2019.02.24. 20:55 – Lángoló Gitárok

Kiégés és elidegenedés az Úrfi új dalában - Nézd meg a Hiába videóklipjét!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

urfi2019.jpg

Elgondolkodtató témájú dallal jelentkezett az Úrfi, hiszen a Hiába, melyhez videót is forgattak, az intimitás kiüresedésével és a túlstimuláltság problematikájával foglalkozik. A stílusát szövegcentrikus panaszkodóspopként definiáló zenekar már nagyban készül jövő szombati születésnapi koncertjére, amire a hajtás után következő videópremierünkkel olvasóink is kitűnően hangolódhatnak.  


premier magyar pop hír dark alternatív videóklip új dal úrfi



2019.02.24. 16:00 – Lángoló Gitárok

Fájdalom, ami felemel - Itt a Begotten Silence új EP-je, a Bloodstains

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

promokep.jpg

Háromszámos kislemezzel jelentkezett a budapesti, melodikus death metalban utazó Begotten Silence. A Bloodstains dalai a súlyos riffeket és blastbeateket ötvözik a megjegyezhető dallamokkal, így az underground barátainak figyelmére mindenképpen érdemes az anyag. A teljes EP, amit a zenekar dalról dalra is bemutat nekünk, a hajtás után végighallgatható, és egy videópremiert is kaptok hozzá pluszban! 


budapest premier magyar hír videóklip death metal ep melodeath dalról dalra begotten silence teljes ep



2019.02.24. 09:36 – Nihil_AK

A Brujeria és az amerikai cár - Új kislemez minden idők legszórakoztatóbb death metal zenekarától

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

brujeria_1.jpg

A Brujeria legénysége nagy örömünkre egy most közzétett friss dallal folytatja az olyan ellenállhatatlan mesterművek sorozatát, mint a Pito Wilson, az Anti-Castro, vagy a Viva Presidente Trump! Az Amaricon Czar ráadásul ismét Amerika legnagyobb karriert befutó szállodatulajdonosát énekli meg. A szokás szerint ékes spanyol nyelven megszólaló szöveget sajnos eddig nem sikerült felkutatnunk, de a dal intrójából, a lemezborítóból és a szövegben többrör elhangzó "comunista" kifejezésből nagyjából ki lehet találni, mit is gondolnak Juan Brujoék az Amerikai Egyesült Államok 45. elnökéről, az eredeti Biff Tannenről. Maga a szám egy mélyre hangolt, kifejezetten crust / punk hangulatú döngetés, amelynek hallatán még egy borús vasárnap reggelen is megjön az ember kedve a pogózáshoz. A pörgetésekből ítélve most épp Hongo Jr. (Nick Barker) ért rá, hogy feldobolja a dalt, a szénné torzított basszusgitárból pedig Hongo (Shane Embury) jelenlétére is következtethetünk, és ha már ő itt van, akkor elég valószínű, hogy a gitárokért El Criminal, azaz Anton Reisenegger, a Lock Up jelenlegi gitárosa felelt. Akárhogy is, akik vevők a Brujeria stílusára, azok garantáltan imádni fogják a fehér, zöld, piros, azaz komplett mexikói zászlót idéző vinylen változatokban kihozott kislemezt.


anglia hír donald trump mexikó grind death metal új dal brujeria kislemez



2019.02.23. 13:42 – Kovács.Attila

Jól elvagyok azzal, hogy ilyen rugóra jár az agyam – Beszélgetés Márton Andrással nem csak a Szívgárda lemezről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ma_69_cut.jpg

Decemberben jelent meg Márton András szólólemeze, a Szívgárda. A KFT dobosának régebbi és új felvételeket egyaránt tartalmazó első önálló albumán változatos zenei megoldások és hangulatok hallhatók, ugyanakkor akik követték eddigi munkásságát, az anyagot meghallgatva azonnal ráismerhetnek arra az ízre, mely eredeti zenekarában írt dalaira is jellemző. Most következő interjúnkban a lemezzel kapcsolatos tudnivalók mellett szó lesz a határidő ösztönző hatásáról, különböző bátor zenészekről, és arról is, mi a legfontosabb teendő egy ötlet megvalósításakor. 


interjú magyar pop rock new wave kft márton andrás szólóalbum



2019.02.23. 12:21 – Kovács.Attila

Tiszta forrás - Meghallgattuk a Folkfonics Két karodban című lemezét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

folkfonics_cd_1500x1500.jpg

Kezdem a végével. A Folkfonics Két karodban című bemutatkozó albumának utolsó dala, Radnóti Miklós Éjszaka című versének feldolgozása olyan, mint amikor az ember forrásvizet iszik hosszú gyaloglás után a már szürkülő erdőben. Már csak ezért a dalért is érdemes volt felvenni a lemezt, de a másik kilenc is méltó ehhez a szűk öt percnyi szelíd csodához.


kritika jazz folk magyar alternatív népzene lemezajánló ezt hallgasd folkfonics



2019.02.23. 11:25 – Nihil_AK

Feladta magát a rendőrségen a tíz rendbeli szexuális zaklatással vádolt R. Kelly

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

r-kelly-1-920x584.jpg

A Chicago Tribune riportere, Megan Crepeau múlt éjjel közzétett képei megörökítették azokat a perceket, amikor az ismert R&B-énekest, R.Kelly-t megbilincselve, két rendőr őrizetében bekísérérték a Chicago-i kapitányságra. A riporternő szerint az énekes ügyvédje hangsúlyozta Kelly ártatlanságát, és azt nyilatkozta a helyszínen megjelent újságíróknak, hogy Mr. Kelly erős, sok támogatást kap, és minden egyes ellene felhozott váddal szemben meg fogja védeni magát.


hiphop hír r&b szexuális zaklatás egyesült államok rendőrségi ügy r.kelly



2019.02.23. 10:21 – Nihil_AK

Büszke kertvárosi thrasherek - Itt az Overkill friss klipje a Wings of War című új albumról

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

overkill_garden_state.jpg

Az Overkillt egyszerűen nem lehet nem szeretni. Lehet, hogy évtizedek óta lényegében ugyanazt csinálják, de a zenekar kitartása, kisugárzása, és a lemezeik egységesen magas színvonala miatt az emberek eszébe sem jut beléjük kötni. Pláne, amikor ilyen jó hangulatú, egészséges lokálpatrióta hozzáállásról tanúskodó klippel vezetik fel az egyébként tegnap megjelent új albumot. Ha van vidáman szórakoztató thrash, amire egy percig sem vetül a kellemetlen vicceskedés árnyéka, akkor a Welcome To The Garden State ilyen, pláne a záró össznépi kórussal megfejelve, amin szerintem még a bazaltarcú underground harcosok is el fognak mosolyodni titokban. A zenekar otthonában, New Jersey-ben készült felvételeket zenekari snittekkel variáló klip, nem forradalmi, de ötletes, az ügyes effektezésnek köszönhetően kifejezetten egyéni képi világú, emellett kitűnően alátámasztja a mondanivalót is. A Wings of War egyébként már a tizenkilencedik Overkill-album a sorban, és az eddig nyilvánosságra hozott dalok alapján egyáltalán nem tűnik úgy, hogy Blitzék fáradnának, pedig az inas süvöltőmester idén már betölti a hatvanat. A folytatásban itt az új klip, a korábbi szöveges videók, mindezek tetejébe kaptok egy komplett, hat fejezetből álló dokumentációs sorozatot is.  


videó hír metal dokumentáció videóklip egyesült államok thrash overkill új lemez



2019.02.22. 16:00 – Lángoló Gitárok

Te vagy egyedül - Melankolikus lassúzásra csábít a Zaporozsec új dala

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

img_8704.jpg

Nincs kétség, a Zaporozsec zenekar már a harmadik nagylemezén dolgozik. Az előzetes hírek szerint onnan viszik tovább a szálat, ahol nagyjából egy évvel ezelőtt a Pixelek album Négyzetek közt című számával abbahagyták. A zenei világot továbbra is a zenekart és a főhőst érő impulzusok, útkereső kalandok, a közben megjárt mélységek és magasságok alakítják. A műfaji kalandozásoknak sem szab határt a zenekar, így a jövőben is hallhatunk még olyan dalokat, amik felpörgetnek, és olyanokat is, amik csendesebb, önelemző, ábrándozós hangulatot hoznak.


premier magyar pop rock hír zaporozsec



2019.02.22. 14:00 – Lángoló Gitárok

A köntösöktől Rocky Balboáig - Itt a Bad Habit új klipje, a Nyár

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dsc00020_m.jpg

Dallamos punk, köntösök, napszemüveg, mellszőrzet, egy unikornis és egy kis Rocky Balboa. Ez jellemzi röviden a Bad Habit új klipjét. A debreceni csapat ezúttel új felállással és kisfilmmel jelentkezett, amit a nyáron megjelent Csavargó kislemez Nyár című nyitódalához forgattak. Premier a hajtás után! 


premier punk magyar rock videó hír debrecen bad habit



süti beállítások módosítása