2020.03.22. 15:26 – Lángoló

David Bryan, a Bon Jovi billentyűse is elkapta a koronavírust...

...de már jobban van

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

david_bryan.jpg

Pozitív lett David Bryan COVID-19 tesztje, a Bon Jovi billentyűse tegnap tette közzé a hírt Instagram-oldalán. A zenésznek elmondása szerint fogalma sincs, hogyan kapta el a fertőzést, de ahogy ő fogalmazott, körülbelül egy hete betegnek érezte magát, ezalatt önkéntes karanténba is vonult.


rock hír betegség hard egyesült államok bon jovi david bryan koronavírus



2020.03.22. 14:00 – Lángoló Gitárok

A Giliszta és a Kék mocsár - Hét percben a függőségek boldog illúzióiról

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

giliszta_zenekari_foto.jpg

Van egyfajta szépsége annak, amikor az ember időről időre belefut egy maroknyi, magát zenekarnak tituláló elmebetegbe, akik munkásságukkal immár a 21. századba mentik át a legelvetemültebb hazai underground alakulatok hagyományait, emellett még jó zenét is játszanak. Hogy miért jutott ez eszünkbe a saját definíciója alapján psych pék fünk & bármicore stílusban alkotó Giliszta új dalát hallgatva? Nos, a folytatásban ez minden túlmagyarázás nélkül kiderül majd azon kedves olvasóink számára, akik magukévá teszik audiovizuálisan a zenekar most debütáló Kék mocsár című klipjét, esetleg kedvet kapnak általa az eddigi diszkográfia beható tanulmányozásához. Mai premierünkben egyedülálló lehetőséget biztosítunk erre mindenkinek, ne érdemes kihagyni! 


premier magyar videó magyarország hír giliszta alter pék psych új dal fünk bármicore



2020.03.22. 12:34 – Nihil_AK

Throw My Bones - Itt egy új dal a Deep Purple júniusban megjelenő lemezéről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

deep_purple_2020.jpg

Júniusban új albummal jelentkeznek az alapító atyák. Annak ellenére, hogy a Deep Purple mára egyedüliként maradt aktív a hard rock / heavy metal közmondásos alapzenekarai közül, az utóbbi évtizedben fiatalabb kortársaikat megszégyenítő tempót diktálnak, hiszen három-négy évente jönnek ki új anyaggal. Az earMUSIC által gondozott Whoosh! már a huszonegyedik lesz a sorban, a producer ezúttal is a túlzás nélkül legendás Bob Ezrin volt, akivel ez már a harmadik közös munkájuk, és ha igazak a hírek, a mostani lesz a legváltozatossabb az eddig együtt készített lemezek közül. A Throw My Bones című kezdődalhoz klip is készült, a hajtás után nézhető és hallgatható is. A magunk részéről nagyon szeretnénk a hetedik iksz felett is ilyen irigylésre méltó formát mutatni, csak a legmélyebb tisztelet hangján szólhatunk róluk.


rock videó hír deep purple egyesült királyság hard rock új dal



2020.03.21. 13:52 – dankógábor

Ilyen volt a Tankcsapda a debreceni tévéből

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tankcsapdadebrecentv.jpg

A koronavírus miatt nem lehetnek koncertek, így a Tankcsapda sem turnézhat. Péntek este Eindhovenben kellett volna az eredeti tervek szerint fellépni, de ez bizonytalan ideig elmarad. Ehelyett élőben közvetítettek egy koncertet. Eredetileg a Roncsbárból akarták, de a technikai megvalósítás miatt átköltöztek a debreceni tévében, és innen ment le az adás, amit itt is meg lehet nézni. A koncert előtt egyébként egy beszélgetés is van, de természetesen be lehet tekerni, ha valakit az nem érdekelne.


tankcsapda



2020.03.21. 13:34 – dankógábor

Meghalt Kenny Rogers

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

81 éves korában elhunyt Kenny Rogers, halálát természetes okokra vezetik vissza, és már egy ideje hospice ellátásban részesült. Rogers a country megkerülhetetlen alakja volt. Már húszévesen kiadott egy kislemezt That Crazy Feeling címmel, majd a jazz műfajban is megfordult bőgősként. A First Edition nevű zenekarban először pop rock zenét játszott, de az 1974-es feloszlásuk előtt már kacsingattak a countryra. Ezután Rogers elindította szólókarrierjét, ami már teljes egészében erre a műfajra épült, és itt lett világsztár. Összesen 28 stúdiólemeze jelent meg, a legutolsó 2015-ben (ez egy karácsonyi album volt), ezekkel pedig egészen 2017-ig turnézott is. A zenélés mellett sok filmben is szerepel, de írt regényt is. A temetése szűk családi körben lesz a koronavírus járvány miatt, a búcsúztatóról később intézkednek.


gyász kenny rogers



2020.03.20. 15:15 – Nihil_AK

Ultrakomplex avantgárd black metal - Hallgasd meg a Krallice The Wheel című új dalát!

Még slágergyanúsabb

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

krallice.jpg

El ne felejtsük, új dalt tett közzé ma a komplett extrém zenei underground egyik legjobban titkolt ékköve, a New York-i Krallice. A jobb híján avantgárd black metalnak tituált, de amúgy leginkább teljességgel behatárolhatatlan zenét játszó négyes Bandcamp-oldalán tette közzé a The Wheel című friss szerzeményt, amely az általában tőlük megszokotthoz képest - már ha lehet ilyenről beszélni ebben az esetben - kissé tömörebb, rövidebb, ezt viszont bőven pótolja már -már fokozhatatlan tartalmi komplexitással. Az egész nagyjából úgy szól, mintha egy alaposan felbőszített Converge-be oltott Dillinger Escape Plan állna neki black metal témákat játszani alaposan feltekert basszuserősítővel. Gasztronómiai párhuzammal élve olyanok ezek a zenék, mint a pirosarannyal töltött chilipaprika feketebors mártásban - garantáltan nem való mindenkinek, de aki szereti a különlegességeket, imádni fogja. A Bandcamp egyébként nagyon szimpatikus módon a mai nap folyamán egyetlen letöltésből sem kér részesedést, hogy támogassa a nehéz helyzetbe került zeneipari szereplőket. 


underground hír black metal avantgárd egyesült államok új dal bandcamp krallice



2020.03.20. 14:14 – Nihil_AK

Fall From Grace címmel hozott ki új dalt a Paradise Lost

Slágergyanús

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

paradise-lost.jpeg

Továbbra is május 15-e a Paradise Lost soron következő Obsidian című albumának megjelenési dátuma. A lemezről a kifejezetten vidám, optimista húrokat - nem - pengető Fall From Grace lett az első klipdal, amelyben furcsa módon ott kavarog a zenekar összes meghatározó korszaka a kilencvenes évek végének elektronikus kísérleteit leszámítva, hiszen a hörgős verzék és a dallamos énektémákat csatasorba állító refrének egyszerre idézik fel a korai időket, és a csapat későbbi lemezeit. A videó koncepciójában a Faith Divides Us - Death Unites Us címadójához forgatott kisfilmet idézi, de nem lőjük le a poént, inkább nézzétek meg!


videó hír death metal heavy paradise lost egyesült királyság doom új dal nuclear blast nem elhalasztott lemezek



2020.03.20. 12:12 – Lángoló Gitárok

November 8-án Asking Alexandria lemezbemutató az Akváriumban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

asking_alexandria_2020.jpeg

Legutóbb a Budapest Parkban játszott hazánkban az Asking Alexandria, akkor a Bullet For My Valentine társaságában. A brit metalcore csapat november 8-án tér vissza hozzánk - ezúttal a Like A House On Fire-re keresztelt új lemezükkel törik át a falakat az Akvárium Klubban. Programajánló a folytatásban! 


programajánló rock koncert hír metal akvárium metalcore new beat asking alexandria



süti beállítások módosítása