat algiers



2018.12.14. 14:00 – Lángoló

Kínai mesék a világűrből - Itt a Buso von Kobra új nagylemeze

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

buso.jpg

A Buso von Kobra-érzés ebből áll össze a sajtóanyag szerint:

Lehangolt gitárok, dallamos ének, középtempós dalok, széles terpesz, sok sör és energiaital, meg némi tömény szesz.

Ezt spékeli meg a 2008-ban indult zenekar vizuális effektekkel és filmmotázsokkal. Kedvenceikből válogatnak, a filmtörténet zs-kategóriás remekműveiből, mint például Ed Wood - Bride of The Monster vagy a Plan9 From Outer Space, de merítenek hangulatot a dögös csajokat, nagy fegyverekkel felvonultató fekete-fehér sci-fi filmekből és a vérgőzös zombie történetekből is. Na nekik jelent meg ma az új lemezük Chinese Tales From Outer Space vol.1. címmel, amit 2018-ban rögzítették az Abnormal és a Zengőkert Stúdiókban Jappan & Barnsz produceri munkája segítségével és olyan vendégekkel, mint Vörös Attila (gitár), Takács József "Jozzy" (gitár), Mári Péter (ének) és Kovács Gergely (ének). Meg is lehet hallgatni alább, koncert pedig ma este lesz a Dürer Kertben. (Fotó: Bobal Photography)


premier buso von kobra #hangfoglaló2018



2018.12.14. 13:28 – dankógábor

Így játszik Animát Lóci - Dal- és klippremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

loci_1.jpg

Hétfőn jelenik meg az idén 25 éves Anima Sound System dupla válogatásalbuma, amelyen különböző stílusú magyar zenei előadók - szám szerint huszonöten - tisztelegnek a negyedévszázados szombathelyi származású elektronikus úttörők előtt. A Lángoló az album utolsó előzeteseként a Lóci játszik Legyen így-ből készült feldolgozását mutatja be, mégpedig a hozzá készült stúdióklippel.


premier anima sound system lóci játszik #hangfoglaló2018



2018.12.14. 11:11 – Nihil_AK

A szelfik lázadása - Szubjektív híradás az In Flames új dalairól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

inflames2018.jpg

Vannak dolgok, amiket becsületes metálzenész nem csinál. Ilyen például az aktuális világslágerek feldolgozása, vagy a színpadon páros lábbal fel-le ugrálás, ami csak hardcore és punkzenekarok esetén bocsátható meg, esetleg azoknál, akiket személyesen is ismerünk. Ha azt hallom, hogy a közönségénekeltetést már az intróban ellövi valaki, pláne tizenévesek kórusával megtámogatva, akkor a napnál is világosabb, hogy azonnal menekülőre kell fogni a dolgot, pláne ha egy klasszikusan rajongótábort mozgósító dalba ágyazták azt. Ahogy nem olyan régen a Machine Head részéről is hallhattunk hasonlót, egy ilyen számba nem szabad túlságosan körmönfont riffeket tenni, bőven elég lesz valami metálos közhely, lehetőleg körönként négyszer ugyanaz minimális módosítás nélkül - a lényeg úgyis az, hogy minél hamarabb elérjünk a refrénig, és mindenki együtt énekelhesse a jól hangzó, valódi jelentés nélküli jelszavakat, amelyek aztán kitűnő kulisszát jelentenek majd ahhoz, hogy a hallgatóság szelfikkel lázadhasson a következő koncerten a nyugati életszínvonal és az egyre dráguló okostelefonok ellen. Gondolatok helyett lecsiszolt emészthetőség és kongó üresség, kölykök ízlésére finomhangolva. Ez az In Flames új dala, a (This is Our) House. A másik nyilvánosságra hozott szám, az I Am Above sokkal jobb, de attól még sajnos ugyanaz a kilúgozott plázametál a játék neve, hiába raktak mindkét dalba remekbe szabott gitárszólókat. 


vélemény rock hír metal in flames új dalok



2018.12.14. 10:37 – Á.Sza

Saját koncertjéről dobták ki a Bauhaus énekesét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

peter-murphy.jpg

Peter Murphy, a posztpunk/gothic rock egyik úttörő zenekara, a Bauhaus énekese jelenleg egykori zenésztársával, David J basszusgitárossal járja a világot a Bauhaus 40 éves megalakulását ünneplő turnéval. A többször is drogbotrányba keveredett, szebb napokat is megélt 61 éves frontember szerda este Svédországban koncertezett, amikor újra elszakadt nála a cérna.


Bauhaus Peter Murphy



2018.12.13. 14:32 – dankógábor

Csak örülj magadnak, és vigyázz a dolgokra! - Itt a Tej új nagylemeze az elejétől a végéig

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tejlive.jpg

Fizikai formában először december 20-án, a Klinikában lehet majd hozzájutni a Tej ≠ című új lemezéhez, a Lángolón viszont már most végig lehet hallgatni az egészet. Ráadásul még Pálinkás Tamás frontember alapos, dalokhoz kapcsolódó kommentárjait is lehet olvasni a lejátszó alatt. Pálinkás egyébként ezt mondja magáról az lemezről:

A világ egyik rákfenéje manapság a látszólagos egyenlőségre való törekvés, ami egyszerűen lehetetlen. Az emberi fajjal összeegyeztethetetlen ez, sosem lesz ilyen, soha nem is volt. De amúgy az egész világban sincs egyensúly, illetve nincs is értelme ezen gondolkozni, hiszen az egész világ jelen tudásunk szerint egy robbanás folyamatos következménye. Az, hogy az anyag egy elhanyagolható mennyisége az univerzumban összeállt egy olyan egységgé, hogy saját magán gondolkozik, az nagyon ideiglenes sajnos. Inkább csak örüljünk magunknak, ha van rá okunk és próbáljunk vigyázni a dolgokra. 

Ezek után pedig itt van lentebb minden minden fontos.


premier tej



süti beállítások módosítása