2019.07.28. 13:51 – Rácz Mihály

Conan kegyetlen kardja 2. - Elolvastuk az idei, kellően vaskos Conan képregénykötetet

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

conan.jpg

Az úgynevezett heroic fantasy (esetleg még: sword’n’sorcery) egyik legismertebb és legkedveltebb élharcosa Conan, a barbár. Könyvek, képregények és filmek tették híressé, mi pedig most a középső faktorral foglalkozunk, a Fumax a nyári képregénybörzére időzítette a Conan kegyetlen kardja második kötetét. Roy Thomas a Marvel hetvenes évekbeli szerkesztője Robert E. Howard eredeti (1932-34 közt jegyzett) novelláinak szellemében feszes, gördülékeny sztorikat írt az alaptörténetekből, és akárhogy is forgatom őket, nem érzékelem a trükköt: úgy tűnik, a tömörítésnek ez a remeklése az írói vénán felül tényleg szerkesztői ént követel meg. Kimmériai Conan karaktere eleve a lényegre törő és felesleges köröket kerülő fókuszjellem csúcsa, de ne higgyük, hogy csak öldöklésben, bosszúállásban és nők megfektetésében érdekelt, bár ezek a támasztékok azért nagyjából elsődlegesek, azonban sajátos morális tartása és az ahhoz való engedményeket nem ismerő hűsége példás. És bár a felmerülő helyzeteket célszerűen és azonnali lendülettel zárja rövidre, gondolati életében mindig ott figyel az a rés, amin keresztül beletekinthetünk kopó-énjébe: a hatalmasok, kétkezi gyilkosok, varázslók, és hercegnők manipulációit hamar átlátja, aztán persze a maga módján igyekszik intézkedni, azaz rövid úton. Nota bene, az alkotók mindent megtesznek, hogy minél mélyebbre rántsák egyszerű lelkű hősünket a kárhozatba. Conan időnként sima zsoldos, máskor kalóz vagy hadvezér, de ez cseppet sem befolyásolja leg-lényegét: bármilyen szerepkörben is tűnik fel, ő a magányos hős egyik jellegzetes archetípusa. Az antihőstől enyhe lefolyású közösségi énjének vékony membránja választja el: felelősséget érez embereiért vezetőként (már ha hűségesek és végsőkig bátrak), nemigen bántja az ártatlanokat (persze lehetőleg tagadják meg előző despotájukat), de ha túlságosan szorosra övezi valamiféle királyi szerep, alkalmasint meglép.




2019.07.26. 18:08 – Lángoló

Clean Bandit, Afrojack, Alvaro Soler, Nakadia és Dubioza Kolektiv idén a Szegedi Ifjúsági Napokon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nakadia.jpg

Amikor az ország fesztiváljai már lecsengtek, a Szegedi Ifjúsági Napok még mindig lehetőséget ad egy nyárzáró bulira. Napfény, barátság, gyönyörű lányok, fergeteges koncertek és semmihez sem fogható atmoszféra a Tisza partján, Szegeden. Augusztus 28 és 31 között négy napig a fesztiválozóktól nyüzsög a partfürdő és a város, a fesztiválozókat pedig olyan fellépők szórakoztatják, mint a Clean Bandit, Alvaro Soler, Afrojack, vagy a Dubioza Kolektiv. Szerdáig még kaphatók a kedvezményes bérletek - programajánló a folytatásban. 


programajánló magyarország fesztivál hír szeged szin szegedi ifjúsági napok afrojack dubioza kolektiv nakadia clean bandit alvaro soler



2019.07.26. 17:17 – Kovács.Attila

A Skunk Anansie huszonöt éve, 3. rész - A Wonderlustre és a Black Traffic

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

skunk_anansie_bw.jpg

A Skunk Anansie második aktív korszaka idén épp tíz éve kezdődött, és ahogy az ilyenkor nem szokatlan, az újabb kört egy greatest hits válogatással vezették fel, amely Smashes and Trashes címmel jelent meg 2009. szeptember 14-én. A tizenöt dalból álló anyag a legnépszerűbb dalok mellett három korábban kiadatlan felvételt tartalmazott, amelyek később az effajta bónuszdaloktól mondhatni állandó részei lettek az élő repetoárnak - az újjaáalakulást követően elsőként, szinte percek alatt megírt Because of You, illetve a Tear the Place Up a mostani turné során is ott vannak a programban, és a Squander is meglehetősen gyakran előkerült az elmúlt években. Ezek után hamarosan itt volt az ideje egy új albumnak is, ami szinte napra pontosan egy évvel később érkezett meg a Wonderlustre képében. A jövő heti koncert előtt természetesen ezt a korszakot is felelevenítjük. 


anglia rock koncert metal alternatív concerto visszatekintő skunk anansie karriertörténet mai füllel



2019.07.26. 09:29 – Lángoló

72 - Iggy Pop a Budapest Parkban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

iggy_pop_artlasso_003.jpg

72. Nagyjából e szám körül forgott Iggy Pop európai turnétemető koncertje. Egy olyan viszonyítási pont, ami köré egyöntetűen mindenki felsorakozott a közel telt házas Budapest Parkban - pedig meglehetősen heterogén közönség jött el minden korosztályból. 72. A bennünk élő képzeletbeli Iggy. A öregkori kúlság number one-ja. 


iggy pop



2019.07.25. 11:57 – Dankó Gábor

Egy mormogó vadállat - Neurosis-koncerten jártunk

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

neurosislive.jpg

Életem meghatározó élménye volt 1999-ben a Neurosis-koncert az Almássy téren. Még úgy is, hogy az addig számomra teljesen ismeretlen Today Is The Day annyira sokkolt előttük, hogy az kicsit kivett a Neurosis által potenciálisán okozható hatásból. De így is kiváló volt, hogy is lehetett volna más, amikor a Neurosis akkor volt a csúcson. Abban az évben jött ki a Times of Grace nagylemez, ami ugyan nem volt annyira zsigeri, mint az 1993-as Enemy Of The Sun vagy a picit már szofisztikáltabb, 1996-os Through Silver in Blood, de tökéletesen összefoglalta a Neurosis lényegét. Nem volt még zenekar, aki ennyire plasztikusan meg tudta volna jeleníteni zenével a világvégét (pedig akkor még hol voltunk a mai klímaszorongástól). 


neurosis



2019.07.24. 17:17 – Kovács.Attila

A punk keresztapja 4. - Iggy és a zombi madárház

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

iggy_pop_zombie_birdhouse.jpg

Ahogy a múlt héten közzétett Free című dal is jó példa erre, Iggy Pop zenei karrierje azért jóval többről szól a No Fun, vagy a Lust For Life különböző változatokban történő újrafutózásainál. Ez persze nem új dolog, hiszen már a korai szólóalbumok sem a The Stooges egyenes folytatásai voltak, az Idiot például már csak a szerzőtársi minőség okán is rokonítható Bowie korai indusztriális elemeket sem nélkülöző Berlin-triológiájával zeneileg, a hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján készült albumok pedig az akkortájt felfutó new wave erőteljes hatását tükrözik. És hát ott van az 1982-ben megjelent, pár hete újra kiadott Zombie Birdhouse, aminek hallatán mai füllel is olyan jelzők juthatnak eszünkbe, mint például érdekes, furcsa, izgalmas, és helyenként bizony zavarbaejtő.


punk pop rock koncert new wave iggy pop the stooges david bowie visszatekintő karriertörténet budapest park mai füllel



2019.07.24. 14:53 – dankógábor

Telefonnal klipet? Simán! - Ilyen volt a Hősök feat. Péterfy Bori & Love Band-videó forgatása

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mashup_content_zsofiasivak_20190531_115006_1.jpg

Összeállt a Péterfy Bori & Love Band és a Hősök, aztán lett belőle egy dal és egy videó. Ezt a Lángoló olvasói már tudhatják, hiszen itt írtunk róla, ahol nem csak a klipet lehetett megnézni, hanem a közreműködő zenészek is beszéltek egy kicsit. A BandFusion és a klip lényege viszont, hogy a Samsung legújabb, Galaxy S10+ készülékével készült, Miki 357 rendezésében. Mindenkiben felmerül a kérdés, hogyan csinálhatták ezt profi kamerák nélkül, a válasz pedig itt van az alábbi werkvideóban.


hősök péterfy bori & love band



2019.07.24. 12:54 – Szponzorált Tartalom

Titkos buliba mehetsz vasárnap a barátaiddal

A Magenta Vibe olyan helyre visz, amire nem is gondolnál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

vibekep.png

Jó hírünk van azoknak, akik buliznának a hétvégén egy jót, ugyanis a Magenta Vibe egyik titkos bulija most hétvégén, július 28-án esedékes. A titkos konténer bulira a szerencsés nyertes még hat embert vihet magával. Nem kell azzal sem foglalkozni, hogy ki lesz a sofőr, mert a szervezők ezt is megoldják, ahogyan bevásárolni sem kell előtte, sőt a jó hír az, hogy a rendrakás sem az ti feladatotok lesz, de ennél többet már tényleg nem árulnak el a szervezők sem, csak azt ígérik, hogy ez lesz életed legjobb bulija, méghozzá egy festői helyszínen. Ez lesz ráadásul az első zártkörű konténerbuli, nagyon exkluzív, nagyon szűk körben, tényleg nem zavar majd titeket semmi a szórakozásban, amit a szervezők még extra programokkal is bővítenek, de ez is meglepetés lesz. A lényeg: minden akkor derül ki, mikor leszálltok majd a buszról, ami a helyszínre visz benneteket.


magenta vibe



2019.07.24. 11:48 – dankógábor

Csudaszép képek a csudaszépen csillogó Jared Letóról, a Thirty Seconds To Mars-koncertről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Most volt először önálló Thirty Seconds To Mars-koncert Magyarországon, méghozzá a Budapest Parkban, kedden este. Mi két nappal előtte, az Electric Castle fesztiválon láttuk őket, de ott nem tudtunk fotózni, itt viszont az Artlasso kiélhette magát Jared Leto csudafantasztikus szettjének megörökítésben, ugyanis rendhagyó módon a teljes koncertet végigfotózhatta, szóval tessék kattintgatni.


galéria thirty seconds to mars



süti beállítások módosítása