2020.04.12. 17:00 – Lángoló Gitárok

Szonjától Kosztolányin át az Éktelenkékig - Dalról dalra az Apnoé új albuma, a SziaBori

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

apnoe_bori_003_1400_1400.jpg

Megalakulásának huszadik évfordulójára időzítette új lemezének megjelenését a győri Apnoé. Akik találkoztak már ezeken az oldalakon a zenekar klipjeivel, azoknak nem lesz újdonság, hogy a teljes, SziaBori címet kapott albumon is képesek közös nevezőre hozni a folkot, az indie rockot, a kobozt, a társadalomkritikát, és egy-egy vers megzenésítését. Vagy, hogy őket idézzük, van itt minden a hullócsillagoktól Ady Endrén, Kosztolányi Dezsőn, az éktelen kék égen át Szonjáig - akinek harangoznak - szinte minden. A folytatásban végighallgathatod a teljes anyagot, amit a zenekar dalról dalra is bemutat nektek.


indie folk magyar magyarország hír kosztolányi dezső ady endre alter apnoé ezt hallgasd dalról dalra teljes album



2020.04.12. 13:49 – Nihil_AK

A Radiohead mostantól hetente közzétesz egy teljes koncertfelvételt

Ma egy dublini fellépést nézhetsz meg 2000 októberéből

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

radiohead_1.jpg

Az önkéntes karantén időszakát szinte minden zenekar próbálja feldobni, elviselhetőbbé tenni valamilyen módon, ennek az egyik módja az archív anyagok megosztása. Pár napja a Radiohead is bejelentette, hogy mostantól - nyilván, amíg a készlet tart - hetente közzétesznek egy-egy teljes koncertfelvételt, úgy a néhány hónapja koppra feltöltött online könyvtárukban, mint a Youtube-on. Erre a hétre egy dublini fellépés jutott 2000 októberéből, olyan dalokkal a setlistben, mint How To Disappear Completely, a Paranoid Android, vagy az Everything In Its Right Place. Videó a hajtás után! 


rock hír radiohead archív progresszív alternatív egyesült királyság art rock teljes koncert koronavírus stay at home



2020.04.11. 15:51 – Nihil_AK

A dögvész, a végrehajtó, meg a közmondásos öreg iskola - Új dallal jelentkezett az Insidious Disease

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

insidious_disease_after_death.jpg

After Death címmel hamarosan új albummal jelentkezik a death/extrém metal szupergruppnak is beillő Insidious Disease, ahol az underground olyan, túlzás nélkül legendás arcai álltak össze, mint Sven Atle Kopperud, vagy ahogy jobban ismeri a közönség, Silenoz, a Dimmu Borgir gitárosa, Marc Grewe, a Morgoth korábbi énekese, Terje "Cyrus" Andersen, a Susperia gitárosa, illetve Shane Embury és Tony Laureano, akik mindketten hosszabb zenekarlistával büszkélkedhetnek, mint az M30-as autópálya. A zenekar Enforcers of the Plague címmel hozott ki ízelítőt a lemezről. Régisulis hangulatok a hajtás után. 


hír death metal old school dimmu borgir morgoth napalm death új dal silenoz shane embury szupergrupp insidious disease tony laureano marc grewe



2020.04.11. 14:41 – az indexről

Hazai előadókra fókuszáló fesztiválszezont javasol a Magyar Turisztikai Ügynökség

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

crowd-of-people-1209630_960_720.jpg

A jelenlegi járványhelyzet végét még nem látjuk, azt viszont igen, hogy egymást érik a nagy nemzetközi turnék lemondásáról, elhalasztásáról szóló hírek. Ennek megfelelően még mindig hatalmas kérdőjel, mi lesz az idei fesztiválszezonnal. Ahogy az Index is megírta, Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint szinte biztos, hogy idén nem jönnek neves külföldi sztárok Magyarországra, így folyamatosan zajlik az egyeztetés a fesztiválok szervezőivel, akiket arra szeretnének ösztönözni, ha azt a járványügyi helyzet lehetővé teszi, más formában ugyan, és döntően hazai zenészekkel és művészekkel, de rendezzék meg az eseményeket. Hogy ezt megkönnyítse, az ügynökség a korábbi fesztiváltámogatások sokszorosát tervezi kiosztani. Az intézkedés nemcsak a turizmusélénkítés szempontjából fontos, de a hetek óta fellépések nélkül maradt művészek számára is hatalmas segítség. A teljes podcast a hajtás után meghallgatható.


gazdaság hír fesztiválszezon magyar turisztikai ügynökség koronavírus



2020.04.11. 14:00 – Lángoló Gitárok

Zene, költészet, szinergia - Itt a VAHÚR csodát lát új klipje, a Madár

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

vahur_sajto_03bwweb.jpg
Aki rendszeresen olvassa a Lángolót, az biztosan találkozott már a VAHÚR csodát lát nevével. A zenekar a költészet napja alkalmából új dallal és új videóval jelentkezett, és bár ez a felvétel kissé szofisztikáltabb a tőlük általában megszokotthoz képest, hiszen egy Szabó Magda vers megzenésítéséről van szó, nem is beszélve a klipről, amelyben egy valódi festmény készül el, azoknak, akik eddig szimpatizáltak velük, biztosan nem fognak csalódást okozni. Premier a hajtás után! 


vers premier punk magyar magyarország hír költészet alternatív szabó magda költészet napja megzenésítés vahúr csodát lát



2020.04.11. 11:04 – Nihil_AK

A szociális távolságtartás himnusza - Young Skeleton címmel új dalt hozott ki a Manes

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

manes_young_skeleton.png

A Manes legutóbbi albuma, a Slow Motion Death Sequence az utóbbi idők egyik legjobb anyaga volt, ami az experimentális, kísérletezős rock/metal zenéket illeti, e sorok írója szerint legalábbis biztoan. Akik hozzám hasonlóan szerették azt a lemezt, azok vélhetően örömmel fogadják majd a norvég zenekar új kislemezét, amely Young Skeleton címmel jelenik meg április 18-án. A dal egy időben készült a már említett lemez számaival, viszont akkor különböző okokból nem fejezték be. Most viszont igen, és videó is készült hozzá, ami a folytatásban meg is nézhető.


rock hír norvégia metal avantgarde videóklip új dal atmospheric manes



2020.04.10. 16:16 – Lángoló Gitárok

Jövő nyárra halasztja Európa-turnéját a Pearl Jam - A budapesti koncert is későbbi időpontban kerül megrendezésre

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pearljam.jpg

Későbbre halasztja Európa-turnéját, így a július 15-ére esedékes budapesti koncertet is a Pearl Jam. A zenekar a Facebook-oldalán közleményben jelentette be a - jelenlegi helyzetet ismerve sajnos - nem túl meglepő hírt.


rock hír pearl jam grunge egyesült államok budapest aréna elhalasztott koncertek lemondott turné koronavírus



2020.04.10. 14:41 – Kovács.Attila

A norvég tigris csíkjai - Ihsahn Telemark című EP-jéről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

telemark.jpg

Ugyan majdnem két hónapja megjelent már, mindenképpen érdemes pár mondat erejéig szóba hoznunk Ihsahn legutóbbi, Telemark című EP-jét. Mivel mostanában az jött divatba, hogy már a megjelenés napján kialakult véleményünk kell legyen egy lemezről, április elején reménytelenül utánlövésnek tűnik majd ez az írás, ugyanakkor az Emperor egykori frontembere, aki egyben a teljes metálzenei mezőny egyik legkarakteresebb alkotója, így is bőven megérdemel néhány méltató szót, mert persze a szó klasszikus értelmében vett kritikáról most sem lesz szó.


kritika hír norvégia black metal emperor progresszív ihsahn ezt hallgasd EP



2020.04.10. 12:48 – Nihil_AK

Repetition '97 - Kiadatlan videóklip David Bowie-tól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bowie_97.jpg

ChangesNowBowie címmel érkezik hamarosan egy gyűjteményes anyag David Bowie-tól, melynek gerincét az a leginkább akusztikus koncert jelenti, amit az énekes Reeves Gabrels és Mark Plati közreműködésével adott a New York-i Looking Glass stúdióban 1996 novemberében, és amit a BBC Bowie ötvenedik születésnapjának tiszteletére sugárzott a rákövetkező év januárjában. A most megjelenő kilenc dal szélesebb körben most lesz először elérhető. Az egyik közülük a Repetition '97, mely az 1979-ben megjelent Lodger hasonló című dalának újragondolt változata, és amelyhez az 1997-es Earthling turné próbái során egy máig kiadatlan videóklip is készült Tim Pope rendezésében. A kisfilm meglehetősen egyszerű eszközökkel dolgozik, mégis meglehetősen szürreális hatású, vélhetően ha más lenne a főszereplő, meg is lepődnénk, de így csak annyit mondunk, szélesen mosolyogva: hát igen, ez Bowie. Nézzétek, hallgassátok!


pop rock videó hír archív klip avantgárd egyesült királyság david bowie új dal kiadatlan verzió régi-új kiadatlan videó



süti beállítások módosítása