2020.01.05. 14:00 – Lángoló

Tegnap a papotokkal dumcsiztam - Itt a Mazamata X új videója

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mazamata.jpg

Új, hitkereső fohászvideóját kínálja a boldog újévre a trópusi punk-cumbia-reggae hazai kartele, a Mazamata X. Átadjuk nekik a szót:

Óbégatásunkat pogány zenei inzultusnak is vélhetné bárki, pedig ez csak néhány elveszett bárány kétségbeesett, tébolyult segélykiáltása. Melyik istenhitet, spirituális nyájat válasszuk, mielőtt elkárhoznánk, vagy túl jól éreznénk magunkat? Fékevesztett kutatásunk során nagy mennyiségű misén, ördögi szeánszon, boszorkánydiszkón, inkvizíciós perekben, vagy testrabló ufók boncolásán vettünk részt, de legjobban a kereszténydemokrata Megafeszület Partyn éreztük magukat, akik végül a videót, és a csinos kis ruhákat finanszírozták. Halljátok a zsoltárt!

Halljuk!


premier mazamata x



2020.01.04. 18:18 – Lángoló Gitárok

Tizenötből tizenhétszer – Jövő szombaton ismét Stagediving Fesztivál a Dürer Kertben

Nyerj páros belépőt a bulira!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

cadaveres_2019.jpg

A Stagediving Fesztivál koncepciója a kezdetek óta változatlan, ahogy a két állandó fellépő is sokadik alkalommal osztja meg egymással az öltözőt, ugyanakkor a minden alkalommal megújuló program azt is garantálja, hogy egy rendezvény se legyen ugyanolyan, mint az azt megelőző. Ebben az évben a Cadaveres és a Watch My Dying mellett olyan zenekarok lépnek a Dürer Kert színpadára, mint a Don Gatto, akik az elmúlt tíz év egyik legkeményebben dolgozó csapataként ma már szinte minden rock- és metálzenei vonatkozású rendezvényen stabil fellépőnek számítanak, a 2017-ben Wackent is megjárt Nova Prospect, vagy a tavalyi év egyik legjobb hazai anyagát elkészítő Salvus, vagy az itthon egyedülálló csellós felállásban dolgozó Leecher. Rajtuk kívül pedig ott lesz jó pár figyelemreméltó csapat a hazai színtérről. A jövő szombati bulira most egy páros belépőt nyerhetsz, ha részt veszel most induló játékunkban. További infók a hajtás után!


játék underground rock hír metal watch my dying cadaveres nova prospect dürer kert leecher don gatto progamajánló stagediving fesztivál needless



2020.01.03. 16:27 – Nihil_AK

Full Circle címmel hozott ki új dalt a Five Finger Death Punch

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ffdp_2019.jpg

Új dallal jelentkezett a február 20-án Budapesten koncertező Five Finger Death Punch is. A Full Circle már a második ízelítő a február végén megjelenő F8 című albumról az alkoholizmus témakörét boncolgató, két hete nyilvánosságra hozott klipes Inside Out után, és ha valaki szereti az effajta, produkció és kivitelezés szempontjából amúgy kétségkívül professzionális amerikai hamburgermetált, garantáltan azt kapja majd, amit hallani szeretne. Ezen a lemezen debütál az új dobos, Charlie "The Engine" Engen, a producer pedig most is Kevin Churko volt, ennek minden előnyével és hátrányával együtt. Kár lenne tagadni, dalokat és főleg refréneket tényleg tud írni a csapat, a két új számban ötletes riffekre, kitűnő szólókra, érdekes vonós hangszerelésre is futja, szóval valószínűleg csak a szerzőhöz hasonló elitista sznobok fogják továbbra is Michael Bay filmjeinek zenei megfelelőjeként aposztrofálni a csapatot, vagy megmosolyogni az Inside Out videóklipjében látott hihetetlenül macsó, boxerrel egybeépített mikrofont - de persze ez már legyen az ő bajuk. 


amerika hír metal heavy groove új lemez five finger death punch új dalok



2020.01.03. 15:30 – Lángoló

Negyedszázad metalcore - Január utolsó szerdáján Darkest Hour a Dürerben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

darkest_hour_01.jpg

Január 29-én Budapestre érkezik a fennállásának huszonötödik évfordulóját ünneplő Darkest Hour. A Washingtonból érkező csapaton kívül még négy zenekar játszik majd a Dürer Kert színpadán: a progresszív death metal műfajban tevékenykedő Fallujah, a hardcore punk stílusú Bloodlet, a komor metalcore-ban utazó Une Misère és a csépelős hardcore-ban utazó Lowest Creature. Programajánló a hajtás után. 


punk programajánló koncert hardcore hír metal metalcore concerto dürer kert darkest hour fallujah lowest creature une misére bloodlet



2020.01.03. 14:58 – Nihil_AK

Your Broken Shore - Itt egy dal a My Dying Bride márciusban érkező új lemezéről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mdb_band_2020.jpg

Március 6-án jelenik meg a brit My Dying Bride új albuma, a The Ghost of Orion, így a zenekar fél évtizedes kihagyás után teljes lemezanyaggal tér vissza. Ahogy azt korábban megírtuk, a hosszú szünet fő oka az volt, hogy 2017 szeptemberében rákos megbetegedéssel diagnosztizálták Aaron Stainthorpe énekes kislányát, akit szerencsére egy évnyi kezelés után tünetmentesnek nyilvánítottak. A Nuclear Blast gondozásában megjelenő anyagról most nyilvánosságra hoztak egy új dalt, és bár a zenekari közlemény a korábbiaknál közérthetőbb stílust ígér, a friss szerzemény attól még letagadhatatlanul magán viseli a csapat azonnal felismerhető ismertetőjegyeit - ezzel együtt a korábbiaknál egy fokkal dallamosabb megközelítés és a talán minden eddiginél kidolgozottabb énekszólamok alapján valószínűleg néhány újdonságra is számíthatunk. Az albumon mutatkozik be a zenekar új felállása Jeff Singer dobosssal és Neil Blanchett gitárossal, közreműködőként pedig olyan nevek bukkanak majd fel rajta, mint a csellista Jo Quail, vagy a Wardrunából ismert Lindy-Fay Hella. A Your Broken Shore a hajtás után meghallgatható. Mutatunk borítót is, Eliran Kantor megint kitett magáért. 


anglia hír death metal goth doom my dying bride új dal



2020.01.02. 14:28 – sz.ági.

Minden tégla egy külön történet - Megnéztük a Watchmen című sorozatot

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

watchmen_1.jpg

A 2019-es év egyik legnagyobb dobását sorozatokból az HBO szállította a Watchmennel. A képregény ötletén alapulú történet nem a szokásos szuperhős vonalvezetést követi, annál valami sokkal izgalmassabb, komplexebb és drámaibb végeredményt kaptunk.


watchmen



2020.01.02. 09:43 – dankógábor

Meghalt Elijah Nelson, a Black Breath basszusgitárosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

elijah-nelson.jpg

2019 utolsó hétvégéjén, 40 éves korában elhunyt Elijah Nelson, akit a Black Breath nevű seattle-i death metal zenekarból lehetett ismerni. A halál oka nem ismert, a nyilvánosság felé, legalábbis. A hír először olyan zenekarok oldalán jelent meg, akik közeli kapcsolatban voltak a zenésszel, majd a zenekar kiadója a Southern Lord is kitette. Végül pár órája megjelent a Black Breath Facebook-oldalán is, ahol egyrészt tisztelegnek elhunyt zenésztársuk előtt, másrészt leírják, hogy nincs tervben sem lemez sem koncert a zenekar részéről. Az ok valószínűleg nem Nelson halála, ugyanis a csapat oldala ezelőtt három éve frissült utoljára. Nelson egyébként többször járt Magyarországon is a zenekarral, a Dürer Kert kistermében kegyetlen jó koncertet adtak, de a nagyteremben sem voltak rosszak a Nasum búcsúja előtt. 


black breath



2020.01.01. 18:02 – Nihil_AK

A megnövekedett közönségigény írta felül a Mötley Crüe végleges visszavonulásról szóló elhatározását

Legalábbis a menedzserük, Allen Kovac ezt nyilatkozta

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

motley-crue_1.jpg

Allen Kovac, a Mötley Crüe menedzsere szerint a megnövekedett rajongói idények írták felül a zenekar azon pár évvel ezelőtti elhatározását, miszerint soha többé nem fognak turnézni. A közönségigény felkorbácsolásában elmondása szerint hatalmas szerepe volt a Netflixen bemutatott The Dirt című filmnek, amit emberek tízmilliói néztek meg világszerte, olyanok is, akik soha nem láthatták a zenekart az aktív években. Ráadásul a bemutató óta háromszázötven százalékkal nőtt a csapat lemezeinek online streaming lejátszása, a rajongói bázisuk pedig jelentősen megfiatalodott.


vélemény rock glam hír mötley crüe metal nyilatkozat hollywood egyesült államok turné újjáalakulás



2020.01.01. 16:16 – Nihil_AK

Új lemezen dolgozik a Cannibal Corpse - A zenekar a Facebookon jelentette be a hírt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

cannibal_corpse_1.jpg

A zenekar oldalán tegnap közzétett Facebook-poszt alapján hamarosan megkezdi a munkát új lemezén a Cannibal Corpse. Az ugyanakkor nem tisztázott, hogy a 2017-es Red Before Black utódja milyen felállásban készül, hiszen a bő egy éve rendőrségi ügybe keveredett Pat O'Brien gitárost az utóbbi időben Erik Rutan, a zenekar kései korszakának egy lemez híján állandó producere, amúgy a Hate Eternal és a Morbid Angel okán saját jogán is death metal alapember helyettesítette.


hír metal egyesült államok death metal cannibal corpse új lemez stúdiómunka az év első híre



süti beállítások módosítása