2017.03.19. 16:30 – Lángoló Gitárok

Meglepően jól indul az idei év - öt metállemez kritikája

Lángoló Lemezek

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sepulturaimg.jpg

A mostani kis kritikákra erősen rányomta a bélyegét az, hogy beköszöntött a tavasz, ugyanis az alábbi öt új lemez esetén mindegyik jó vagy kiváló értékelést kapott. Persze az sem kizárt, hogy kritikusaink kivételesen nem bal lábbal keltek fel. A viccet félre téve, eddig remek metálalbumok születtek 2017-ben, íme:


sepultura pain of salvation kreator lock up dool



2017.03.19. 13:46 – dankógábor

Most megnézheted mennyire cuki ember a Mayhem basszusgitárosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Pedig hát, ha van zenekar, aminek véres a múltja, az a Mayhem. Ezzel viszont most nem foglalkozunk, inkább azt ajánljuk, hogy tessék megnézni a fentebbi riportfilmet, aminek a központjában Jørn Stubberud, azaz Necrobutcher, a zenekar alapító basszusgitárosa áll. Őt kísérte el a zenész egy barátja a Mayhem latin-amerikai turnéjára. Persze Thomas Seltzer nem csak a tengeren túl forgatott vele, hanem sokat megtudhatunk a norvégiai életéről is, Stubberud egész közel beengedi a nézőt az privát szférájába. És hát persze láthatunk kultikus helyeket is a filmben, amire sajnos csak angol feliratot lehet tenni segítségül. Necrobutcher április 15-én Budapesten, a Dürer Kertben is látható lesz élőben, amikor a Mayhemmel az elejétől a végéig eljátsszák a kultikus De Mysteriis Dom Sathanas lemezüket. (Amin amúgy Necrobutcher nem is játszott, de a megírásuknál azért ott volt, szóval ez részletkérdés.)


metál hír black mayhem necrobutcher



2017.03.19. 06:50 – dankógábor

Meghalt Chuck Berry

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

90 éves korában, missourii otthonában elhunyt Chuck Berry. A legendás zenész élettelen testéhez először mentők érkeztek, akik megpróbálkoztak az újraélesztéssel, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Chuck Berryről, és a rockzenére gyakorolt hatásáról könyvet is lehetne írni. Vagyis már írtak róla könyvet sokat, szóval ezen is túl volt még életében. Az egyik első zenész volt, aki elkezdte keresztezni a fehérek countryját a feketék rhythm & bluesával, ami egy alapvető lépés volt afelé, amit ma könnyűzenének hívunk. Olyanok néztek föl rá, mint Elvis Presley vagy Jerry Lee Lewis, de a mai popzene kialakulásáért felelősnek tartott Beatles, Beach Boys vagy Rolling Stones tagjai is istenként tisztelték. Utóbbi zenekar egyáltalán annak köszönheti létrejöttét, hogy Keith Richards és Mick Jagger úgy akadt össze egy vonatállomáson, hogy Jaggernél egy Berry-lemez volt, és az akkor már gitározgató, szintén Berry-rajongó Richards ezt szóvá tette. Richards önéletrajzában egyébként is Chuck Berry a legnagyobb hatás, talán magán és a zenésztársain kívül Berryről ír a legtöbbet.


rock hír gyász chuck berry



2017.03.18. 18:27 – dankógábor

Azt tudtátok, hogy Kanye West metálos?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Múlt héten ez a póló borzolta minden metálrajongó kedélyét: 

Igen, ő Kanye West egy Cradle Of Filth-pulóverben. Sajnos azóta az angol black metal zenekar kiírta Facebookra, hogy "szerencsére nem ő az új közreműködőjük". Bár lehet titkolóznak csak, mert a Peaceville meg egy új kislemez érkezéséről számolt be. Nem tudjuk, de szurkolunk rettenetesen, fel kéne már nagyon rázni ezt a sehová sem tartó könnyűzenét, ahhoz pedig ilyen bátor kollaborációk kellenek. Mellesleg Kanye West metálos. Itt van még két bizonyíték:


hír kanye west cradle of filth megadeth testament



2017.03.18. 09:33 – dankógábor

Itt egy újabb Gróf Balázs-os Obituary-klip, következik a Red Fang

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

obigrof2.jpg

Írtuk már itt a Lángolón, hogy jön az új Obituary-lemez, örülünk mi neki nagyon. Meg most annak is, hogy a floridai death metal zenekar új klipjét ismét Gróf Balázs rajzolta, ami azok után nem is olyan nagy meglepetés, hogy az előző nagyon tetszett a zenekarnak és a kiadónak is. A videó nem mellesleg a 2015-ös Violence folytatása. Gróf ezt mondta nekünk az újabb felkérésről:

A sztorit megint nagy vonalakban kaptam meg a Tardy tesóktól, és voltak olyan hézagok, amiket nekem kellett kitöltenem. Például a vége felé egy ideig nem volt tiszta, hogy hogyan jussanak ismét hangszerekhez, amikkel zenélnek majd a kamion platóján. Eleinte úgy volt, hogy azokat csak így random találják menet közben, de aztán azt mondtam, lófaszt, LEMMY fogja nekik átadni ezeket az égből! Mivel tudtam, hogy a tagok nagyon szeretik a Motörheadet, ez már nem is lehetett kérdés. Ja és a human centipede-et is én írtam bele a sztoriba.

Ezen kívül persze rengeteg finom kis geg, popkulturális utalás van benne, mint mondjuk a táncoló zombik, alien stb. Gróf azt is elmondta, hogy az Obituary kiadója, a Relapse felkérte őt egy új Red Fang-klipre is. Mellesleg mindkét zenekar jön Magyarországra is. Előbbi a Rockmaratonon, utóbbi a Fishing On Orfűn lép majd fel a nyáron. Szóval a pécsi képregényrajzolónak a pécsi barátai elhozzák azokat a zenekarokat, akiknek klipet csinál.


metál hír death obituary gróf balázs



2017.03.18. 06:08 – dankógábor

Szeretnéd hallani Mike Pattont újra üvölteni? Tessék!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

deadcrosslogo.jpg

Volt egy olyan hírünk nemrég, hogy Mike Patton beszállt abba a punkmetál-zenekarba, amibe Dave Lombardo dobol, és Dead Cross a neve. Lombardo egyébként Locust- és Retox-tagokkal alapította annak idején a zenekart, de ez most mellékes. A lényeg az, hogy itt az első dal Pattonnal, ráadásul már az egész lemez készen van, csak kiadásra vár, amit szintén Patton intéz majd a saját kiadójával. Szóval alább a Shillelagh című dal, ami, hát, hogy is mondjam, eléggé más lett, mint az első Dead Cross-dal még Gabe Serbian énekessel. Olyan pattonos.


hardcore hír dead cross



2017.03.17. 18:42 – Lángoló

Szent Patrik Nap tiszteletére itt a Jolly Jackers Blood, Sweat and Beer lemeze

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dzsolli.jpg

A fiatal dunaújvárosi kelta punkot játszó zenekar 2013-as megalapítása óta már a harmadik lemezével jelentkezik. Bár a Blood, Sweat and Beer hangzása hű maradt annak elődjeihez (Call The Captain - 2014, Soberty - 2015), mégis olyan dolgokat tettek a dalokba, amelyeknek köszönhetően egyszerre szinte mindenkit talál benne valamit, legyen az poposabb dallam, markáns gitártéma, keményebb hangzás vagy autentikus, folkosabb zene. A zenekar azt mondja, hogy nem követik semmilyen ismert zenekar stílusát, saját egyéniségüket és lelküket teszik a zenébe, megtartva az ír folk elemeket, amelyet punk részekkel vegyítenek. Szerintük ez mutatja meg a Jolly Jackers saját hangját.


hír kelta punk jolly jackers



2017.03.17. 17:07 – Hirdetés

PASO és Tizenhét ma este a Barba Negrában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

15621609_1168978966513609_3986259378490125177_n.png

Ma este különleges programmal lép színpadra a Barba Negrában a Pannonia Allstars Ska Orchestra. Ráadásul még egy exkluzív bakelit kiadványt is hoznak magukkal, és ha ez még nem lenne elég, soha nem játszott dalokat is beillesztettek a repertoárba, illetve Riger Jánossal előadják az "Utca végén" című nótát, melynek klipjét a tavalyi év legjobbjának kiáltották ki. Az est előzenekaraként egy különleges koncert erejéig újjáalakul Szombathely kultikus ska-zenekara, a Tizenhét, akik hosszú évek óta nem álltak színpadon, szóval a stílus kedvelőinek mindenképpen érdekes a Prielle Kornélia utca felé venniük az irányt ma est. Dupla klipes hangulatcsinálás a hajtás után!


hirdetés reggae ska programajánló koncert tizenhét paso barba negra



2017.03.17. 15:00 – Lángoló Gitárok

Alice, sellők, Tennessee - Hallgasd meg a SLOWMESH teljes debütáló lemezét!

Lángoló albumpremier + dalról dalra

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

_dsc9026.jpg

Valószínűleg nem mindenkinek ismerős még a SLOWMESH zenekar neve, de ha azt mondjuk, hogy VL45, akkor talán már többen felkapják a fejüket. A 2014-ban öttagúra bővült budapesti grunge, doom, stoner hatásokat ötvöző metálcsapat a 2015-ben kezdte el írni második nagylemezét, amelynek formálódása közben annyi friss inspiráció érte a tagokat, hogy elhatározták, a megváltozott zenei világú új anyagot már egy új néven jelentetik meg, hogy a VL45 megmaradhasson az eredeti irányvonalánál. Így született meg a SLOWMESH, akiknek első lemeze a beszédes Something New címet viseli, és amelyet a hajtás után teljes terjedelmében, dalról dalra megosztunk veletek!


metal stoner vl45 dalról dalra teljes album lemezpremier lángoló premier slowmesh



süti beállítások módosítása