2019.06.08. 17:11 – dankógábor

Svájci synthwave-re csinált klipet Gróf Balázs

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

prince-fb.jpg

Hallottatok már a Shuttle-ról? Nem? Mi sem, pedig Gróf Balázs most ennek a formációnak készített videót. Mivel Gróf ezáltal sokkal többet tud a dologról, így gyorsan át is adjuk a szót neki, mondjon el róla mindent, és természetesen a videót is meg lehet nézni.


shuttle gróf balázs



2019.06.07. 13:53 – -dj-

When a Shadow Is Forced into the Light - Egybekezdéses ítélet a Swallow The Sun új lemezéről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

swallowthesun.jpg

A finn Swallow The Sun lemeze fél éve jelent meg, de nem szabad elkövetnünk azt a hibát, hogy nem hívjuk fel rá a figyelmet. Főleg, mert a When a Shadow Is Forced into the Light olyan időtlen lemez, amit akár évek múlva is úgy vesz elő az ember, hogy nem lesz poros. A Swallow The Sun olyan formában adja elő a doom/death metalt, ami a kilencvenes évek csúcsalkotásai idején volt jellemző (korai Katatonia- Anathema- My Dying Bride-lemezek), de persze abszolút modern megközelítéssel, hangszereléssel, inkább csak a hangulat nyúlik oda vissza. Lehet olyan okoskodó mondatokat írni róla: hogy olyan ez a zene, mintha az Anathema nem felejtette volna el, honnan jött, viszont megmutatja azt is, hogy mennyire szereti a Pink Floydot, de teljesen felesleges ennyire belemenni a hasonlítgatásokba. A When a Shadow Is Forced into the Light minden dala végletekig kimunkált, telis-tele szívszorító dallamokkal. Egyenként is külön világokat bejáró, letaglózó erejű utazások ezek, ahol a hangszerelés, a dinamikai, hangulati váltások nem azért vannak, hogy nagyot mondjanak, hanem mert kifejezni akarnak vele valamit. A lemez legnagyobb ereje az őszintesége és az önazonossága. Aki nem nőtte ki a doom/death vonalas keményzenét, sőt meg tud barátkozni a kedvenc zenekarai késői, többfelé néző lemezeivel is, annak ez a lemez kihagyhatatlan. Az év egyik legjobbja eddig.


ezt hallgasd Swallow The Sun



2019.06.07. 13:09 – Lángoló

Olyan, mint folyton szerelmesnek lenni – Cigarettes After Sex koncert az Akvárium Klubban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

cigarettesaftersex_a_ebruyildiz_58-2_1.jpg

A Cigarettes After Sex dream pop zenéje mindenféle giccs nélkül hozza a szerelem érzését, finoman suhanva át a hallgatón. A zenekar két éve nálunk is bemutatta címnélküli, debütáló lemezét az A38 Hajón, tavaly pedig a Szigeten is láthattuk őket, most azonban már készülő, friss dalaikkal vágnak neki újabb turnéjuknak, így június 9-én bennünket is ismét elvarázsolnak film noir hangulatú zenéjükkel az Akvárium Klubban.


cigarettes after sex



2019.06.07. 11:19 – Á.Sza

Itt az új dal Liam Gallagher második albumáról

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

lg.jpg

Noel Gallagher kissé langyosra sikeredett visszatérése után most az állandóan dühös kistesó jelentkezett új dallal, ami az év vége felé megjelenő Why me? Why not című második szólóalbumának a beharangozója. A tegnap este bemutatott As It Was című dokumentumfilmje után Liam Gallagher már közzé is tette a Shockwave című számot, amit Greg Kurstin producerrel és Andrew Wyatt (Miike Snow) énekes, dalszerzővel közösen írt. A leginkább a Black Rebel Motorcycle Club 2001-es Spread Your Love dalára hajazó Shockwave a hajtás után már hallgatható is a Lángolón:


liam gallagher



2019.06.06. 16:16 – Lángoló Gitárok

Savról, kezekről, könnyekről - Dalról dalra a Slytract új albuma

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

slytract_montage_2.jpg

Április utolsó napjaiban jelent meg az extrém metalt játszó Slytract harmadik teljes albuma. A nyolc év szünet után elkészült lemez a zenekar hagyományaihoz híven erőteljesen merít a death metalból, ugyanakkor a tizenkét friss dal jóval többet kínál egy színtiszta műfaji produkciónál, hiszen a zenében bőségesen fellelhetők indusztriális és elektronikus zenei hatások, a stílusban szokatlan hangszerelési megoldások is. A lemezbemutató koncert előtt - ahol a Slytract a Cannibal Corpse vendégeként lép fel - most elejétől végééig meghallgathatjátok az anyagot, amit a fiúk dalról dalra is bemutatnak az olvasóknak. Aki szereti a kísérletezéstől sem mentes extrém zenéket, olvasson tovább! 


magyar hír death metal slytract dalról dalra teljes album Magyarország extrém metál



2019.06.06. 14:08 – dankógábor

Zenével bontották a Vasfüggönyt - Budapesti séta a rendszerváltásról

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

walk_of_change_001.jpg

Idén lesz a magyar rendszerváltás 30. évfordulóját. Ennek alkalmából az Amerikai Nagykövetség és az ImagineBudapest, tematikus városi sétákat szervező cég elindította a Walk of Change '89 - A szabadság ritmusa sétákat. A séta egy rövidített rövidített részén mi is végigmentünk szerdán.


séta



2019.06.06. 12:35 – Lángoló

Serge with Holy Scar - Itt van a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet pszichedelikus rockdala és klipje

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

vhbgyq_kredit_stefanie_marcus.png

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint a Traumton Records kiadó stúdiójában, egy ódon hangulatú berlini térben rögzítette legújabb videóját. A Serge with Holy Scar című szám a keserédes vágyódásról szól, zeneileg pedig a pszichedelikus rockzene hatása érezhető rajta. A dal hamarosan élőben is meghallgatható, hiszen július 20. és 28. között kilenc állomásos magyarországi turnén mutatja be a Shapeshifter című lemezt a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet. Premier a Lángolón! (Fotó: Stefanie Marcus)


premier harcsa veronika gyémánt bálint



2019.06.06. 12:02 – Kovács.Attila

Nem lehetünk minden helyzetben gondolatolvasók - Random Trip-interjú Delov Jávorral

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

delov_javor_2.jpg

A Random Tripet nevezhetjük akár zenei játszótérnek, akár a rögtönzés és az örömzene legnagyobb hazai olvasztótengelyének, a lényeg ugyanaz: egy Magyarországon egyedülálló zenei kezdeményezés, melyben az elmúlt évek során már körülbelül háromszáz zenész közreműködött valamilyen formában, stílusbeli korlátoktól függetlenül. A produkció ma este nagyszabású koncerttel ünnepli tizedik születésnapját a Budapest Park színpadán, a jubileum előestéjén pedig sikerült alkalmat találnunk arra, hogy beszélgessünk az egyik ötletgazdával, Delov Jávorral. Az interjúban szóba kerül, mi a különség a vibe és a jam session között, hogyan befolyásolhatja az improvizációt, ha a szereplők nem ugyanarra gondolnak közben, és az is, milyen a világ legértékesebb közönsége.  (Fotók: Random Trip Facebook, Peetphoto.co.uk)


budapest interjú jazz magyar pop rock koncert hiphop világzene jubileum improvizáció rögtönzés random trip delov jávor budapest park



2019.06.06. 08:49 – dankógábor

Varg Vikernes csatornáját is törölte a Youtube

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

vikernes.jpg

Szerdán jelentette be a Youtube, hogy ezentúl sokkal erélyesebben fellép majd a gyűlöletbeszéd ellen, és töröl minden szélsőséges nézetet tartalmazó videót és csatornát. Érti ezek alatt az olyanokat, amik nyíltan erőszakosak, antiszemiták vagy esetleg a fehér faj (illetve bármilyen csoport) felsőbbrendűségét hirdetik. Zenei részről utóbbi került most fókuszba, méghozzá az egykori Burzum-vezér, volt Mayhem-basszusgitáros Varg Vikernes miatt, aki egy ideje inkább már mint videós influenszer tevékenykedett, és nem zenészként. És hát ebben a nagy influenszerkedésben olyanokat is mondott, ami miatt nácinak is lehet titulálni. Egészen vicces (más nézőpontból felháborító) volt például az a videója, ahol elmondta, semmi baja a feketékkel, de azoknak inkább Afrikában kéne maradniuk, mivel a természet úgy kreálta őket, hogy ahhoz a környezethez, klímához illenek, és nem például egy norvég városéhoz. Ugyanígy persze egy norvégnak sem kéne Afrikában mászkálnia, szóval mindenkinek megvan a maga helye, és azt a saját érdekében jobb, ha nem hagyja el. Valószínűleg az ilyenek miatt kellett távoznia a Youtube-ról Vikernesnek, akit valóban sokan komolyan, és nem mint egy zenei zseni megborult elméjének bizarr megnyilvánulásaként vettek. Szóval nincs több

Let's find out!

:(

BRÉKING! Mégis van, visszatért gyorsan, és természetesen az első videója a letiltásról szól.
FRISSÍTÉS: Na, ez is megszűnt, jön vajon a #3?


burzum varg vikernes



süti beállítások módosítása