2018.01.21. 15:00 – Lángoló Gitárok

A cukiság vége - Itt a Touch Me Not friss dala, a Holnaptól

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

touch_me_not.jpg

Új EP-vel jelentkezik februárban a pop/metált játszó Touch Me Not, ami már nem is lesz annyira popos, ha lehet hinni a híreknek. A csapatba nemrég új gitáros érkezett, a zenekar pedig úgy döntött, szakít a cukisággal, és a friss anyagon veszélyesebb vizekre eveznek. Az anyagot felvezető Holnaptól című dalhoz klip is készült, amit mai premierünkben meg is nézhettek!   


premier pop rock metál videóklip új dal touch me not



2018.01.20. 10:02 – Kovács.Attila

Lemezek, amikről tavaly kellett volna írnom - I. rész: The Haunted, Cannibal Corpse, Godflesh

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

broadrick.jpg

Bevezetésként terveztem egy borzasztó mitológiagyártást arról, hogy a mai gyorsfogyasztásra berendezkedett világban mennyire nem adunk időt a lemezeknek, nem ássuk bele magunkat a zenébe, a mondanivalóba, ezzel rengeteg potenciális klasszikustól megfosztva magunkat, ezzel szemben bezzeg én. De hát nyilván egy ilyen eszmefuttatást olvasva úgyis mindenki tudná, honnan fúj a szél, szóval inkább megkíméllek titeket ettől a szánalmas önigazolástól, cserébe pedig elmondom, mik azok a lemezek, amikről szerettem volna írni tavaly, de különböző okoknál fogva nem került erre sor. 


metal industrial godflesh death metal lemezek cannibal corpse the haunted thrash metal ezt hallgasd



2018.01.20. 09:41 – dankógábor

Az izlandi Sigur Rós készíti a Mayhem gitárosáról szóló film zenéjét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

metallica-lords-of-chaos-preview.jpg

Kezd egyre bizarrabb lenni a Mayhem meggyilkolt gitárosáról, Euronymousról készült film. Ott kezdődik ugye, hogy minden olyan zenész elhatárolódott tőle, akiket a filmben majd valaki megszemélyesít. Aztán van egy női karakter, akit Sky Ferreira játszik majd, és akiről egyelőre senki nem tudja hogy kerülhetett a történetbe. Eddig legalábbis nem volt szó olyanról, hogy a 90-es évek első felében történt norvég black metal balhéknak lett volna női szereplője, de izgi csavar lenne, ha a filmből kiderülne, hogy Varg Vikernes Burzum-vezér szerelemféltés miatt gyilkolta meg Euronymoust. Arról meg ugye ne is beszéljünk, hogy a film alapjául szolgáló, Lords of Chaos: The Bloody Rise of the Satanic Metal Underground című könyvet egykén gyűlöli minden norvég black metal zenész.


hír mayhem jonas akerlund lords of chaos



2018.01.19. 15:07 – dankógábor

Itt van Tommy No. 1, azaz Tom Hardy elveszett raplemeze

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tommyno1.jpg

Volt egy rapduó a 90-es években Londonban, amit Tommy No 1 és Eddie Too Tall alkotott. Előbbi írta és adta elő a szövegeket, utóbbi rakta ez alá az alapokat. A duó 1999-ben összehozott egy mixtapet valamelyikük hálószobájában, de soha nem adták ki, mivel másfelé sodorta őket az élet. Eddie Too Tall polgári nevén, azaz Ed Tracyként dolgozik különféle produkciókon, mint író-rendező. 2008-ban még BAFTA-díjat is nyert az egyik munkájáért. Előbbi pedig Tom Hardy néven jelenleg az egyik legkeresettebb színészként dolgozik a világban. Hardy egyébként 22 éves volt, mikor a mixtape-et összerakták, de már középiskola alatt írt rapszövegeket, amik ebben a felvételben csúcsosodtak ki. Tracy most látta elérkezettnek az időt, hogy nyilvánosságra hozza a cuccot, ami egyébként nem is olyan rossz. Alább lehet meghallgatni.


hiphop hír rap tom hardy



2018.01.19. 12:52 – Dudich Ákos

„Nagyjából lehetetlen vállalkozás lenne megírni az életem történetét.” – The Exploited-interjú Wattie-val

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

exploited_2.jpg

Ennek az interjúnak tavaly már nekifutottunk egyszer, de akkor a The Exploited énekesének, Wattie Buchannek az egészségügyi állapota miatt meghiúsult. Cserébe most készíthettünk egy videóinterjút az elpusztíthatatlan őspunkkal, aki természetesen köp Trumpra és a brexitre, de vajon Jello Biafra, Henry Rollins, vagy Billy Joe megállhatnak-e előtte és miért nem kapható még az önéletrajza? Az Exploited egyszerre vidám és dühös frontemberével beszélgettünk, aki a British Punk Invasion keretében február 2-án lép majd fel a Barba Negrában olyan nevek mellett, mint a UK Subs, a Cockney Rejects és a Peter and the Test Tube Babies.


interjú punk the exploited



2018.01.19. 12:07 – Lángoló

Szombaton Európa Kiadó-koncert mindenkinek

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

europa_kiado_foto_talaber_geza_4372_1500pxl.jpg

Sok szempontból különleges fellépéssel nyitja az új évet az Európa Kiadó. Menyhárt Jenőék első 2018-as koncertjükön, a MOMKultban új dalt mutatnak be, ráadásul ezen az estén a klasszikusok mellett elhangzik a zenekar 2017 eleje óta működő új felállásában írt összes új száma, mi több, itt veszik fel az ezekhez készülő videók anyagát is. Végül, de nem utolsó sorban, klasszikus párosítás áll színpadra: Európa Kiadó, előtte Balaton.


pop rock hír európa kiadó



2018.01.19. 11:50 – Lángoló

Az énekes-dobos - Itt van Kaszás Péter új klipje

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kaszas_peter_fotos2.jpg

Kaszás Péter dobos és énekes 2016-ban Infinity Project címmel saját albummal jelentkezett, amelyért 2017-ben megkapta az év hazai jazzalbumáért járó Fonogram-díjat. Az album kedvelt dala, a You Are The One most klip formájában is bemutatkozik. A szerzemény február 24-én a Dobosok Farsangján és május 10-én a Budapest Jazz Club-ban is hallható az album más szerzeményei mellett.


premier hír kaszás péter



2018.01.19. 11:27 – -dj-

Az eddigi legrosszabb szám jött ki az új Machine Head-lemezről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

machine-head-2018.jpg

Én tényleg türelmes voltam. Az eddigi számokra mondtam, hogy ebből bármi lehet, akár még tényleg érdekes lesz a Catharsis, de a Machine Head most nyilvánossá tette az eddigi legszarabb dalát az új lemezről. Pedig a szám maga talán a legközelebb áll az klasszikus Machine Head-vonalhoz. Az elektro prüntyögéseket levéve nagyjából a szokásos stílus. Nem az elektróval van a baj, hanem, hogy koncepciótlan, széteső az egész, a döbbenetesen alacsony minőségű riffekről már nem is beszélve. Sokan arra vezetik vissza Robb Flynn arculatváltását, hogy popzenei ihletései vannak, de én inkább az Ignite-feldolgozásig nyúlnék vissza. Flynn akkor azt nyilatkozta, hogy teljesen letaglózta az Our Darkest Days dallamvilága. Igen, az a lemez zseniális, nagyjából hibátlan, de Flynn olyan görcsösen akar jó dallamokat gyártani, hogy elcsúszik a jégen, és közben baromi esetlenül akarja ezt az egészet összeillesztgetni az úgynevezett hagyományos Machine Head-vonallal. És jöhet bárki azzal, hogy utálom a numetált. Egyrészt ez nem az, másrészt én a The Burning Redet az egyik legjobb Machine Head-lemeznek tartom. Kíváncsi vagyok, mikor farolnak ki ebből a sehová nem vezető irányból. Ja, alul az új dal, a Kaleidoscope.


metál hír machine head



süti beállítások módosítása